Prajitura ANTONIA

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Foi: 500g. faina, 2 oua, 100 g.unt, 150 g. zahar, 3 linguri miere, 3-4 linguri lapte, 1 praf de copt, vanilie.
  • Crema: 200 g. unt, 200 g.zahar pudra, 200 g. nuci macinate, 150 ml. lapte, esenta rom
  • Glazura: 150 g. zahar pudra, 1 lingura cacao, 30 g. unt si 3 linguri apa fierbinte

Mod de preparare

Se framanta un aluat care se imparte in 3 sau 4 bucatele, in functie de marimea tavii, se intinde cate o foaie si se coace pe dosul tavii unse cu ulei.

Se lasa sa se raceasca si intre timp se prepara crema: nucile se oparesc cu putin lapte fierbinte si se adauga si romul. Untul se freaca spuma cu zaharul si se adauga treptat cate o lingura din nuca racita. Se umplu foile cu crema.

Glazura: se amesteca zaharul pudra, cacao, putin unt si 3 linguri apa f. fierbinte, se freaca bine cu mixerul si se toarna pe prajitura, se niveleaza cu un cutit lat. Se poate orna cu bombonele decor sau bucatele fine de nuca.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mancare de stevie

Mancare de stevie

Reteta de mancare de stevie. Mancare de stevie reteta simpla si delicioasa. Cum se face mancarea de stevie. Retete cu stevie.

Mancare de stevie
Salata de cartofi cu smantana

Salata de cartofi cu smantana

Reteta de salata de cartofi cu smantana. Salata de cartofi cu smantana si usturoi reteta simpla. Retete de salata de cartofi....

Salata de cartofi cu smantana
Pasca poloneza

Pasca poloneza

Pasca poloneza
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor