Ingrediente
5 oua, 250 gr zahar brun, 200 ml ulei ( sau ulei de cocos pentru un plus de savoare), esenta de rom si vanilie, 2 lingurite praf de copt, 1 lingurita bicarbonat de sodiu, 350 g faina, un praf de sare, 2 lingurite cu scortisoara, 1 lingurita nucsoara, 1 lingurita cuisoare macinate, 250 g piure de ananas, 100 g nuci macinate sau taiate grosier, 200 g morcov ras, optional: stafide, merisoare
Dificultate: Redusa | Timp: 50 min
1 vot
Mod de preparare
Faina o amestecam cu praful de copt, bicarbonatul de sodiu, scortisoara, nuscoara si cuisoarele macinate si le adaugam peste compozitia de oua, omogenizam din nou pana incorporam bine toate ingredientele.
Adaugam si morcovii rasi, piureul de ananas (am blendat 250 g de ananas din conserva), nucile macinate (aici mai puteti adauga si stafide, merisoare, fructe uscate, pe care eu le-am omis) si amestecam usor pana obtinem o compozitie omogena.
Turnam aluatul rezultat intr-o tava tapetata cu hartie de copt ( eu am folosit o tava de aragaz, dar daca vreti ca prajitura sa fie mai inalta, folositi o tava de 20/30cm. Coacem prajitura cca.1 ora sau facem testul cu scobitoarea.
Cand este gata, o lasam sa se raceasca, apoi o pudram cu zahar pudra in cazul meu sau o puteti inveli intr-o delicioasa crema de vanilie.