autor:

Fara foto

» » Torturi

Prajitura Alba

Autor: Orbu Gabriela (Bucatar)   
    Reteta postata pe: 10 decembrie 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Orbu Gabriela (Bucatar)   
Reteta postata pe: 10 decembrie 2006

Ingrediente
Aluat:, 300 g. faina, 100 g. unt su margarina, 1 ou intreg, 2-3 linguri zahar pudra, 1 lingura plina de amoniac stins cu lamaie sau lapte caldut, 4-5 linguri lapte, , Crema:, , 200 g. unt, 200 g. zahar pudra, 500 ml lapte, 3 linguri cu varf de faina, 1 lamaie,

Dificultate: Medie Timp: 1h

12 voturi

Mod de preparare

Aluat:
Toate se framanta bine si se impart in trei parti(eu impart in patru) din care se fac foi care se coc pe dosul tavii
Crema:
Se pune jumatate din cantitatea de lapte la fiert, iar in cealalta jumatate se dizolva cele 3 linguri da faina, cand incepe laptele sa fiarba se pune si laptele amestecat cu faina, si se fierbe pana se ingroasa. Se pune un praf de vanilie si se amesteca din cand in cand pana se raceste sa nu faca cocoloase. Separat se freaca spuma, untul cu zaharul si cand s-a racit crema fiarta se amesteca cu crema de unt. Se rade o lamaie si se pune si sucul de la ea.
Se pune crema intre foi cu grija sa nu se rupa foile, sunt foarte fragede. Se taie a doua zi.
Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Alba" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Prăjitură Albă ca Zăpada cu cremă de lămâie

Prăjitură Albă ca Zăpada cu cremă de lămâie

1. Mixăm ouăle cu ambele tipuri de zahăr, apoi adăugăm şi restul ingredientelor. Framantăm

34 voturi    15 comentarii
2h
Prajituri
Prajitura alba cu crema de lamaie

Prajitura alba cu crema de lamaie

Foile: Intr-un bol se pune faina, sarea, zaharul, ouale (oul intreg si galbenusul), smantana, praful

5 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Retete de Craciun

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

12 voturi

Ingrediente

  • Aluat:
  • 300 g. faina
  • 100 g. unt su margarina
  • 1 ou intreg
  • 2-3 linguri zahar pudra
  • 1 lingura plina de amoniac stins cu lamaie sau lapte caldut
  • 4-5 linguri lapte
  • Crema:
  • 200 g. unt
  • 200 g. zahar pudra
  • 500 ml lapte
  • 3 linguri cu varf de faina
  • 1 lamaie

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si capsune Tort cu ciocolata si capsune

Blat - intr-un vas cernem faina, cacaua, adaugam zaharul ,praful de copt, sarea, amestecam pana ce se omogenizeaza. In alt vas amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tango cu cirese Tango cu cirese

Pentru foi: intr-o craticioara cu fund dublu se pune zaharul alb, cel brut, mierea, untul, laptele si sarea. Se pun pe foc, se amesteca

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort cu crema de vanilie si ganache de ciocolata alba