autor:

Fara foto

» » Prajituri

Prajitura cu bezea

Autor: miha278 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 03 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: miha278 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 03 ianuarie 2010

Ingrediente
Pentru foi avem nevoie de:, , 4 albusuri, 100 g zahar, 1 lingura zeama lamaie, , Pentru crema avem nevoie de:, , 4 galbenusuri, 100 g zahar, 3 linguri lapte, 100 g ciocolata, 200 g unt, 100 g nuca de cocos, , Pentru decor avem nevoie de:, , 100 ml frisca lichida

Dificultate: Medie Timp: 5h

1 vot

Mod de preparare

Albusurile se bat spuma tare cu zaharul si zeama de lamaie,pana se formeaza turturi de bezea.

Se imparte spuma in 2 parti.Se coc 2 foi in tava tapetata cu hartie de copt,in cuptorul incins la 100 grade sau la foc mic,cu usa cuptorului deschisa.

Galbenusurile se freaca impreuna cu zaharul pana devin ca o crema. Se adauga laptele si ciocolata si se pun pe baie de aburi,pana se ingroasa.Se lasa la racit,apoi se amesteca cu nuca de cocos si untul batut spuma.

Se umplu foile de bezea cu aceasta crema si se orneaza cu frisca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu bezea" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu nuca si bezea

Prajitura cu nuca si bezea

Se pune untul la topit, apoi se ia de pe foc si se adauga treptat galbenusurile. Dupa ce s-au amestecat

2 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Prajituri
Prajitura cu fructe si bezea

Prajitura cu fructe si bezea

Mai intai curatam visinile de samburi si le lasam la scurs intr-o strecuratoare.Daca sunt prea acrisoare

10 voturi    11 comentarii
40 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • mihaela cecilia

    mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 10 aprilie 2010

    Minunata prajitura!

  • Fara foto

    miha278 (Chef de cuisine) , 04 ianuarie 2010

    Da, Cely! E o prajitura tare buna, dar trebuie consumata atunci cand e facuta. Pana a doua zi blaturile de bezea se inmoaie, ori tot farmecul sta in crocanteala. :)

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 03 ianuarie 2010

    Tentanta

Dificultate

Medie

Timp

5h

1 vot

Ingrediente

  • Pentru foi avem nevoie de:
  • 4 albusuri
  • 100 g zahar
  • 1 lingura zeama lamaie
  • Pentru crema avem nevoie de:
  • 4 galbenusuri
  • 100 g zahar
  • 3 linguri lapte
  • 100 g ciocolata
  • 200 g unt
  • 100 g nuca de cocos
  • Pentru decor avem nevoie de:
  • 100 ml frisca lichida

Raporteaza reteta

Retete
de miha278
Smantanita

Smantanita

Foile: Se amesteca toate ingredientele pentru foi si se framanta un aluat elastic. Se imparte in

58 voturi    23 comentarii
1h
Prajituri
Pulpe in aluat de bere si tagliatelle cu sos de smantana

Pulpe in aluat de bere si tagliatelle cu sos de smantana

Ouale se bat bine impreuna cu condimentele.Eu am pus sare,piper si boia de ardei iute. Se adauga

7 voturi    2 comentarii
1h
Paste si pizza
Piept de pui crocant

Piept de pui crocant

Ouale se bat bine impreuna cu sarea,piperul si boiaua de ardei. Se adauga faina si se omogenizeaza. Fulgii

6 voturi    3 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

mihaela cecilia (Chef de cuisine)

Minunata prajitura!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna

Pornim cuptorul la treapta medie. Pregatim o tava cu dimensiunea de 20/30 cm.O tapetam pe fund cu hartie de copt si marginile le gresam

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Prajitura magica Prajitura magica

Este intr-adevar o prajitura "magica" datorita faptului ca se face foarte repede, se topeste in gura, si asa cum observati,

0 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Placintele cu mere si stafide