autor:

Anca E. Voicu

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Prajitura Ciresica

Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 iunie 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 iunie 2017

Ingrediente
Pentru pandispan:, 5 oua, un varf lingurita sare, 5 linguri zahar, 1 cescuta ulei, 1 lingura zeama de lamaie, 1 lingura cafea, 6 linguri de faina, un plic praf de copt, , Pentru crema de vanilie:, 2 galbenusuri, 200 ml lapte, 3 linguri zahar, 2 linguri faina, 1 lingurita esenta de vanilie, 50 g unt, 100 ml frisca batuta, , Pentru crema ganache:, 200 ml frisca lichida, 1 tableta ciocolata cu lapte, , Pentru glazura de ciocolata:, 1 lingura lapte, 1 tableta ciocolata cu lapte, , In plus:, dulceata de cirese, 2 linguri sirop de cirese si apa minerala

Dificultate: Ridicata Timp: 3h

1 vot

Mod de preparare

Pandispanul:

Se bat spuma cu mixerul albusurile cu un praf de sare, zaharul si zeama de lamaie, se adauga treptat, galbenusurile, uleiul, cafeaua, faina si praful de copt, omogenizand. Compozitia se toarna intr-o tava cu foaie de copt, se da la cuptorul preincalzit aprox 30 de minute, la foc potrivit. Sa lasa la racit.



Crema de vanilie:

Intr-o craticioara, se amesteca cu un tel galbenusurile cu zaharul si faina, turnand laptele cald in fir subtire. Se pune craticioara pe foc mic si se fierbe pana se ingroasa. Se da de pe foc, se amesteca untul si esenta de vanilie si se lasa la racit. Pentru a iesi mai fina, se adauga (dupa ce s-a racit bine) si frisca batuta in prealabil.



Siropul:

Puteti pregati siropul obisnuit. Eu am optat de aceasta data, pentru un sirop de cirese: se pregatesc 2 pahare cu apa minerala si se dizolva in fiecare putin sirop de cirese (pentru mine, o lingura cu sirop la un pahar e suficienta, insa pregatiti-le dupa cat le preferati de dulce).



Se taie pandispanul in doua foi, se insiropeaza folosind cate un pahar cu sirop la fiecare foaie. Se dauga crema de vanilie peste baza pandispanului, se pun din loc in loc cirese din dulceata se adauga capacul, apoi se pregateste glazura.



Glazura de ciocolata:

Se incalzeste laptele (eventual intr-o craticioara ca sa avem o suprafata mai mare de lucru), se adauga ciocolata rupta in bucatelele, se pune pe foc mic, insa cu mare grija ca sa nu o ardeti: pentru maxim 30 de secunde, amestecand rapid, apoi se da de pe foc. Daca preferati, o puteti pregati pe baie de abur sau la chocolate fondue, este mai sigur. Se lasa doar un pic sa se raceasca, apoi se toarna peste pandispan, niveland cu o spatula. Se lasa un pic sa se mai raceasca la temperatura camerei, apoi se da la frigider sa se inchege.



Crema ganache:

Se incalzeste frisca lichida, intr-o craticioara, atat ca sa ne friga la deget, nu o fierbeti, se da de pe foc si se adauga ciocolata rupta in bucatele, se amesteca bine sa se topeasca ciocolata. Se obtine o compozitie lichida care se lasa la racit mai intai vreo 10 minute pe masa, la temperatura camerei, apoi se da la frigider inca 10 minute sa se raceasca bine. Se bate apoi cu mixerul asa cum faceti cu frisca, in mod obisnuit, pana devine cremoasa si consistenta. Are o aroma intensa si este grozava la decorat.



Decor:

Se taie prajitura in patrate sau in ce forme doriti, se orneaza cu crema ganache si se decoreaza fiecare cu o cireasa din dulceata.



Timp total: aprox 3h

Portii: 24



Pofta Buna!



Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:

http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2017/06/prajitura-ciresica.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Ciresica" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura Ciresica cu bezea

Prajitura Ciresica cu bezea

Se mixeaza galbenusurile cu un praf de sare si zahar, se adauga uleiul, laptele si apoi faina, amoniacul

0 voturi    0 comentarii
50 min
Prajituri
Prajitura Ciresica

Prajitura Ciresica

200 g biscuiti se maruntesc bine apoi se framanta cu untul topit. Se intinde compozitia in forma

4 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

3h

1 vot

Ingrediente

  • Pentru pandispan:
  • 5 oua
  • un varf lingurita sare
  • 5 linguri zahar
  • 1 cescuta ulei
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 1 lingura cafea
  • 6 linguri de faina
  • un plic praf de copt
  • Pentru crema de vanilie:
  • 2 galbenusuri
  • 200 ml lapte
  • 3 linguri zahar
  • 2 linguri faina
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 50 g unt
  • 100 ml frisca batuta
  • Pentru crema ganache:
  • 200 ml frisca lichida
  • 1 tableta ciocolata cu lapte
  • Pentru glazura de ciocolata:
  • 1 lingura lapte
  • 1 tableta ciocolata cu lapte
  • In plus:
  • dulceata de cirese
  • 2 linguri sirop de cirese si apa minerala

Raporteaza reteta

Retete
de Anca E. Voicu
Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, praful de copt stins in zeama

7 voturi    4 comentarii
35 min
Prajituri
Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Foile cu miere: Se freaca zaharul cu ouale, se adauga mierea, uleiul, bicarbonatul stins in zeama

2 voturi    0 comentarii
59 min
Prajituri
Ecleruri in forma de inimioara

Ecleruri in forma de inimioara

Eclerurile: Se pun la fiert apa cu uleiul si cu un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc

2 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cu cereale, miere si scortisoara Prajitura cu cereale, miere si scortisoara

O prajitura delicioasa care a umplut bucataria cu un soi de parfum de toamna amestecat cu aroma de turta dulce. Contine cereale, miere,

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura turnata cu mere Prajitura turnata cu mere

Ouale se mixeaza cu zaharul si aromele, bine. Se pune, apoi uleiul;se adauga faina (amestecata cu praful de copt) si laptele, cele doua

6 voturi    8 comentarii
2h
Prajituri
Prajitura Vieneza