autor:

Alexanca

» » Dulciuri diverse

Prajitura Adu

Autor: Alexanca (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 februarie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alexanca (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 februarie 2012

Ingrediente
Pentru blat:, 5 oua, 4 linguri faina, 4 linguri zahar, 4 linguri ulei, 3 linguri cacao, 1 plic praf de copt, zeama de lamaie, esenta de rom., , Pentru crema:, 1 pachet unt, 2 linguri zahar farin, 300g ciocolata cu lapte, 2 lingurite ness, 25og nuca prajita si macinata, esenta de rom., , Pentru frisca:, 300ml smantana cu 20%grasime, 2linguri de zahar farin vanilat, 1 plic intaritor frisca.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

27 voturi

Mod de preparare

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare apoi se adauga cate o lingura de zahar. Cand s-a topit zaharul se adauga pe rand faina, cacao, ulei, esenta si praful de copt stins cu zeama de lamaie. Compozitia se da la cuptorul incins in prealabil la foc iute 10 min si la foc mic inca 10 min(se incearca cu scobitoarea).



Ciocolata se topeste la baie de abur se abauga cativa stropi de ulei si cand se racoreste se adauga peste untul frecat spuma cu zaharul pudra. Se adauga esenta, nessul si nuca macina.

Crema obtinuta se adauga peste blatul rece, deasupra se intinde frisca si se orneaza cu nuca macinata sau cu ciocolata rasa dupa preferinte. (E preferata baietelul meu "Adu").
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Adu" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajituri trandafiri cu spuma

Prajituri trandafiri cu spuma

Intii faci o maia din drojdie cu zahar si apa si lesi pina incepe putin sa creasca.Restul procedeului

11 voturi    3 comentarii
1h 45 min
Dulciuri diverse
Fursecuri cu nuci

Fursecuri cu nuci

Măcinăm 150 g nucă. Punem la fiert untul, zahărul și zaharul vanilat, la foc mic (eu folosesc

1 vot    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    Stefy08 (Bucatar sef):

    Am facut azi prajitura ”Adu” si e foarte buna!Nu am avut nuca asa ca am ornat-o cu ciocolata topita.

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Alexanca

    Alexanca (Chef de cuisine) , 27 noiembrie 2014

    Scuze Petruta pt raspunsul intarziat!!! Galbenusurile se adauga peste albusuri.

  • Fara foto

    Petruta Stanescu , 10 februarie 2014

    unde ati pus galbenusele ca nu scrie la preparare

  • Alexanca

    Alexanca (Chef de cuisine) , 31 martie 2012

    Ma bucur ca ti-a placut Stefyo8.

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

27 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 5 oua
  • 4 linguri faina
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri ulei
  • 3 linguri cacao
  • 1 plic praf de copt
  • zeama de lamaie
  • esenta de rom.
  • Pentru crema:
  • 1 pachet unt
  • 2 linguri zahar farin
  • 300g ciocolata cu lapte
  • 2 lingurite ness
  • 25og nuca prajita si macinata
  • esenta de rom.
  • Pentru frisca:
  • 300ml smantana cu 20%grasime
  • 2linguri de zahar farin vanilat
  • 1 plic intaritor frisca.

Raporteaza reteta

Retete
de Alexanca
Salata de boeuf

Salata de boeuf

Cartofii si morcovii se curata,se spala si se pun la fiert in apa fierbinte cu putina sare.Pieptul

51 voturi    4 comentarii
30 min
Salate cu carne
Drob de pasare

Drob de pasare

Se spala pipotele cu inimile si se pun la foc potivit in apa fierbinte.Se aduna spuma si cand sunt

45 voturi    4 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Pizza rasfatata

Pizza rasfatata

Intr-un castron se amesteca sarea cu faina,separat se dizolva drojdia in apa calduta,se adauga uleiul

33 voturi    2 comentarii
1h
Paste si pizza

Alexanca (Chef de cuisine)

Scuze Petruta pt raspunsul intarziat!!! Galbenusurile se adauga peste albusuri.

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

0 voturi    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Tartă cu căpșuni