Se mixeaza galbenusurile cu un praf de sare si zahar.
Se mixeaza galbenusurile cu un praf de sare si zahar, se adauga uleiul, laptele si apoi faina, amoniacul stins cu suc de lamaie. Se tapeteaza tava cu hartie pentru copt, se toarna aluatul si se presara jumatatile de cirese. Se da la copt in cuptorul preincalzit, primele 5 minute la foc iute, apoi 15 minute la foc mic. Se lasa pana se rumeneste blatul pe margini.
Bezeaua se prepara mixand albusurile cu un praf de sare, zaharul turnat in fir subtire. Cand bezeaua devine tare si zaharul este topit, se adauga cate un pic, concentratul de sirop.
Se scoate blatul copt din cuptor, se toarna si uniformizeaza bezeau deasupra, se presara ciresele taiate, apoi se da inca 10 minute la foc mic, pana se rumeneste usor bezeaua. Se lasa prajitura in cuptor sa se raceasca, apoi se taie in bucati potrivite.
Pentru o tava normala ca dimensiune se dubleaza cantitatile de ingrediente.
Pofta buna!!!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii