Ingrediente
1 cub de unt, 100 g mamaliga, 200 g faina simpla, 100 g pesmet, 100 g zahar tos, 500 ml lapte, 3 oua mari, 100 g miere necristalizata, 50 ml ulei de masline, 100 g smochine uscate, 100 g stafide, 500 g mere, ½ lingurita scortisoara macinata, coaja de 2 portocale si de la 2 lamai, o lingurita sare
Dificultate: Redusa | Timp: 1h
2 voturi
Mod de preparare
diametrul de 28 cm si fundul detasabil. Intr-un castron mare, amestecati mamaliga,
faina, pesmetul si zaharul. Intr-un alt castron, amestecati laptele, ouale, mierea si
uleiul de masline. Adaugati acest amestec la ingredientele uscate, având grija sa
omogenizati totul. Adaugati smochinele, merele, scortisoara, coaja de portocala si
lamâie si sarea, apoi amestecati din nou.
Turnati prajitura in forma si coaceti-o timp de 50 de minute. Mai verificati-o din
când in când, poate fi nevoie s-o acoperiti cu folie de aluminiu daciase rumeneste
prea tare pe margini. Înainte de servire, preseirati deasupra zahar tos. Aveti grijei s-a
mâncati calda - e delicioasa cu frisca si un pahar de vin santo!