Prăjitură cu banană, ghimbir şi lămâie verde

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 100 g făină prajituri 000
  • 100 g unt
  • 100 g zahăr pudră
  • 2 ouă
  • 1/2 linguriţă ghimbir măcinată
  • Coaja răzuită şi sucul de la o lămâie verde
  • 3 linguri de zahăr pentru pudrat
  • 1 banană mică, decojită şi tăiată rondele

Mod de preparare

1. Se preîncălzeşte cuptorul la marcajul 4/180*C.

2. Se pun făina, untul, zahărul şi ouăle într-un bol. Se amestecă împreună până formează un aluat cremos.

3. Se adaugă ghimbirul măcinat şi jumătate din coaja de lămâie răzuită şi din sucul de lămâie.

4. Se formează 12 prăjituri din aluat şi se coc în cuptor timp de 15 minute până când devin aurii. Se lasă să se răcească.

5. Se amestecă zahărul pudră şi jumătatea rămasă din sucul şi coaja de lămâie cu suficientă apă pentru a forma o glazură lichidă şi limpede.

6. Se toarnă puţină glazură deasupra fiecărei prăjituri şi se decorează cu rondele de banană.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana

Reteta de prajitura cu foi de napolitana. Cum prepari prajitura cu foi de napolitana reteta simpla, rapida, fara coacere.

Prajitura cu foi de napolitana
Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare
Musaca de toamna

Musaca de toamna

Se indeparteaza cotorul la vinete, se spala, se sterg si se taie pe lung, in feliii groase de 1 cm.

Musaca de toamna
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor