Ingrediente
Ingredinte 3 foi:, 3 ouă, 7 linguri lapte, 7 linguri zahăr, 7 linguri ulei, o linguriţă amoniac stins (în puţină zeamă de lămâie), făină cât cuprinde (33 linguri), coaja de la o lămâie, 1 linguriţă zahăr vanilat, , Ingrediente cremă:, un litru lapte, 8 linguri făină, 7 linguri zahăr, 2 plicuri zahăr vanilat, un pachet unt (200 gr), zeama de la două lămâi, coaja de la o lămâie (opţional)
Dificultate: Medie | Timp: 2h
40 voturi
Mod de preparare
2.Împărţim coca în 3 părti egale.
3. Scoatem aluatul si întindem fiecare foaie pe o suprafaţă înfăinată.
4. Coacem fiecare foaie în cuptorul preincălzit pentru cca 15 minute, la foc potrivit.
Crema:
1. Dizolvăm făina într-o cană de lapte, restul îl punem la fiert cu zahărul.
2. Cand laptele începe să fiarbă turnăm amestecul (lapte + făină). Amestecăm continuu la foc mic cca 20 de minute şi apoi lăsăm crema la răcit.
3. Când compozitia este rece adăugăm puţin câte puţin untul apoi zeama de lămâie.
4. Umplem foile cu crema (foaie, cremă, foaie, cremă, foaie) şi lăsăm prăjitura câteva ore (10-12)la rece până se inmoaie foile. Pe ultima foaie punem hârtie de copt şi aşezăm un fund de lemn mai greu sau 2,3 cărţi. Ideea este că trebuie pus deasupra ceva care să preseze, deci puteţi pune ce aveţi la îndemână.
Tăiem prăjitura după ce a stat la rece si pudrăm cu zahăr pudră sau brun ca in cazul nostru:).
Nela Ifrim Neculache , 20 mai 2014
Este cu adevarat gustoasa
Elena Ioana Stanescu , 20 mai 2014
un clasic al patiseriei de casa.f buna
roxi-roxi (Chef de cuisine) , 15 noiembrie 2013
o prajitura care nu se va demoda niciodata...
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 14 noiembrie 2013
Arata minunat!
Ionica Nec , 14 noiembrie 2013
am facuto si eu si e foarte gustoasa ,ii da gust bun zeama de lamiie in crema
Ionescu Gabriela , 13 octombrie 2013
Fac reteta asta de 40 de ani, cu faina. Este extrem de buna!
Angi Magzma , 12 septembrie 2013
nu se pune faina la crema ci se pune gris....macar aveti intentia de a da reteta completa si corecta.....
sisterkitchen (Maestru bucatar) , 12 august 2013
@silvia, noi am folosit tava clasica de aragaz:)
Violeta_Pinti (Maestru bucatar) , 11 august 2013
e buna rau!
Gabriela Boboia , 30 mai 2013
the este gustoasa am facut-o si eu de curand!
silvia (Chef de cuisine) , 30 mai 2013
tava de cit sa fie?
kok miori (Chef de cuisine) , 25 februarie 2013
Foarte buna prajitura cred ca o voi incerca -crema de cremsnit cu gust de lamaie!