autor:

Fara foto

» » Prajituri

Prajitura crant

Autor: Angela Opricean (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 23 decembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Angela Opricean (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 23 decembrie 2010

Ingrediente
Blat 1, 4 oua, un varf cutit cu sare, 4 linguri cu zahar, 4 linguri cu faina, praf de copt, , Blat 2, albusele de la 4 oua, 150 gr.zahar pudra, 150 gr.nuca macinata, , Crema, , 4 galbenuse, 4 linguri cu zahar pudra, 100 ml.cafea pregatita pt baut, 1 lingurita cu faina, 1 pachet de unt pt crema, , Glazura, 50 gr. nuci, 150 gr.zahar

Dificultate: Medie Timp: 2h

4 voturi

Mod de preparare

Blat 1
Se separa albusele de galbenusele de la cele 4 oua.Se bat spuma albusele impreuna cu un pic de sare.Se adauga 4 linguri cu zahar si se mai bat impreuna,apoi se adauga galbenusele si iar se bat impreuna,si la urma se adauga praf de copt stins cu zeama de lamaie,si 4 linguri cu faina.Se amesteca usor de jos in sus,( rotind vasul cu compozitia ),cu o lingura de lemn,pana la incorporarea fainii.
Se pune hartie de copt in tava si se introduce blatul la copt in cuptorul preincalzit si la foc moderat.

Crema
Cele 4 galbenuse se freaca spuma cu 4 linguri de zahar praf,si se adauga 100 ml cafea pregatita pt baut(reteta nu spune,dar eu am pus si o lingurita cu faina ,pt a se lega crema mai bine).Se fierbe pe baie de abur pana se ingroasa crema,dupa care se pune la racit.
Un pachet de unt pt creama se freaca spuma si se incorporeaza trepta crema de mai sus.

Glazura
Cele 50 gr. de nuca se prajesc intr-o tigaie cu 150 gr.zahar pana se caramelizeaza,apoi se toarna pe o planseta de lemn umezita ,ca sa nu se prinda de planseta.
Se pune la racit.si se zdobeste cu un sucitor sau se da prin masina de nuca si se cerne.
Ce este mai marunt se amesteca cu crema iar ce este mai mare se foloseste la garnisit.

Se unge cu crema blatul 1
, pastrand putina si pt a unge deasupra prajitura ,adica blatul 2

Blatul 2
Cele 4 albuse se bat spuma ,se adauga 150 gr.zahar pudra si se mai bat un pic api se adauga 150 gr.nuci macinate si se incorporeaza usor in compozitie .
In aceeasi tava in care am copt blatul 1,se pune hartie pt copt si se coace si blatul 2 cu atentie sa nu se arda.Se coace la foc moderat in cuptorul preincalzit.Blatul trebuie sa ramana alb.Cand se scoate din cuptor se intareste putin.Imediat ,apoi,desprindem hartia de copt si il asezam peste blatul 1,uns deja cu crema.Daca il lasam mai mult ,se inmoaie si se lipeste de planseta si apoi se lucreaza f greu cu el.De aceea este bine sa fie pregatita crema inaintea blatului 2 si uns blatul 1 pana nu este gata blatul 2.
Se unge si blatul 2 cu restul de crema si se garniseste cu muca caramelizata mai mare.
Este o prajitura f buna,am facut-o de multe ori mai ales de sarbatori.
Pofta buna!
Blat 1
Se separa albusele de galbenusele de la cele 4 oua.Se bat spuma albusele impreuna cu un pic de sare.Se adauga 4 linguri cu zahar si se m
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura crant" nu uita sa-i faci un review
Retete
Alte retete din Prajituri
Pasca cu branza dulce si stafide

Pasca cu branza dulce si stafide

Făina se cerne şi pe pune intr-un lighean, se adaugă drojdia dizolvată în lapte călduţ îndulcit.

10 voturi    8 comentarii
2h
Prajituri
Cozonac cu trei umpluturi

Cozonac cu trei umpluturi

Se dizolva drojdia cu o lg de zahar, putin lapte caldut, o lg de faina si se lasa sa creasca intr-un

3 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Prajituri

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h

4 voturi

Ingrediente

  • Blat 1
  • 4 oua
  • un varf cutit cu sare
  • 4 linguri cu zahar
  • 4 linguri cu faina
  • praf de copt
  • Blat 2
  • albusele de la 4 oua
  • 150 gr.zahar pudra
  • 150 gr.nuca macinata
  • Crema
  • 4 galbenuse
  • 4 linguri cu zahar pudra
  • 100 ml.cafea pregatita pt baut
  • 1 lingurita cu faina
  • 1 pachet de unt pt crema
  • Glazura
  • 50 gr. nuci
  • 150 gr.zahar

Raporteaza reteta

Retete
de Angela Opricean
Dobos

Dobos

Din ingredientele pt. foi se face un aluat potrivit (care sa se intinda usor). Se imparte in 4-5

92 voturi    4 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura fina cu nuca

Prajitura fina cu nuca

Se separa albusurile de galbenusuri. Se bat spuma albusele. Dupa ce s-a intarit spuma se adauga

84 voturi    2 comentarii
1h
Prajituri
Bulion-Ketchup

Bulion-Ketchup

Se caleste putin ceapa in ulei,se adauga gogosarul spalat in prealabil ,curatat de cotoare si seminte

8 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Prajitura Iute cu Ghimbir

Prajitura Iute cu Ghimbir

- Se bate untul cu zahărul pudră până devine spumos; - Se adaugă oul și se mixează bine; - Acum se adaugă ghimbirul,

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Prajitura festiva caramel

Prajitura festiva caramel

Se bat albusurile cu zaharul pana se obtine o bezea tare, se amesteca cu nucile macinate.Praful de copt se amesteca cu faina si se toarna

0 voturi    0 comentarii
1h 5 min
Dulciuri diverse