Prajitura cu aluat ras (foarte simpla)

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -2 oua
  • -3 sferturi de cana de ulei
  • -o jumatate de cana cu zahar
  • -un plic de praf de copt (stins)
  • -500 gr de faina
  • -2 borcane cu dulceata acrisoara.
  • -esenta de portocale sau lamie.

Mod de preparare

Se freaca oule cu zaharul pina se topeste si devine o crema albicioasa, se adauga uleiul ca la maioneza, putin cite putin, se adauga praful de copt stins. Coca se imparte in doua: trei sferturi se intinde pe tava de aragaz neunsa. Se intinde cu mina, chiar daca pare putin dificil, se intinde foarte repede. Deasupra se pune dulceata si deasupra la dulceta se rade aluatul ramas, pe toata suprafata tavii. Este bine, ca pentru a se rade mai bine, sa se adauge o lingura rasa de faina, la aluatul pentru ras. Se da la cuptor, pina se rumeneste bine, pe toata suprafata, si devine crocanta. Daca se doreste, se poate pulveriza deasupra, dupa ce s-a racit, zahar pudra pentru decor.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise