Intr-o cratita se topeste ciocolata si grasimea vegetala,se ia de pe foc.Se adauga zaharul,ouale,unul cate unul,batand bine dupa fiecare.Se combina faina,praful de copt si sarea si se amesteca in mixtura de ciocolata.Se adauga nuca,se intinde intr-o tava de copt de 22 de cm,rotunda,unsa.Se coace timp de 25-30 de minute sau pana cand o scobitoare infipta in mijlocul prajiturii iese cu firimituri umede.
Se tapeteaza un bol de 20-22 cm cu folie.Se pune repede inghetata de capsuni pe fundul si marginile vasului,lasand o adancitura in centru.Se da la congelator 30 de minute si se pune in adancitura din mijloc inghetata de vanilie,se da din nou la congelator.
Pentru asamblare se pune baza de negresa pe un platou termorezistent de 25 cm.Se rastoarna inghetata peste negresa.Se pune totul la congelator cat timp se pregateste bezeaua.
Intr-o cratita groasa sau in bain-marie,se amesteca albusurile,zaharul si sarea de lamaie.Se incalzeste la foc mic in timp ce se bate la viteza mica ,cu mixerul,timp de un minut.Se bate in continuare pana cand amestecul de ou ajunge la 71 de grade.Se ia de pe foc.Se bate la viteza maxima pana se formeaza creste tari.Se intinde repede peste inghetata si negresa.Se coace la 260 de grade timp de 2-5 minute,sau pana cand bezeaua se rumeneste usor.Se transfera pe un platou si se serveste imediat.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii