autor:

Fara foto

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Prajitura ANTONIA

Autor: Marieta Cerna (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 ianuarie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Marieta Cerna (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 ianuarie 2007

Ingrediente
Foi: 500g. faina, 2 oua, 100 g.unt, 150 g. zahar, 3 linguri miere, 3-4 linguri lapte, 1 praf de copt, vanilie., Crema: 200 g. unt, 200 g.zahar pudra, 200 g. nuci macinate, 150 ml. lapte, esenta rom, Glazura: 150 g. zahar pudra, 1 lingura cacao, 30 g. unt si 3 linguri apa fierbinte

Dificultate: Medie Timp: 1h

28 voturi

Mod de preparare

Se framanta un aluat care se imparte in 3 sau 4 bucatele, in functie de marimea tavii, se intinde cate o foaie si se coace pe dosul tavii unse cu ulei.
Se lasa sa se raceasca si intre timp se prepara crema: nucile se oparesc cu putin lapte fierbinte si se adauga si romul. Untul se freaca spuma cu zaharul si se adauga treptat cate o lingura din nuca racita. Se umplu foile cu crema.
Glazura: se amesteca zaharul pudra, cacao, putin unt si 3 linguri apa f. fierbinte, se freaca bine cu mixerul si se toarna pe prajitura, se niveleaza cu un cutit lat. Se poate orna cu bombonele decor sau bucatele fine de nuca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura ANTONIA" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici

Punem la scurs piersicile din compot intr-o sita. Le taiem marunt si lasam doua jumatati pentru ornat. Cernem

1 vot    1 comentariu
2h
Prajituri
Prajitura Furnicuta

Prajitura Furnicuta

Pentru foaia cu nuca mixam albusurile spuma cu un praf de sare apoi adaugam zaharul si mixam pana

10 voturi    2 comentarii
3h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 20 %
169.99 lei
135.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

28 voturi

Ingrediente

  • Foi: 500g. faina
  • 2 oua
  • 100 g.unt
  • 150 g. zahar
  • 3 linguri miere
  • 3-4 linguri lapte
  • 1 praf de copt
  • vanilie.
  • Crema: 200 g. unt
  • 200 g.zahar pudra
  • 200 g. nuci macinate
  • 150 ml. lapte
  • esenta rom
  • Glazura: 150 g. zahar pudra
  • 1 lingura cacao
  • 30 g. unt si 3 linguri apa fierbinte

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Eclere cu crema de vanilie Eclere cu crema de vanilie

Punem la fiert apa, uleiul si un praf de sare. Cand da in clocot dam deoparte si punem toata faina si amestecam bine pana cand se omogenizeaza.

4 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura cu afine si lavanda Prajitura cu afine si lavanda

Se prepara blatul din albusurile batute cu un praf de sare, apoi cu zaharul, pana se intaresc; se adauga galbenusul frecat un pic cu

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajiturele pentru copii