autor:

Fara foto

» » Torturi

Prajitura Alba

Autor: Orbu Gabriela (Bucatar sef)   
    Reteta postata pe: 10 decembrie 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Orbu Gabriela (Bucatar sef)   
Reteta postata pe: 10 decembrie 2006

Ingrediente
Aluat:, 300 g. faina, 100 g. unt su margarina, 1 ou intreg, 2-3 linguri zahar pudra, 1 lingura plina de amoniac stins cu lamaie sau lapte caldut, 4-5 linguri lapte, , Crema:, , 200 g. unt, 200 g. zahar pudra, 500 ml lapte, 3 linguri cu varf de faina, 1 lamaie,

Dificultate: Medie Timp: 1h

12 voturi

Mod de preparare

Aluat:
Toate se framanta bine si se impart in trei parti(eu impart in patru) din care se fac foi care se coc pe dosul tavii
Crema:
Se pune jumatate din cantitatea de lapte la fiert, iar in cealalta jumatate se dizolva cele 3 linguri da faina, cand incepe laptele sa fiarba se pune si laptele amestecat cu faina, si se fierbe pana se ingroasa. Se pune un praf de vanilie si se amesteca din cand in cand pana se raceste sa nu faca cocoloase. Separat se freaca spuma, untul cu zaharul si cand s-a racit crema fiarta se amesteca cu crema de unt. Se rade o lamaie si se pune si sucul de la ea.
Se pune crema intre foi cu grija sa nu se rupa foile, sunt foarte fragede. Se taie a doua zi.
Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Alba" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Prajitura Alba ca Zapada (reteta video)

Prajitura Alba ca Zapada (reteta video)

Pentru foi amestecam intr-un bol ouale, zaharul, uleiul si laptele. Batem bine totul cu un tel incat

44 voturi    11 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura Alba Ca Zapada cu crema de lamaie

Prajitura Alba Ca Zapada cu crema de lamaie

Intr-un castron amestecati ouale, zaharul, laptele, uleiul, sarea si praful de copt stins in putina

16 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

12 voturi

Ingrediente

  • Aluat:
  • 300 g. faina
  • 100 g. unt su margarina
  • 1 ou intreg
  • 2-3 linguri zahar pudra
  • 1 lingura plina de amoniac stins cu lamaie sau lapte caldut
  • 4-5 linguri lapte
  • Crema:
  • 200 g. unt
  • 200 g. zahar pudra
  • 500 ml lapte
  • 3 linguri cu varf de faina
  • 1 lamaie

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort racoritor cu crema de iaurt si piersici Tort racoritor cu crema de iaurt si piersici

Blatul : Albusurile se bat spuma, dupa care se adauga zaharul si se mixeaza in continuare pana se topeste zaharul. Galbenusurile

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort Ladita cu capsuni Tort Ladita cu capsuni

Din aluatul fraged am taiat pentru baza tortului o foaie pe dimensiunea dorita, pe care am copt-o la 200°C pana s-a rumenit (10

0 voturi    0 comentarii
4h 30 min
Dulciuri diverse
Tort cu marmelada de fructe si ciocolata