Se mixeaza galbenusurile cu un praf de sare si zahar.
Se mixeaza galbenusurile cu un praf de sare si zahar, se adauga uleiul, laptele si apoi faina, amoniacul stins cu suc de lamaie. Se tapeteaza tava cu hartie pentru copt, se toarna aluatul si se presara jumatatile de cirese. Se da la copt in cuptorul preincalzit, primele 5 minute la foc iute, apoi 15 minute la foc mic. Se lasa pana se rumeneste blatul pe margini.
Bezeaua se prepara mixand albusurile cu un praf de sare, zaharul turnat in fir subtire. Cand bezeaua devine tare si zaharul este topit, se adauga cate un pic, concentratul de sirop.
Se scoate blatul copt din cuptor, se toarna si uniformizeaza bezeau deasupra, se presara ciresele taiate, apoi se da inca 10 minute la foc mic, pana se rumeneste usor bezeaua. Se lasa prajitura in cuptor sa se raceasca, apoi se taie in bucati potrivite.
Pentru o tava normala ca dimensiune se dubleaza cantitatile de ingrediente.
Pofta buna!!!
Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.
Orez cu carne de porcReteta de jeleu de zmeura. Cum faci jeleu de zmeura reteta fara conservanti.
Jeleu de zmeura
Comentarii
Adaugă comentariu