autor:

mia

» » Prajituri

Prajitura cu amidon si banana

Autor: mia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 august 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 august 2010

Ingrediente
Blatul:, 6-oua,, 200g-zahar,, 200g-amidon alimentar,, esenta de vanilie., Crema:, 1/2ml-lapte,, 200g-zahar,, 2-3linguri-amidon alimentar,, 200g-margarina,, 2-3-banane,, frisca pentru ornat,, 3plicuri-zahar vanilat.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

15 voturi

Mod de preparare

Blatul;se separa albusurile de galbenusuri,albusurile se bat spuma cu putina sare se adauga zaharul si se mixeaza incontinuare pana se topeste zaharul,adaugam galbenusurile unul cate unul si amestecam cu telu sau o spatula de lemn.La sfarsit se pune amidonul cernut si se amesteca foarte lejer sa nu scada compozitia. Se pune intr-o tava de 20 pe 30 cm, se tapeteaza cu ulei si faina.Se lasa la cuptor 30 minute la foc mediu spre mic.
Crema;se pune la foc laptele,zaharul si amidonul si se amesteca comtinu pana devine o crema,se da jos de pe foc se pune margarina si zaharul vanilat.Blatul il taiem pe jumatate, punem crema calda si bananele taiate rondele,apoi punem partea cealanta de blat.
Se poate orna cu frisca sau cu crema,daca ornam cu crema se pun 3 sferturi intre blaturi si restu se opreste pentru ornat.Se poate face in forma de tort si de prajitura, eu am facut ambele(vezi foto),este foarte buna si racoroasa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu amidon si banana" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Tavalita

Tavalita

Se bat albusurile spuma cu zaharul. Galbenusurile se bat separat, apoi se adauga uleiul si faina.

19 voturi    15 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Ciocolata cu crema de cocos

Ciocolata cu crema de cocos

Se prepara ciocolata de casa. Se fierbe apa cu zaharul pana se leaga siropul. Se trage de-o parte

4 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • Adriana K.D.

    Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 22 octombrie 2010

    yami yami...ce bun e!:)

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 07 august 2010

    O bunatate !

  • mia

    mia (Chef de cuisine) , 06 august 2010

    Multumesc mult pentru aprecieri si felicitari.Bananele nu se inegresc pentru ca se pun direct pe crema apoi partea de sus a blatului,cu alte fructe nu am incercat,dar sigur poti sa incerci cu orce fruct vrei.....

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 05 august 2010

      Super!La multi ani,Erik! Bananele nu se innegresc?Se pot folosi si alte fructe?

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 05 august 2010

      Arata binesi tortul si prajitura! La multi ani, lui Erik! Sa creasca mare, frumos si sanatos!

    • vio

      vio (Chef de cuisine) , 04 august 2010

      arata bine felicitari

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 03 august 2010

      Foarte frumos.LA MULTI ANI! micutului Erik.

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 03 august 2010

      Ce bine arata! e si buna si racoroasa...Felicitari ***** La multi ani ! micutu-lui Erik.

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 03 august 2010

      Ce bine arata! e si buna si racoroasa...Felicitari *****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

15 voturi

Ingrediente

  • Blatul:
  • 6-oua,
  • 200g-zahar,
  • 200g-amidon alimentar,
  • esenta de vanilie.
  • Crema:
  • 1/2ml-lapte,
  • 200g-zahar,
  • 2-3linguri-amidon alimentar,
  • 200g-margarina,
  • 2-3-banane,
  • frisca pentru ornat,
  • 3plicuri-zahar vanilat.

Raporteaza reteta

Retete
de mia
Tortilla de patatas (omleta cu cartofi)

Tortilla de patatas (omleta cu cartofi)

Se curata cartofii si se taie in cubulete,se pun la prajit,in pralabil se bat oale cu sarea si piperul

22 voturi    9 comentarii
30 min
Aperitive cu oua
Rulada cu dulceata de piersici

Rulada cu dulceata de piersici

Se separa galbenusurile de albusuri,peste galbenusuri se pune zaharul si se bate cu mixerul pana

15 voturi    8 comentarii
30 min
Prajituri
Placinta cu carne

Placinta cu carne

Incepem cu aluatul: Punem toate igredientele intr-un vas si le amestecam pana devine un aluat elastic.

8 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne

Adriana K.D. (Chef de cuisine)

yami yami...ce bun e!:)

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Papanasi cu dulceata de coacaze negre Papanasi cu dulceata de coacaze negre

Intr-un bol punem branza, galbenusurile, razatura de lamaie, zaharul vanilat, faina impreuna cu praful de copt. Separat batem albusurile

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu visine Prajitura cu visine

Albusurile se separa de galbenusuri, apoi se bat spuma cu zaharul si zaharul vanilat. Se freaca galbenusurile cu uleiul ca la maioneza

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Alba ca zapada