autor:

Fara foto

» » Prajituri

Prajitura crant

Autor: Angela Opricean (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 23 decembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Angela Opricean (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 23 decembrie 2010

Ingrediente
Blat 1, 4 oua, un varf cutit cu sare, 4 linguri cu zahar, 4 linguri cu faina, praf de copt, , Blat 2, albusele de la 4 oua, 150 gr.zahar pudra, 150 gr.nuca macinata, , Crema, , 4 galbenuse, 4 linguri cu zahar pudra, 100 ml.cafea pregatita pt baut, 1 lingurita cu faina, 1 pachet de unt pt crema, , Glazura, 50 gr. nuci, 150 gr.zahar

Dificultate: Medie Timp: 2h

4 voturi

Mod de preparare

Blat 1
Se separa albusele de galbenusele de la cele 4 oua.Se bat spuma albusele impreuna cu un pic de sare.Se adauga 4 linguri cu zahar si se mai bat impreuna,apoi se adauga galbenusele si iar se bat impreuna,si la urma se adauga praf de copt stins cu zeama de lamaie,si 4 linguri cu faina.Se amesteca usor de jos in sus,( rotind vasul cu compozitia ),cu o lingura de lemn,pana la incorporarea fainii.
Se pune hartie de copt in tava si se introduce blatul la copt in cuptorul preincalzit si la foc moderat.

Crema
Cele 4 galbenuse se freaca spuma cu 4 linguri de zahar praf,si se adauga 100 ml cafea pregatita pt baut(reteta nu spune,dar eu am pus si o lingurita cu faina ,pt a se lega crema mai bine).Se fierbe pe baie de abur pana se ingroasa crema,dupa care se pune la racit.
Un pachet de unt pt creama se freaca spuma si se incorporeaza trepta crema de mai sus.

Glazura
Cele 50 gr. de nuca se prajesc intr-o tigaie cu 150 gr.zahar pana se caramelizeaza,apoi se toarna pe o planseta de lemn umezita ,ca sa nu se prinda de planseta.
Se pune la racit.si se zdobeste cu un sucitor sau se da prin masina de nuca si se cerne.
Ce este mai marunt se amesteca cu crema iar ce este mai mare se foloseste la garnisit.

Se unge cu crema blatul 1
, pastrand putina si pt a unge deasupra prajitura ,adica blatul 2

Blatul 2
Cele 4 albuse se bat spuma ,se adauga 150 gr.zahar pudra si se mai bat un pic api se adauga 150 gr.nuci macinate si se incorporeaza usor in compozitie .
In aceeasi tava in care am copt blatul 1,se pune hartie pt copt si se coace si blatul 2 cu atentie sa nu se arda.Se coace la foc moderat in cuptorul preincalzit.Blatul trebuie sa ramana alb.Cand se scoate din cuptor se intareste putin.Imediat ,apoi,desprindem hartia de copt si il asezam peste blatul 1,uns deja cu crema.Daca il lasam mai mult ,se inmoaie si se lipeste de planseta si apoi se lucreaza f greu cu el.De aceea este bine sa fie pregatita crema inaintea blatului 2 si uns blatul 1 pana nu este gata blatul 2.
Se unge si blatul 2 cu restul de crema si se garniseste cu muca caramelizata mai mare.
Este o prajitura f buna,am facut-o de multe ori mai ales de sarbatori.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura crant" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura turnata cu mere

Prajitura turnata cu mere

-Ouale se freaca cu zaharul,apoi se adauga uleiul. -Apoi se pune faina+praful de copt,alternand

21 voturi    16 comentarii
1h 20 min
Prajituri
Chec de portocala(traditional portughez)

Chec de portocala(traditional portughez)

1)Untul moale se bate spuma cu zaharul si coaja rasa de la portocala(e).Albusele se bat spuma,iar

4 voturi    11 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Clipper 41mm W/Beard

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei

Ondulator Pro 180 Large

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h

4 voturi

Ingrediente

  • Blat 1
  • 4 oua
  • un varf cutit cu sare
  • 4 linguri cu zahar
  • 4 linguri cu faina
  • praf de copt
  • Blat 2
  • albusele de la 4 oua
  • 150 gr.zahar pudra
  • 150 gr.nuca macinata
  • Crema
  • 4 galbenuse
  • 4 linguri cu zahar pudra
  • 100 ml.cafea pregatita pt baut
  • 1 lingurita cu faina
  • 1 pachet de unt pt crema
  • Glazura
  • 50 gr. nuci
  • 150 gr.zahar

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec rapid de ciocolata si orez expandat Chec rapid de ciocolata si orez expandat

Intr-un bol punem ciocolatile taiate bucati, adaugam margarina taiata bucati-si punem bolul pe o cratita cu apa fierbinte, amestecam

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Cremsnit cu foi de pandispan Cremsnit cu foi de pandispan

Intr-un bol batem bine 3 oua cu 3 linguri de zahar si 1 lingurita de zahar vanilat pana compozitia devine spumoasa si mai deschisa

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu ciocolata