autor:

Fara foto

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Prajitura ANTONIA

Autor: Marieta Cerna (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 ianuarie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Marieta Cerna (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 ianuarie 2007

Ingrediente
Foi: 500g. faina, 2 oua, 100 g.unt, 150 g. zahar, 3 linguri miere, 3-4 linguri lapte, 1 praf de copt, vanilie., Crema: 200 g. unt, 200 g.zahar pudra, 200 g. nuci macinate, 150 ml. lapte, esenta rom, Glazura: 150 g. zahar pudra, 1 lingura cacao, 30 g. unt si 3 linguri apa fierbinte

Dificultate: Medie Timp: 1h

28 voturi

Mod de preparare

Se framanta un aluat care se imparte in 3 sau 4 bucatele, in functie de marimea tavii, se intinde cate o foaie si se coace pe dosul tavii unse cu ulei.
Se lasa sa se raceasca si intre timp se prepara crema: nucile se oparesc cu putin lapte fierbinte si se adauga si romul. Untul se freaca spuma cu zaharul si se adauga treptat cate o lingura din nuca racita. Se umplu foile cu crema.
Glazura: se amesteca zaharul pudra, cacao, putin unt si 3 linguri apa f. fierbinte, se freaca bine cu mixerul si se toarna pe prajitura, se niveleaza cu un cutit lat. Se poate orna cu bombonele decor sau bucatele fine de nuca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura ANTONIA" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Bezea cu aroma de pepene

Bezea cu aroma de pepene

1. Preincalzeste cuptorul la 120 grade Celsius. 2. Degreseaza paletele mixerului si bolul (preferabil

0 voturi    0 comentarii
2h
Prajituri
Prajitura fina cu foi de napolitana

Prajitura fina cu foi de napolitana

1. Mixam ingredientele pentru foi si omogenizam compozitia. Impartim compozitia in 2 si coacem pe

20 voturi    4 comentarii
2h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

28 voturi

Ingrediente

  • Foi: 500g. faina
  • 2 oua
  • 100 g.unt
  • 150 g. zahar
  • 3 linguri miere
  • 3-4 linguri lapte
  • 1 praf de copt
  • vanilie.
  • Crema: 200 g. unt
  • 200 g.zahar pudra
  • 200 g. nuci macinate
  • 150 ml. lapte
  • esenta rom
  • Glazura: 150 g. zahar pudra
  • 1 lingura cacao
  • 30 g. unt si 3 linguri apa fierbinte

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna

Pornim cuptorul la treapta medie. Pregatim o tava cu dimensiunea de 20/30 cm.O tapetam pe fund cu hartie de copt si marginile le gresam

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Prajitura magica Prajitura magica

Este intr-adevar o prajitura "magica" datorita faptului ca se face foarte repede, se topeste in gura, si asa cum observati,

0 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Ineluse impletite