autor:

Fara foto

» » Prajituri

Prajitura boloneza cu mamaliga si mere

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 aprilie 2009

Ingrediente
1 cub de unt, 100 g mamaliga, 200 g faina simpla, 100 g pesmet, 100 g zahar tos, 500 ml lapte, 3 oua mari, 100 g miere necristalizata, 50 ml ulei de masline, 100 g smochine uscate, 100 g stafide, 500 g mere, ½ lingurita scortisoara macinata, coaja de 2 portocale si de la 2 lamai, o lingurita sare

Dificultate: Redusa Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

Încingeti cuptorul la 180°C si ungeti cu unt o forma de prajitura putin adânca, cu
diametrul de 28 cm si fundul detasabil. Intr-un castron mare, amestecati mamaliga,
faina, pesmetul si zaharul. Intr-un alt castron, amestecati laptele, ouale, mierea si
uleiul de masline. Adaugati acest amestec la ingredientele uscate, având grija sa
omogenizati totul. Adaugati smochinele, merele, scortisoara, coaja de portocala si
lamâie si sarea, apoi amestecati din nou.
Turnati prajitura in forma si coaceti-o timp de 50 de minute. Mai verificati-o din
când in când, poate fi nevoie s-o acoperiti cu folie de aluminiu daciase rumeneste
prea tare pe margini. Înainte de servire, preseirati deasupra zahar tos. Aveti grijei s-a
mâncati calda - e delicioasa cu frisca si un pahar de vin santo!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura boloneza cu mamaliga si mere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura Vieneza 2

Prajitura Vieneza 2

In primul rand pregatiti doua cratite, una cu apa, pe care o punem pe foc la incalzit si in cealalta

14 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Briose maronii cu fulgi de ciocolata alba

Briose maronii cu fulgi de ciocolata alba

Incinge cuptorul la 190ᵒC.Tapeteaza cu hartiute de copt o tava de briose. Intr-un vas amesteca

7 voturi    2 comentarii
40 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • 1 cub de unt
  • 100 g mamaliga
  • 200 g faina simpla
  • 100 g pesmet
  • 100 g zahar tos
  • 500 ml lapte
  • 3 oua mari
  • 100 g miere necristalizata
  • 50 ml ulei de masline
  • 100 g smochine uscate
  • 100 g stafide
  • 500 g mere
  • ½ lingurita scortisoara macinata
  • coaja de 2 portocale si de la 2 lamai
  • o lingurita sare

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna

Pornim cuptorul la treapta medie. Pregatim o tava cu dimensiunea de 20/30 cm.O tapetam pe fund cu hartie de copt si marginile le gresam

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Prajitura magica Prajitura magica

Este intr-adevar o prajitura "magica" datorita faptului ca se face foarte repede, se topeste in gura, si asa cum observati,

0 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Cookies cu Nesquik si fulgi de ciocolata amaruie