autor:

A n d r e e a

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Prajitura cu albusuri

Autor: A n d r e e a (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 aprilie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: A n d r e e a (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 aprilie 2012

Ingrediente
10 albusuri, 2 cani zahar, 2 cani faina, 2 cani amestec de nuci taiate, stafide, rahat, 100 g ulei, sucul si coaja de la o lamaie, 1 plic praf de copt

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

48 voturi

Mod de preparare

Se bat albusurile spuma, apoi se adauga putin cate putin zaharul si se bat pana se obtine o spuma lucioasa.
Se adauga faina, praful de copt dizolvat in zeama de lamaie, coaja de lamaie, amestecul de rahat, nuci si stafide si se amesteca usor.
Se coace intr-o forma cu hartie de copt la foc potrivit cam 45 de min (se face testul cu scobitoarea).
Cand e gata racita se pudreaza cu zahar pudra.

Pofta buna!

Reteta am preluat-o de la Laura Sava si i-am facut cateva modificari. E super buna de facut mai ales atunci cand nu aveti ce face cu albusurile.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu albusuri" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura din albusuri

Prajitura din albusuri

In primul rind,se pregateste lamiia asa:lamiia,dupa ce se rade,se curata de coaja si de coaja alba(care

24 voturi    11 comentarii
3h
Prajituri
Prajitura zebra cu albusuri

Prajitura zebra cu albusuri

Se spală piersicile și se pun la scurs într-o sită si pregatim tava cu hartie de copt si

1 vot    0 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T830E

- 20 %
289.99 lei
231.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine):

    Am avut multe albusuri si am pregatit ptajitura ta si mi-a iesit foarte bine numai ca eu nu am pus rahat si stafide am pus ciocolata taiata bucatele,nuca bucatele si capsuni din dulceata pe care le-am lasat sa se scurga.A iesit minunat si imi pare bine ca am gasit o intrebuintare albusurilor in afara de bezele.

  • 14 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Daniela Caradan , 09 mai 2015

    si uleiul cand se adauga

  • Fara foto

    Cristina G (Chef de cuisine) , 19 martie 2015

    am sa incerc...arata foarte bine

  • Fara foto

    Nuti Elena , 09 februarie 2015

    Am facut-o e delicioasa, am renuntat la rahat si nuca o idee prajita, e gustoasa.

    • Fara foto

      Arunesh Pandey , 12 ianuarie 2015

      Eu am incercat-o....nu se coace....prea multe puse in ea rahatul se lasa greu in aluat..nu merita efortul...imi pare rau ca uni scriu retete care nu sunt grozave....iar uleiul la ce folosea?

    • Fara foto

      Lidia Chis , 17 decembrie 2014

      delicios

    • Fara foto

      Bianca Naca , 10 august 2014

      reteta e usor de preparat

    • Fara foto

      Vicky Wilde , 24 martie 2014

      E bine ca nu ai pus si uleiul!! Eu o prepar atunci cand fac maioneza si imi raman albusuri, fie in forma de chec, fie in forma de tort si atunci ii pun nuci macinate jumatate din cantitatea de faina, si, insiropat sau nu, taiat in blaturi sau nu, il umplu cu crema la alegere.Iese un tort minunat.

    • Fara foto

      Georgescu Elena Rezinela , 16 august 2013

      Eu cred ca este mai buna fara rahat.

    • Fara foto

      Gabriela Tudor , 16 august 2013

      ce rol are uleiul?

    • Fara foto

      Neli Gheorghe , 29 iunie 2013

      o idee buna, multumim pt reteta!

    • Mami_Di_Dlf

      Mami_Di_Dlf (Chef de cuisine) , 02 februarie 2013

      Această ”pufoșenie” eu o pregătesc foarte des pentru băiețelul meu și merge foarte bine cu cremă de ciocolată deasupra (eu fac o cremă cu gălbenușurile rămase de la prăjitură ca nimic să nu se piardă). Eu am alte măsuri, 1 cană albușuri, 1 cană făină, 1 cană zahăr, 1/2 cană nuci tocate, 1/2 cană stafide, 50 ml ulei, 1 praf de copt, esențe, iar tava o ung cu unt și-o tapetez cu făină. O recomand tuturor, e o prăjitură fără pretenții pentru oamenii pretențioși :)

    • claudia

      claudia (Bucatar) , 02 februarie 2013

      si cu galbenusuriel frecate cu zahar am lipit doua foi de napolitana! si a iesit super!

    • A n d r e e a

      A n d r e e a (Chef de cuisine) , 17 iulie 2012

      Da Constanta. Delicioasa si aratoasa!:*

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 10 iulie 2012

      Delicioasa ....

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

48 voturi

Ingrediente

  • 10 albusuri
  • 2 cani zahar
  • 2 cani faina
  • 2 cani amestec de nuci taiate
  • stafide
  • rahat
  • 100 g ulei
  • sucul si coaja de la o lamaie
  • 1 plic praf de copt

Raporteaza reteta

Retete
de A n d r e e a
Prajitura cu crema de vanilie

Prajitura cu crema de vanilie

Ouale se separa. Galbenusurile se amesteca cu uleiul si zeama de lamaie in care s-a dizolvat praful

7 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Prajituri
Tiramisu

Tiramisu

Intr-un castron punem galbenusurile, adaugam 100 g zahar pudra, cele 2 pliculete de zahar vanilinat

5 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura cu ness si bezea

Prajitura cu ness si bezea

Punem 6 galbenusuri intr-un bol si le batem pana se omogenizeaza. Punem 6 albusuri intr-un castron

3 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Prajituri

Cristina G (Chef de cuisine)

am sa incerc...arata foarte bine

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Amandine Amandine

Separa albusurile de galbenusuri. Bate albusurile spuma, adauga zaharul, apoi galbenusurile unul cate unul, iar la final faina cernuta

35 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Tarta cu mere caramelizate si frisca Tarta cu mere caramelizate si frisca

O reteta pentru familie si prieteni in care bineinteles ca am pus ingredientul secret dragoste. Am inceput cu zaharul caramelizat.

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Inghetata de capsuni si vanilie