Se mixeaza galbenusurile cu un praf de sare si zahar.
Se mixeaza galbenusurile cu un praf de sare si zahar, se adauga uleiul, laptele si apoi faina, amoniacul stins cu suc de lamaie. Se tapeteaza tava cu hartie pentru copt, se toarna aluatul si se presara jumatatile de cirese. Se da la copt in cuptorul preincalzit, primele 5 minute la foc iute, apoi 15 minute la foc mic. Se lasa pana se rumeneste blatul pe margini.
Bezeaua se prepara mixand albusurile cu un praf de sare, zaharul turnat in fir subtire. Cand bezeaua devine tare si zaharul este topit, se adauga cate un pic, concentratul de sirop.
Se scoate blatul copt din cuptor, se toarna si uniformizeaza bezeau deasupra, se presara ciresele taiate, apoi se da inca 10 minute la foc mic, pana se rumeneste usor bezeaua. Se lasa prajitura in cuptor sa se raceasca, apoi se taie in bucati potrivite.
Pentru o tava normala ca dimensiune se dubleaza cantitatile de ingrediente.
Pofta buna!!!
Intr-un bol micut, trebuie sa punem drojdia impreuna cu 60 ml lapte.
Gogosi cu ciocolataDaca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...
Desert briose cu ciocolata si nessRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Comentarii