autor:

Sisters Kitchen

» » Prajituri

Prăjitură Albă ca Zăpada cu cremă de lămâie

Autor: Sisters Kitchen (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 februarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sisters Kitchen (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 februarie 2013

Ingrediente
Ingredinte 3 foi:, 3 ouă, 7 linguri lapte, 7 linguri zahăr, 7 linguri ulei, o linguriţă amoniac stins (în puţină zeamă de lămâie), făină cât cuprinde (33 linguri), coaja de la o lămâie, 1 linguriţă zahăr vanilat, , Ingrediente cremă:, un litru lapte, 8 linguri făină, 7 linguri zahăr, 2 plicuri zahăr vanilat, un pachet unt (200 gr), zeama de la două lămâi, coaja de la o lămâie (opţional)

Dificultate: Medie Timp: 2h

33 voturi

Mod de preparare

1. Mixăm ouăle cu ambele tipuri de zahăr, apoi adăugăm şi restul ingredientelor. Framantăm si formăm o bilă din aluat pe care o lăsăm la rece 30 minute.
2.Împărţim coca în 3 părti egale.
3. Scoatem aluatul si întindem fiecare foaie pe o suprafaţă înfăinată.
4. Coacem fiecare foaie în cuptorul preincălzit pentru cca 15 minute, la foc potrivit.
Crema:
1. Dizolvăm făina într-o cană de lapte, restul îl punem la fiert cu zahărul.
2. Cand laptele începe să fiarbă turnăm amestecul (lapte + făină). Amestecăm continuu la foc mic cca 20 de minute şi apoi lăsăm crema la răcit.
3. Când compozitia este rece adăugăm puţin câte puţin untul apoi zeama de lămâie.
4. Umplem foile cu crema (foaie, cremă, foaie, cremă, foaie) şi lăsăm prăjitura câteva ore (10-12)la rece până se inmoaie foile. Pe ultima foaie punem hârtie de copt şi aşezăm un fund de lemn mai greu sau 2,3 cărţi. Ideea este că trebuie pus deasupra ceva care să preseze, deci puteţi pune ce aveţi la îndemână.
Tăiem prăjitura după ce a stat la rece si pudrăm cu zahăr pudră sau brun ca in cazul nostru:).
Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură Albă ca Zăpada cu cremă de lămâie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura Alba Ca Zapada cu crema de lamaie

Prajitura Alba Ca Zapada cu crema de lamaie

Intr-un castron amestecati ouale, zaharul, laptele, uleiul, sarea si praful de copt stins in putina

15 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Betisoare de Berlin

Betisoare de Berlin

Pt.aluat,se freaca faina cu untul(bucatele),se adauga celelalte ingrediente si se framinta bine.Din

20 voturi    9 comentarii
2h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 15 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Vera Herta , 20 august 2014

    Prajitura aceasta ,mama mea(DUMNEZEU SA O ODIHNEASCA IN PACEA LUI) o facea de cand eram eu micuta ,si am la 50 de ani acum,si se numea ,la noi la SIBIU ,TZITRONNE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Sorin_Coserea

    Sorin_Coserea (Chef de cuisine) , 11 iulie 2014

    la crema se poate inlocui faina cu amidon?

  • Fara foto

    Carmen Dorina C , 21 mai 2014

    am sa o fac si eu

    • Fara foto

      Nela Ifrim Neculache , 20 mai 2014

      Este cu adevarat gustoasa

    • Fara foto

      Elena Ioana Stanescu , 20 mai 2014

      un clasic al patiseriei de casa.f buna

    • roxi-roxi

      roxi-roxi (Chef de cuisine) , 15 noiembrie 2013

      o prajitura care nu se va demoda niciodata...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 14 noiembrie 2013

      Arata minunat!

    • Fara foto

      Ionica Nec , 14 noiembrie 2013

      am facuto si eu si e foarte gustoasa ,ii da gust bun zeama de lamiie in crema

    • Fara foto

      Ionescu Gabriela , 13 octombrie 2013

      Fac reteta asta de 40 de ani, cu faina. Este extrem de buna!

    • Fara foto

      Angi Magzma , 12 septembrie 2013

      nu se pune faina la crema ci se pune gris....macar aveti intentia de a da reteta completa si corecta.....

    • Fara foto

      sisterkitchen (Maestru bucatar) , 12 august 2013

      @silvia, noi am folosit tava clasica de aragaz:)

    • Violeta_Pinti

      Violeta_Pinti (Maestru bucatar) , 11 august 2013

      e buna rau!

    • Fara foto

      Gabriela Boboia , 30 mai 2013

      the este gustoasa am facut-o si eu de curand!

    • Fara foto

      silvia (Chef de cuisine) , 30 mai 2013

      tava de cit sa fie?

    • kok miori

      kok miori (Chef de cuisine) , 25 februarie 2013

      Foarte buna prajitura cred ca o voi incerca -crema de cremsnit cu gust de lamaie!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

33 voturi

Ingrediente

  • Ingredinte 3 foi:
  • 3 ouă
  • 7 linguri lapte
  • 7 linguri zahăr
  • 7 linguri ulei
  • o linguriţă amoniac stins (în puţină zeamă de lămâie)
  • făină cât cuprinde (33 linguri)
  • coaja de la o lămâie
  • 1 linguriţă zahăr vanilat
  • Ingrediente cremă:
  • un litru lapte
  • 8 linguri făină
  • 7 linguri zahăr
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • un pachet unt (200 gr)
  • zeama de la două lămâi
  • coaja de la o lămâie (opţional)

Raporteaza reteta

Retete
de Sisters Kitchen
Orez cu creveţi

Orez cu creveţi

Dacă nu avem supă de peşte se pune 1 litru de apă la fiert, apoi punem să se dizolve cubul de

5 voturi    1 comentariu
40 min
Mancaruri cu peste
Saramură de pui

Saramură de pui

1.Pulpele de pui se spală bine şi se dau cu sare şi piper. 2.Se frig pe grătarul încins aproximativ

13 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Retete la gratar
Prăjitură cu morcovi şi cocos

Prăjitură cu morcovi şi cocos

1. Morcovii spălaţi, curăţaţi şi raşi se pun într-un castron. Adăugăm zahărul şi nuca

2 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Sorin_Coserea (Chef de cuisine)

la crema se poate inlocui faina cu amidon?

Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Samba cu crusta de nuci Samba cu crusta de nuci

Se dau biscuitii la robot, apoi se framanta cu untul si miezul de nuca maruntit. Se intinde in forma de tort, in strat uniform, presat

0 voturi    0 comentarii
99h 45 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu caise Prajitura cu caise

Se freaca galbenusurile cu zahar, pana se albesc si-si dubleaza volumul, se adauga ulei cate putin, apoi iaurtul, coaja de lamaie,faina

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Tarta cu crema de limeta