autor:

Fara foto

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Prajitura ANTONIA

Autor: Marieta Cerna (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 ianuarie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Marieta Cerna (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 ianuarie 2007

Ingrediente
Foi: 500g. faina, 2 oua, 100 g.unt, 150 g. zahar, 3 linguri miere, 3-4 linguri lapte, 1 praf de copt, vanilie., Crema: 200 g. unt, 200 g.zahar pudra, 200 g. nuci macinate, 150 ml. lapte, esenta rom, Glazura: 150 g. zahar pudra, 1 lingura cacao, 30 g. unt si 3 linguri apa fierbinte

Dificultate: Medie Timp: 1h

28 voturi

Mod de preparare

Se framanta un aluat care se imparte in 3 sau 4 bucatele, in functie de marimea tavii, se intinde cate o foaie si se coace pe dosul tavii unse cu ulei.
Se lasa sa se raceasca si intre timp se prepara crema: nucile se oparesc cu putin lapte fierbinte si se adauga si romul. Untul se freaca spuma cu zaharul si se adauga treptat cate o lingura din nuca racita. Se umplu foile cu crema.
Glazura: se amesteca zaharul pudra, cacao, putin unt si 3 linguri apa f. fierbinte, se freaca bine cu mixerul si se toarna pe prajitura, se niveleaza cu un cutit lat. Se poate orna cu bombonele decor sau bucatele fine de nuca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura ANTONIA" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Salam de biscuiti.

Salam de biscuiti.

Preparare: 1.Punem biscuitii intr-o tava la cuptor pe care-i vom lasa 10 minute la foc potrivit,pana

10 voturi    12 comentarii
30 min
Prajituri
Prajituri cu menta, crema de vanilie si capsuni

Prajituri cu menta, crema de vanilie si capsuni

Blatul: Ouale le mixam spuma impreuna cu zaharul, apoi cu uleiul. Adaugam faina, praful de copt,

3 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

28 voturi

Ingrediente

  • Foi: 500g. faina
  • 2 oua
  • 100 g.unt
  • 150 g. zahar
  • 3 linguri miere
  • 3-4 linguri lapte
  • 1 praf de copt
  • vanilie.
  • Crema: 200 g. unt
  • 200 g.zahar pudra
  • 200 g. nuci macinate
  • 150 ml. lapte
  • esenta rom
  • Glazura: 150 g. zahar pudra
  • 1 lingura cacao
  • 30 g. unt si 3 linguri apa fierbinte

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec marmorat Chec marmorat

Se separa albusurile de galbenusuri, punandu-se fiecare in cate un vas mare de mixer. Se bat albusurile spuma tare, se adauga zeama

0 voturi    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Dulce cu curmale Dulce cu curmale

Intr-o tigaie, punem la incalzit curmalele macinate cu zaharul si adaugam si margarina si lasam sa se topeasca impreuna pana devine

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Cheesecake Cu Capsune In 3 Pasi Simpli