autor:

andraconstantinescu

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Prajitura bicolora cu caise si branza

Autor: andraconstantinescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 iulie 2019

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: andraconstantinescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 iulie 2019

Ingrediente
Blat:, 8 oua, 1 praf de sare, 16 linguri zahar, 8 linguri ulei, esenta de vanilie, 200 g smantana, 200 ml apa minerala carbogazoasa, 1 plic de praf de copt (10 g), 700 g faina, 20 g cacao, Dimensiune tava: 27/37 cm, Umplutura cu branza si caise:, 500 g caise, 200 g zahar, 400 g branza pufoasa cu smantana, esenta de vanilie, 2 oua, 50 g gris

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Se spala caisele si se taie cubulete. Se pun intr-un castron si se amesteca cu 150 g zahar.



Se mixeaza ouale cu un praf de sare si 16 linguri zahar. Se adauga uleiul, esenta de vanilie, smantana si apa minerala si se mixeaza. Se adauga faina si praful de copt si se omogenizeaza. Aluatul se imparte in doua parti relativ egale, iar intr-una dintre ele se incorporeaza cacaua.



Se pregateste umplutura cu branza si caise: branza pufoasa cu smantana se mixeaza cu esenta de vanilie, ouale si 50 g zahar. Se adauga caisele taiate cubulete si se amesteca totul cu o spatula din silicon. Se incorporeaza grisul.



Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.



Intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt se pun alternativ cate o lingura de aluat galben si cate o lingura de aluat cu cacao. Se pune din loc in loc cate o lingura cu compozitia de branza. Se continua tot asa pana cand se termina aluaturile si compozitia cu branza.



Se introduce tava la cuptor pana cand blatul trece de testul scobitorii.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura bicolora cu caise si branza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura Lamaita

Prajitura Lamaita

Pentru blat. Separam albusele de galbenuse. Galbenusele le frecam cu zaharul pana-si dubleaza volumul

73 voturi    27 comentarii
2h
Prajituri
Rondele crocante de ciocolata

Rondele crocante de ciocolata

1) Freci margarina cu zaharul pana devine spumoasa.Adaugi ouale pe rand, coaja de lamaie rasa, nuca

1 vot    3 comentarii
1h 15 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 10 %
239.99 lei
215.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Blat:
  • 8 oua
  • 1 praf de sare
  • 16 linguri zahar
  • 8 linguri ulei
  • esenta de vanilie
  • 200 g smantana
  • 200 ml apa minerala carbogazoasa
  • 1 plic de praf de copt (10 g)
  • 700 g faina
  • 20 g cacao
  • Dimensiune tava: 27/37 cm
  • Umplutura cu branza si caise:
  • 500 g caise
  • 200 g zahar
  • 400 g branza pufoasa cu smantana
  • esenta de vanilie
  • 2 oua
  • 50 g gris

Raporteaza reteta

Retete
de andraconstantinescu
Savarine cu dulceata de zmeura

Savarine cu dulceata de zmeura

Savarine: Intr-un castron se pune faina, formandu-se o gropita in mijloc. Drojdia si zaharul se

14 voturi    0 comentarii
2h
Prajituri
Tort aniversar cu crema de ganache cu nuci caramelizate

Tort aniversar cu crema de ganache cu nuci caramelizate

Blat: Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile

1 vot    0 comentarii
3h
Torturi
Tort Egiptean

Tort Egiptean

Pregatirea folior: Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se bat albusurile cu un praf

6 voturi    0 comentarii
3h
Torturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Tarta Floarea Soarelui cu fructe de sezon Tarta Floarea Soarelui cu fructe de sezon

 Într-un bol mixăm cele 4 ouă împreună cu zahărul până capătă consistența unei creme; Adăugăm smântâna

2 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Minitarte racoritoare cu iaurt grecesc si fructe de padure Minitarte racoritoare cu iaurt grecesc si fructe de padure

Iaurtul grecesc se pune intr-un tifon si se lasa la scurs peste noapte. Se pune faina cernuta impreuna cu untul,ouale, laptele si sarea

1 vot    0 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura turnata cu mere