autor:

Fara foto

» » Prajituri

Prajitura crant

Autor: Angela Opricean (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 23 decembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Angela Opricean (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 23 decembrie 2010

Ingrediente
Blat 1, 4 oua, un varf cutit cu sare, 4 linguri cu zahar, 4 linguri cu faina, praf de copt, , Blat 2, albusele de la 4 oua, 150 gr.zahar pudra, 150 gr.nuca macinata, , Crema, , 4 galbenuse, 4 linguri cu zahar pudra, 100 ml.cafea pregatita pt baut, 1 lingurita cu faina, 1 pachet de unt pt crema, , Glazura, 50 gr. nuci, 150 gr.zahar

Dificultate: Medie Timp: 2h

4 voturi

Mod de preparare

Blat 1
Se separa albusele de galbenusele de la cele 4 oua.Se bat spuma albusele impreuna cu un pic de sare.Se adauga 4 linguri cu zahar si se mai bat impreuna,apoi se adauga galbenusele si iar se bat impreuna,si la urma se adauga praf de copt stins cu zeama de lamaie,si 4 linguri cu faina.Se amesteca usor de jos in sus,( rotind vasul cu compozitia ),cu o lingura de lemn,pana la incorporarea fainii.
Se pune hartie de copt in tava si se introduce blatul la copt in cuptorul preincalzit si la foc moderat.

Crema
Cele 4 galbenuse se freaca spuma cu 4 linguri de zahar praf,si se adauga 100 ml cafea pregatita pt baut(reteta nu spune,dar eu am pus si o lingurita cu faina ,pt a se lega crema mai bine).Se fierbe pe baie de abur pana se ingroasa crema,dupa care se pune la racit.
Un pachet de unt pt creama se freaca spuma si se incorporeaza trepta crema de mai sus.

Glazura
Cele 50 gr. de nuca se prajesc intr-o tigaie cu 150 gr.zahar pana se caramelizeaza,apoi se toarna pe o planseta de lemn umezita ,ca sa nu se prinda de planseta.
Se pune la racit.si se zdobeste cu un sucitor sau se da prin masina de nuca si se cerne.
Ce este mai marunt se amesteca cu crema iar ce este mai mare se foloseste la garnisit.

Se unge cu crema blatul 1
, pastrand putina si pt a unge deasupra prajitura ,adica blatul 2

Blatul 2
Cele 4 albuse se bat spuma ,se adauga 150 gr.zahar pudra si se mai bat un pic api se adauga 150 gr.nuci macinate si se incorporeaza usor in compozitie .
In aceeasi tava in care am copt blatul 1,se pune hartie pt copt si se coace si blatul 2 cu atentie sa nu se arda.Se coace la foc moderat in cuptorul preincalzit.Blatul trebuie sa ramana alb.Cand se scoate din cuptor se intareste putin.Imediat ,apoi,desprindem hartia de copt si il asezam peste blatul 1,uns deja cu crema.Daca il lasam mai mult ,se inmoaie si se lipeste de planseta si apoi se lucreaza f greu cu el.De aceea este bine sa fie pregatita crema inaintea blatului 2 si uns blatul 1 pana nu este gata blatul 2.
Se unge si blatul 2 cu restul de crema si se garniseste cu muca caramelizata mai mare.
Este o prajitura f buna,am facut-o de multe ori mai ales de sarbatori.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura crant" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura ''Noapte venetiana''

Prajitura ''Noapte venetiana''

Blatul alb: Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul, cocosul si faina si se amesteca usor, sa

49 voturi    16 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura festiva caramel

Prajitura festiva caramel

Se bat albusurile cu zaharul pana se obtine o bezea tare, se amesteca cu nucile macinate.Praful de

0 voturi    0 comentarii
1h 5 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h

4 voturi

Ingrediente

  • Blat 1
  • 4 oua
  • un varf cutit cu sare
  • 4 linguri cu zahar
  • 4 linguri cu faina
  • praf de copt
  • Blat 2
  • albusele de la 4 oua
  • 150 gr.zahar pudra
  • 150 gr.nuca macinata
  • Crema
  • 4 galbenuse
  • 4 linguri cu zahar pudra
  • 100 ml.cafea pregatita pt baut
  • 1 lingurita cu faina
  • 1 pachet de unt pt crema
  • Glazura
  • 50 gr. nuci
  • 150 gr.zahar

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Pancakes cu dulceata de gutui (fara zahar) Pancakes cu dulceata de gutui (fara zahar)

Bananele se pasează ușor cu o furculiță. Se adaugă ouăle, un praf de sare. Se mixează cu totul până se obține o compoziție

0 voturi    0 comentarii
40 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Chec alb cu lamaie Chec alb cu lamaie

Se pornește cuptorul, la 170 grade C. Se pregătește o tavă de chec. Albușurile se spumează cu un praf de sare. Când devin

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Cheesecake cu capsuni