autor:

Fara foto

» » Torturi

Prajitura Alba

Autor: Orbu Gabriela (Bucatar sef)   
    Reteta postata pe: 10 decembrie 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Orbu Gabriela (Bucatar sef)   
Reteta postata pe: 10 decembrie 2006

Ingrediente
Aluat:, 300 g. faina, 100 g. unt su margarina, 1 ou intreg, 2-3 linguri zahar pudra, 1 lingura plina de amoniac stins cu lamaie sau lapte caldut, 4-5 linguri lapte, , Crema:, , 200 g. unt, 200 g. zahar pudra, 500 ml lapte, 3 linguri cu varf de faina, 1 lamaie,

Dificultate: Medie Timp: 1h

11 voturi

Mod de preparare

Aluat:
Toate se framanta bine si se impart in trei parti(eu impart in patru) din care se fac foi care se coc pe dosul tavii
Crema:
Se pune jumatate din cantitatea de lapte la fiert, iar in cealalta jumatate se dizolva cele 3 linguri da faina, cand incepe laptele sa fiarba se pune si laptele amestecat cu faina, si se fierbe pana se ingroasa. Se pune un praf de vanilie si se amesteca din cand in cand pana se raceste sa nu faca cocoloase. Separat se freaca spuma, untul cu zaharul si cand s-a racit crema fiarta se amesteca cu crema de unt. Se rade o lamaie si se pune si sucul de la ea.
Se pune crema intre foi cu grija sa nu se rupa foile, sunt foarte fragede. Se taie a doua zi.
Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Alba" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Prajitura Alba ca zapada

Prajitura Alba ca zapada

Pentru foi am pus in robot amoniacul, oul, laptele, uleiul, zaharul si la urma faina pana s-a format

163 voturi    38 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura

Prajitura "Alba -ca-Zapada"

Pentru foi se amesteca toate ingredientele pana obtinem un aluat omogen Se imparte aluatul in 5

19 voturi    3 comentarii
28h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

11 voturi

Ingrediente

  • Aluat:
  • 300 g. faina
  • 100 g. unt su margarina
  • 1 ou intreg
  • 2-3 linguri zahar pudra
  • 1 lingura plina de amoniac stins cu lamaie sau lapte caldut
  • 4-5 linguri lapte
  • Crema:
  • 200 g. unt
  • 200 g. zahar pudra
  • 500 ml lapte
  • 3 linguri cu varf de faina
  • 1 lamaie

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si caise Tort cu ciocolata si caise

Se topeste ciocolata si se incorporeaza cate putin, untul. Se lasa sa se raceasca. Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, apoi cu

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone

Blatul: Untul la temperatura camerei se mixeaza impreuna cu zaharul pudra. Se adauga pe rand, cate un ou, mixand bine dupa fiecare.

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort Fluture cu crema de sampanie si fructe de padure