Blatul;se separa albusurile de galbenusuri,albusurile se bat spuma cu putina sare se adauga zaharul si se mixeaza incontinuare pana se topeste zaharul,adaugam galbenusurile unul cate unul si amestecam cu telu sau o spatula de lemn.La sfarsit se pune amidonul cernut si se amesteca foarte lejer sa nu scada compozitia. Se pune intr-o tava de 20 pe 30 cm, se tapeteaza cu ulei si faina.Se lasa la cuptor 30 minute la foc mediu spre mic.
Crema;se pune la foc laptele,zaharul si amidonul si se amesteca comtinu pana devine o crema,se da jos de pe foc se pune margarina si zaharul vanilat.Blatul il taiem pe jumatate, punem crema calda si bananele taiate rondele,apoi punem partea cealanta de blat.
Se poate orna cu frisca sau cu crema,daca ornam cu crema se pun 3 sferturi intre blaturi si restu se opreste pentru ornat.Se poate face in forma de tort si de prajitura, eu am facut ambele(vezi foto),este foarte buna si racoroasa.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii