Prajitura Bounty

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Prajitura Bounty

Ingrediente

  • Blat:
  • - 200 g unt topit
  • - 50g zahar brun
  • - 6 oua
  • - 400 g faina
  • - 3 linguri de cacao
  • - 5 linguri de lapte
  • - 1 plic praf de copt
  • Crema de cocos:
  • - 500 ml lapte
  • - 5 linguri de gris
  • - 100 g unt
  • - 80 g zahar
  • - esenta de vanilie
  • - 200 g nuca de cocos
  • Glazura alba:
  • -100g ciocolata alba
  • -50 g smantana dulce pentru frisca
  • -50 g unt
  • Glazura neagra:
  • -100 g ciocolata neagra
  • -50 g smantana dulce pentru frisca
  • -50 g unt

Mod de preparare

Blatul:

Se amesteca ouale cu zaharul pana cand zaharul s-a topit. Apoi se adauga cele 3 linguri de cacao si laptele! In final se adauga faina amestecata cu praful de copt si untul topit!

Se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se toarna amestecul pentru blat in tava! Se tine tava in cuptorul incins la 180*C pentru aproximativ 25 minute, sau pana cand se rumeneste pe margini!

Dupa ce se coace se lasa blatul la rece si se incepe prepararea cremei.

Crema:

Se pune laptele la fiert impreuna cu zaharul, untul si esenta de vanilie. Cand laptele da in clocot se adauga grisul in ploaie si se mai tine pe foc amestecand pana cand grisul capata consistenta unei creme.

Se ia de pe foc si se lasa la rece! Cand crema de gris este complet racita se adauga nuca de cocos si se amesteca pana la omogenizare!

Se intinde crema peste blatul de cacao si se glazureaza.

Glazurile:

Se fac pe rand glazurile. Ingredientele pentru fiecare se pun cate 1 minut la cuptorul cu microunde. Se intinde glazura alba peste crema si se face un model cu cea neagra.

Se lasa la rece minim 3 ore (de preferat peste noapte).

Pofta buna!

Reteta preluata de pe www.cantboilanegg.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise