Ingredientele pentru blat se amesteca foarte bine si se intinde aluatul astfel format cu palma intr-o tava pe care o dam la cuptorul preincalzit pana ce blatul capata o culoae aurie. Se scoate tava si se lasa la racit.
Nuca se taie grosier si se presara pste blat, apoi se toarna si caramelul si se da la frigider sa se inchege mai repede.
Intre timp preparam glazura punand la topit intr-o cratita cu fundul gros sau pe baie de aburi ciocolata si uleiul, apoi turnam peste caramelul rece si mai dam la frigider pana se intareste glazura, si servim.
E dulce, dar foarte buna!
P.S.: daca preparati caramelul dupa reteta "Dulceata de lapte", puteti sa lasati pe foc mai mult pana ce se ingroasa destul de bine, ca apoi, cand il turnati peste blat si dati la frigider, caramelul sa ramana ferm, nu sa curga; la mine a cam curs putin, ca nu am mai avut rabdare cu fiertul lui, si imi era pofta sa gust prajitura. Oricum, caramelul asta se poate prepara din timp. Se poate tine la frigider cam 1 luna fara probleme si se poate folosi in diverse combinatii.
Reteta de gem de caise fara conservanti. Gem de caise reteta simpla si usor de preparat.
Gem de caise
Comentarii
Adaugă comentariu