Pe o tava de 20x30 cm tapetata cu hartie presaram nucile si fulgi de migdale iar peste ele asezam bucati de ananas (eu am folosit compot de ananas cuburi ) .
Separam albusurile de galbenus . Albusurile le batem spuma cu praful de sare si cu zaharul pana cand nu se mai simt cristalele de zahar si este ferm . Adaugam galbenusurile si cele 3 linguri de sirop de ananas. Omogenizam .
Faina o amestecam cu praful de copt si o incorporam bine in compozitie .
Turnam ¾ din compozitie peste nuci si ananas , iar in cantitatea ramasa punem cacao .
Punem si restul de compozitie in tava astfel incat sa acoperim tot si dam la cuptorul incins la 180 grade pentru 20-30 minute (in functie de cuptor) . Inainte de a scoate din cuptor facem testul cu scobitoarea pentru a verifica daca este copt cum trebuie . Daca scobitoarea iese curate atunci este gata .
Lasam prajitura sa se raceasca putin apoi o rasturnam pe o tava si pudram cu zahar pudra .

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii