autor:

A n d r e e a

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Prajitura cu albusuri

Autor: A n d r e e a (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 aprilie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: A n d r e e a (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 aprilie 2012

Ingrediente
10 albusuri, 2 cani zahar, 2 cani faina, 2 cani amestec de nuci taiate, stafide, rahat, 100 g ulei, sucul si coaja de la o lamaie, 1 plic praf de copt

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

55 voturi

Mod de preparare

Se bat albusurile spuma, apoi se adauga putin cate putin zaharul si se bat pana se obtine o spuma lucioasa.
Se adauga faina, praful de copt dizolvat in zeama de lamaie, coaja de lamaie, amestecul de rahat, nuci si stafide si se amesteca usor.
Se coace intr-o forma cu hartie de copt la foc potrivit cam 45 de min (se face testul cu scobitoarea).
Cand e gata racita se pudreaza cu zahar pudra.

Pofta buna!

Reteta am preluat-o de la Laura Sava si i-am facut cateva modificari. E super buna de facut mai ales atunci cand nu aveti ce face cu albusurile.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu albusuri" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu blaturi de albusuri, foi de napolitana si crema de vanilie

Prajitura cu blaturi de albusuri, foi de napolitana si crema de vanilie

Pentru blaturi (separat pentru fiecare), mixam albusurile cu putina sare pana devin spumoase, apoi

10 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura din foi de albusuri cu nuca si crema de lapte

Prajitura din foi de albusuri cu nuca si crema de lapte

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga

0 voturi    0 comentarii
2h
Retete de Pasti

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine):

    Am avut multe albusuri si am pregatit ptajitura ta si mi-a iesit foarte bine numai ca eu nu am pus rahat si stafide am pus ciocolata taiata bucatele,nuca bucatele si capsuni din dulceata pe care le-am lasat sa se scurga.A iesit minunat si imi pare bine ca am gasit o intrebuintare albusurilor in afara de bezele.

  • 14 comentarii

  • Daniela Caradan , 09 mai 2015

    si uleiul cand se adauga

  • Cristina G (Chef de cuisine) , 19 martie 2015

    am sa incerc...arata foarte bine

  • Nuti Elena , 09 februarie 2015

    Am facut-o e delicioasa, am renuntat la rahat si nuca o idee prajita, e gustoasa.

    • Arunesh Pandey , 12 ianuarie 2015

      Eu am incercat-o....nu se coace....prea multe puse in ea rahatul se lasa greu in aluat..nu merita efortul...imi pare rau ca uni scriu retete care nu sunt grozave....iar uleiul la ce folosea?

    • Lidia Chis , 17 decembrie 2014

      delicios

    • Bianca Naca , 10 august 2014

      reteta e usor de preparat

    • Vicky Wilde , 24 martie 2014

      E bine ca nu ai pus si uleiul!! Eu o prepar atunci cand fac maioneza si imi raman albusuri, fie in forma de chec, fie in forma de tort si atunci ii pun nuci macinate jumatate din cantitatea de faina, si, insiropat sau nu, taiat in blaturi sau nu, il umplu cu crema la alegere.Iese un tort minunat.

    • Georgescu Elena Rezinela , 16 august 2013

      Eu cred ca este mai buna fara rahat.

    • Gabriela Tudor , 16 august 2013

      ce rol are uleiul?

    • Neli Gheorghe , 29 iunie 2013

      o idee buna, multumim pt reteta!

    • Mami_Di_Dlf

      Mami_Di_Dlf (Chef de cuisine) , 02 februarie 2013

      Această ”pufoșenie” eu o pregătesc foarte des pentru băiețelul meu și merge foarte bine cu cremă de ciocolată deasupra (eu fac o cremă cu gălbenușurile rămase de la prăjitură ca nimic să nu se piardă). Eu am alte măsuri, 1 cană albușuri, 1 cană făină, 1 cană zahăr, 1/2 cană nuci tocate, 1/2 cană stafide, 50 ml ulei, 1 praf de copt, esențe, iar tava o ung cu unt și-o tapetez cu făină. O recomand tuturor, e o prăjitură fără pretenții pentru oamenii pretențioși :)

    • claudia

      claudia (Bucatar) , 02 februarie 2013

      si cu galbenusuriel frecate cu zahar am lipit doua foi de napolitana! si a iesit super!

    • A n d r e e a

      A n d r e e a (Chef de cuisine) , 17 iulie 2012

      Da Constanta. Delicioasa si aratoasa!:*

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 10 iulie 2012

      Delicioasa ....

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

55 voturi

Ingrediente

  • 10 albusuri
  • 2 cani zahar
  • 2 cani faina
  • 2 cani amestec de nuci taiate
  • stafide
  • rahat
  • 100 g ulei
  • sucul si coaja de la o lamaie
  • 1 plic praf de copt

Raporteaza reteta

Retete
de A n d r e e a
Prajitura cu crema de vanilie

Prajitura cu crema de vanilie

Ouale se separa. Galbenusurile se amesteca cu uleiul si zeama de lamaie in care s-a dizolvat praful

7 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Prajituri
Tiramisu

Tiramisu

Intr-un castron punem galbenusurile, adaugam 100 g zahar pudra, cele 2 pliculete de zahar vanilinat

6 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura cu ness si bezea

Prajitura cu ness si bezea

Punem 6 galbenusuri intr-un bol si le batem pana se omogenizeaza. Punem 6 albusuri intr-un castron

4 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Prajituri

Cristina G (Chef de cuisine)

am sa incerc...arata foarte bine

Retete

din Prajituri

Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Strudel cu visine si zmeura Strudel cu visine si zmeura

Incepeti cu pregatirea umpluturii, ca sa aiba timp sa se raceasca. Visinele spalate, le curatati de codite, scoateti samburii. Zmeura

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Clătite pufoase reţetă cu cacao, mascarpone si caramel