Ingredientele pentru blat se amesteca foarte bine si se intinde aluatul astfel format cu palma intr-o tava pe care o dam la cuptorul preincalzit pana ce blatul capata o culoae aurie. Se scoate tava si se lasa la racit.
Nuca se taie grosier si se presara pste blat, apoi se toarna si caramelul si se da la frigider sa se inchege mai repede.
Intre timp preparam glazura punand la topit intr-o cratita cu fundul gros sau pe baie de aburi ciocolata si uleiul, apoi turnam peste caramelul rece si mai dam la frigider pana se intareste glazura, si servim.
E dulce, dar foarte buna!
P.S.: daca preparati caramelul dupa reteta "Dulceata de lapte", puteti sa lasati pe foc mai mult pana ce se ingroasa destul de bine, ca apoi, cand il turnati peste blat si dati la frigider, caramelul sa ramana ferm, nu sa curga; la mine a cam curs putin, ca nu am mai avut rabdare cu fiertul lui, si imi era pofta sa gust prajitura. Oricum, caramelul asta se poate prepara din timp. Se poate tine la frigider cam 1 luna fara probleme si se poate folosi in diverse combinatii.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii