autor:

Fara foto

» » Prajituri

Prajitura cu bezea

Autor: miha278 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 03 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: miha278 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 03 ianuarie 2010

Ingrediente
Pentru foi avem nevoie de:, , 4 albusuri, 100 g zahar, 1 lingura zeama lamaie, , Pentru crema avem nevoie de:, , 4 galbenusuri, 100 g zahar, 3 linguri lapte, 100 g ciocolata, 200 g unt, 100 g nuca de cocos, , Pentru decor avem nevoie de:, , 100 ml frisca lichida

Dificultate: Medie Timp: 5h

1 vot

Mod de preparare

Albusurile se bat spuma tare cu zaharul si zeama de lamaie,pana se formeaza turturi de bezea.

Se imparte spuma in 2 parti.Se coc 2 foi in tava tapetata cu hartie de copt,in cuptorul incins la 100 grade sau la foc mic,cu usa cuptorului deschisa.

Galbenusurile se freaca impreuna cu zaharul pana devin ca o crema. Se adauga laptele si ciocolata si se pun pe baie de aburi,pana se ingroasa.Se lasa la racit,apoi se amesteca cu nuca de cocos si untul batut spuma.

Se umplu foile de bezea cu aceasta crema si se orneaza cu frisca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu bezea" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu nes,bezea si caise trase in ciocolata

Prajitura cu nes,bezea si caise trase in ciocolata

Se freaca galbenusurile cu un praf de sare,cu untul,zaharul,laptele turnat cate putin,nesul,esenta

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura cu fructe de padure si bezea

Prajitura cu fructe de padure si bezea

BLATUL: Separati ouale si bateti albusurile spuma cu praful de sare. Adaugati zaharul in ploaie

1 vot    1 comentariu
1h 20 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 33 %
299.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • mihaela cecilia

    mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 10 aprilie 2010

    Minunata prajitura!

  • Fara foto

    miha278 (Chef de cuisine) , 04 ianuarie 2010

    Da, Cely! E o prajitura tare buna, dar trebuie consumata atunci cand e facuta. Pana a doua zi blaturile de bezea se inmoaie, ori tot farmecul sta in crocanteala. :)

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 03 ianuarie 2010

    Tentanta

Dificultate

Medie

Timp

5h

1 vot

Ingrediente

  • Pentru foi avem nevoie de:
  • 4 albusuri
  • 100 g zahar
  • 1 lingura zeama lamaie
  • Pentru crema avem nevoie de:
  • 4 galbenusuri
  • 100 g zahar
  • 3 linguri lapte
  • 100 g ciocolata
  • 200 g unt
  • 100 g nuca de cocos
  • Pentru decor avem nevoie de:
  • 100 ml frisca lichida

Raporteaza reteta

Retete
de miha278
Smantanita

Smantanita

Foile: Se amesteca toate ingredientele pentru foi si se framanta un aluat elastic. Se imparte in

54 voturi    23 comentarii
1h
Prajituri
Pulpe in aluat de bere si tagliatelle cu sos de smantana

Pulpe in aluat de bere si tagliatelle cu sos de smantana

Ouale se bat bine impreuna cu condimentele.Eu am pus sare,piper si boia de ardei iute. Se adauga

7 voturi    2 comentarii
1h
Paste si pizza
Piept de pui crocant

Piept de pui crocant

Ouale se bat bine impreuna cu sarea,piperul si boiaua de ardei. Se adauga faina si se omogenizeaza. Fulgii

6 voturi    3 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

mihaela cecilia (Chef de cuisine)

Minunata prajitura!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Deliciu la pahar Deliciu la pahar

Facem un blat de pandispan din 6 oua, 6 linguri de zahar, 2 linguri de ulei, putina esenta de vanilie putina coaja de lamaie si 6 linguri

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mac Prajitura cu mac

Siropul: In primul rand pregatim siropul si il lasam sa se racoreasca pana pregatim blatul de prajitura. Intr-o cratita turnati 500

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Briose insiropate cu lamaie