Se bat albusurile spuma cu zaharul, iar galbenusurile se freaca separat cu uleiul. Se adauga apoi treptat peste albusuri galbenusurile, faina si coaja rasa de lamaie. Se toarna aluatul intr-o tava unsa cu margarina si tapetata cu faina si se da la cuptor pentru 25 de minute. In acest timp, se pregateste crema: se trece pe rand prin masina de tocat nucile, lamaia si biscuitii. Separat, se freaca untul cu zaharul pana se topeste acesta din urma, apoi se adauga cacaua, nucile, lamaia si biscuitii. Se omogenizeaza crema si se da la rece pentru 15 minute. Se fierbe apoi siropul din apa cu zahar si esenta de vanilie si dupa ce a dat in cateva clocote, se da deoparte si se lasa sa se raceasca. Se insiropeaza blatul si se intinde crema de cacao. Se topestei ciocolata cu o lingura de ulei pe baie de aburi. Se pune fierbinte intr-un sprit sau cornet de hartie si se orneaza prajitura. Se da la rece pentru 1-2 ore, apoi se taie bucati.
Prajitura iese foarte buna si cu biscuiti simpli.
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii