Ingrediente
Blat:, , 4 oua mari, 1 si 1/2 cana zahar tos, 1 si 1/2 cana faina de grau, 7 g praf de copt, 2 lg seminte de in, 2 banane bine coapte, , , Umplutura:, , crema de portocale, , , Decor:, , 150 g branza din iaurt amestecata cu 1 lgt miere, , , Sirop:, , 1 lg sirop de soc + 50 ml apa
Dificultate: Redusa | Timp: 50 min
3 voturi
Mod de preparare
2. Peste galbenusuri punem bananele zdrobite si mixam. Tot peste acestea punem si 1 cana de faina amestecata cu praful de copt si mixam bine!
3. Incorporam gentil albusurile spuma in compozitia de galbenusuri cu ajutorul unei spatule.
4. Cernem si restul de faina in compozitie si incorporam cu spatula, tot in acest moment adaugam si semintele de in.
5. Punem compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt (diametrul 24 cm) si introducem in cuptorul preincalzit 5 min la 200 grade C, apoi reducem temperatura la 180 grade C pana cand trece testul scobitorii.
6. Dupa ce l-am scos din cuptor l-am lasat pana a 2-a zi la temperatura camerei, abia apoi l-am taiat si am pus crema de portocale. Deasupra l-am insiropat putin pentru ca l-am lasat prea mult la temperatura ridicata si s-a intarit putintel, dar daca nu-l lasati ca mine nu cred ca veti avea nevoie de sirop. Ornam cu crema de branza ;)
Nota!
Dupa ce puneti crema e bine sa-l lasati cateva ore la rece.
Gasiti reteta cremei de portocale aici - http://bucatarealalaplesneala.blogspot.ro/2012/11/crema-de-portocale.html