Blatul;se separa albusurile de galbenusuri,albusurile se bat spuma cu putina sare se adauga zaharul si se mixeaza incontinuare pana se topeste zaharul,adaugam galbenusurile unul cate unul si amestecam cu telu sau o spatula de lemn.La sfarsit se pune amidonul cernut si se amesteca foarte lejer sa nu scada compozitia. Se pune intr-o tava de 20 pe 30 cm, se tapeteaza cu ulei si faina.Se lasa la cuptor 30 minute la foc mediu spre mic.
Crema;se pune la foc laptele,zaharul si amidonul si se amesteca comtinu pana devine o crema,se da jos de pe foc se pune margarina si zaharul vanilat.Blatul il taiem pe jumatate, punem crema calda si bananele taiate rondele,apoi punem partea cealanta de blat.
Se poate orna cu frisca sau cu crema,daca ornam cu crema se pun 3 sferturi intre blaturi si restu se opreste pentru ornat.Se poate face in forma de tort si de prajitura, eu am facut ambele(vezi foto),este foarte buna si racoroasa.
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosieIncearca reteta noastra de fursecuri fragede umplute cu gem: un desert simplu si delicios, perfect pentru orice ocazie. Afla...
Fursecuri fragede umplute cu gem. Reteta simpla si delicioasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii