autor:

anuta

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Prajitura Ciresica cu bezea

Autor: anuta (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 15 august 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: anuta (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 15 august 2017

Ingrediente
Tava 22/27cm, blat:, 3 galbenusuri , 100 ml ulei, 100 g zahar (o canita rasa), 1/2 cana lapte, 1 cana mica rasa de faina, 1 lingurita de amoniac stins cu suc de lamaie, un praf de sare, 250 g de cirese coapte, curatate de samburi si taiate in jumatati, bezea:, 3 albusuri, un praf de sare, 8 linguri de zahar, 100 ml suc concentrat de cirese sau visine, decor:, 250 g cirese taiate marunt

Dificultate: Medie Timp: 50 min

0 voturi

Mod de preparare

Se mixeaza galbenusurile cu un praf de sare si zahar, se adauga uleiul, laptele si apoi faina, amoniacul stins cu suc de lamaie. Se tapeteaza tava cu hartie pentru copt, se toarna aluatul si se presara jumatatile de cirese. Se da la copt in cuptorul preincalzit, primele 5 minute la foc iute, apoi 15 minute la foc mic. Se lasa pana se rumeneste blatul pe margini.

Bezeaua se prepara mixand albusurile cu un praf de sare, zaharul turnat in fir subtire. Cand bezeaua devine tare si zaharul este topit, se adauga cate un pic, concentratul de sirop.

Se scoate blatul copt din cuptor, se toarna si uniformizeaza bezeau deasupra, se presara ciresele taiate, apoi se da inca 10 minute la foc mic, pana se rumeneste usor bezeaua. Se lasa prajitura in cuptor sa se raceasca, apoi se taie in bucati potrivite.

Pentru o tava normala ca dimensiune se dubleaza cantitatile de ingrediente.

Pofta buna!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Ciresica cu bezea" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Portokalopita

Portokalopita

Se lasa foile de placinta la dezghetat apoi se rup in bucatele mici. Se incalzeste cuptorul la 180

11 voturi    2 comentarii
1h
Prajituri
Prăjitură cu vişine

Prăjitură cu vişine

Vişinele se spală şi li se scot sâmburii,după care se lasă la scurs. Facem un pandişpan

4 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

50 min

0 voturi

Ingrediente

  • Tava 22/27cm
  • blat:
  • 3 galbenusuri 
  • 100 ml ulei
  • 100 g zahar (o canita rasa)
  • 1/2 cana lapte
  • 1 cana mica rasa de faina
  • 1 lingurita de amoniac stins cu suc de lamaie
  • un praf de sare
  • 250 g de cirese coapte
  • curatate de samburi si taiate in jumatati
  • bezea:
  • 3 albusuri
  • un praf de sare
  • 8 linguri de zahar
  • 100 ml suc concentrat de cirese sau visine
  • decor:
  • 250 g cirese taiate marunt

Raporteaza reteta

Retete
de anuta
Supa de porumbei

Supa de porumbei

Porumbelul curatat si spalat bine se taie in 2 jumatati apoi impreuna cu maruntaiele,cu un praf de

1 vot    0 comentarii
1h
Supe de carne
Piept de pui in crusta de alune

Piept de pui in crusta de alune

Pieptul spalat si zvantat se intoarce cu parte taiata de pe os in sus, se sareaza, pipereaza si condimenteaza

5 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Prajitura cu zmeura si piure de castane

Prajitura cu zmeura si piure de castane

Se maruntesc biscuitii la robot apoi se amesteca cu miezul de nuca prajit si maruntit cu ciocolata

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Eclere cu crema de vanilie Eclere cu crema de vanilie

Punem la fiert apa, uleiul si un praf de sare. Cand da in clocot dam deoparte si punem toata faina si amestecam bine pana cand se omogenizeaza.

4 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura cu afine si lavanda Prajitura cu afine si lavanda

Se prepara blatul din albusurile batute cu un praf de sare, apoi cu zaharul, pana se intaresc; se adauga galbenusul frecat un pic cu

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Chec cu visine