autor:

Fara foto

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Prajitura ANTONIA

Autor: Marieta Cerna (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 ianuarie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Marieta Cerna (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 ianuarie 2007

Ingrediente
Foi: 500g. faina, 2 oua, 100 g.unt, 150 g. zahar, 3 linguri miere, 3-4 linguri lapte, 1 praf de copt, vanilie., Crema: 200 g. unt, 200 g.zahar pudra, 200 g. nuci macinate, 150 ml. lapte, esenta rom, Glazura: 150 g. zahar pudra, 1 lingura cacao, 30 g. unt si 3 linguri apa fierbinte

Dificultate: Medie Timp: 1h

28 voturi

Mod de preparare

Se framanta un aluat care se imparte in 3 sau 4 bucatele, in functie de marimea tavii, se intinde cate o foaie si se coace pe dosul tavii unse cu ulei.
Se lasa sa se raceasca si intre timp se prepara crema: nucile se oparesc cu putin lapte fierbinte si se adauga si romul. Untul se freaca spuma cu zaharul si se adauga treptat cate o lingura din nuca racita. Se umplu foile cu crema.
Glazura: se amesteca zaharul pudra, cacao, putin unt si 3 linguri apa f. fierbinte, se freaca bine cu mixerul si se toarna pe prajitura, se niveleaza cu un cutit lat. Se poate orna cu bombonele decor sau bucatele fine de nuca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura ANTONIA" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu miere de albine

Prajitura cu miere de albine

Foile se prepara astfel: Se pun toate ingredientele impreuna, in afara de faina si se amesteca.

7 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri
Cheesecake cu capsuni

Cheesecake cu capsuni

Intr-o tava pt tort care se deschide se sfarama biscuitii(daca e pachetul mare, in jur de 1/2 biscuiti),

13 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

28 voturi

Ingrediente

  • Foi: 500g. faina
  • 2 oua
  • 100 g.unt
  • 150 g. zahar
  • 3 linguri miere
  • 3-4 linguri lapte
  • 1 praf de copt
  • vanilie.
  • Crema: 200 g. unt
  • 200 g.zahar pudra
  • 200 g. nuci macinate
  • 150 ml. lapte
  • esenta rom
  • Glazura: 150 g. zahar pudra
  • 1 lingura cacao
  • 30 g. unt si 3 linguri apa fierbinte

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec cu visine Chec cu visine

Albusurile se bat spuma, adaugam zaharul si continuam sa batem bezeaua pana se topeste zaharul. Galbenusurile se amesteca cu untul

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Papanasi cu dulceata de coacaze negre Papanasi cu dulceata de coacaze negre

Intr-un bol punem branza, galbenusurile, razatura de lamaie, zaharul vanilat, faina impreuna cu praful de copt. Separat batem albusurile

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
zambetul negresei