Prajitura cu banane, seminte de in si crema de portocale

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu banane, seminte de in si crema de portocale

Ingrediente

  • Blat:
  • 4 oua mari
  • 1 si 1/2 cana zahar tos
  • 1 si 1/2 cana faina de grau
  • 7 g praf de copt
  • 2 lg seminte de in
  • 2 banane bine coapte
  • Umplutura:
  • crema de portocale
  • Decor:
  • 150 g branza din iaurt amestecata cu 1 lgt miere
  • Sirop:
  • 1 lg sirop de soc + 50 ml apa

Mod de preparare

1. Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma cu 1 cana de zahar, iar galbenusurile cu 1/2 cana zahar, pana cand acesta este aproape dizolvat.

2. Peste galbenusuri punem bananele zdrobite si mixam. Tot peste acestea punem si 1 cana de faina amestecata cu praful de copt si mixam bine!

3. Incorporam gentil albusurile spuma in compozitia de galbenusuri cu ajutorul unei spatule.

4. Cernem si restul de faina in compozitie si incorporam cu spatula, tot in acest moment adaugam si semintele de in.

5. Punem compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt (diametrul 24 cm) si introducem in cuptorul preincalzit 5 min la 200 grade C, apoi reducem temperatura la 180 grade C pana cand trece testul scobitorii.

6. Dupa ce l-am scos din cuptor l-am lasat pana a 2-a zi la temperatura camerei, abia apoi l-am taiat si am pus crema de portocale. Deasupra l-am insiropat putin pentru ca l-am lasat prea mult la temperatura ridicata si s-a intarit putintel, dar daca nu-l lasati ca mine nu cred ca veti avea nevoie de sirop. Ornam cu crema de branza ;)

Nota!

Dupa ce puneti crema e bine sa-l lasati cateva ore la rece.

Gasiti reteta cremei de portocale aici - http://bucatarealalaplesneala.blogspot.ro/2012/11/crema-de-portocale.html

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

In tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.

Varza noua calita in tuci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise