autor:

merisor

» » Prajituri

Prajitura cu blat de albusuri, biscuiti si crema de galbenusuri

Autor: merisor (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 12 februarie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: merisor (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 12 februarie 2015

Ingrediente
Blat nr. 1:, 5 albusuri, 6 linguri de zahar, 2 linguri de faina, 75 gr nuca de cocos, 1/2 plic praf de copt, 1 lingurita esenta de lamaie, 1/2 lingurita coaja rasa de lamaie, 1 varf lingurita sare, Blat nr. 2:, 5 albusuri, 6 linguri de zahar, 2 linguri faina, 75 gr nuca macinata(nu prea fin), 1 lingurita esenta de portocala, 1/2 lingurita coaja rasa de portocala, 1/2 plic praf de copt, 1 varf lingurita de sare, Sirop nr 1:, 250 ml apa, 1 lingura zahar, 1 lingurita esenta de lamaie, putina coaja rasa de lamaie, Sirop nr. 2:, 250 ml apa, 1 lingura zahar, 1 lingurita esenta de portocala, putina coaja rasa de portocala, Blat nr 3:, 21 biscuiti simpli, 300 gr ciocolata amaruie, 2 linguri lapte, 2 linguri ulei, Crema:, 10 galbenusuri, 10 linguri zahar, 5 linguri lapte, 200 gr unt, 250 gr mascarpone, 2 lingurite esenta de lamaie, Decor:, ciocolata rasa

Dificultate: Ridicata Timp: 1h 20 min

64 voturi

Mod de preparare

Pentru blaturi(separat pentru fiecare), batem albusurile spuma cu un varf de sare, apoi adaugam treptat zaharul, esenta si coaja rasa, faina amestecata cu praful de copt si la final nuca, respectiv nuca de cocos.



Tapetam tava cu hartie de copt( eu am folosit o tava de 22/36 cm), intindem compozitia de blat in ea, o nivelam frumos cu dosul unei linguri si dam tava la cuptorul preincalzit, pentru 25-30 de minute la 180 de grade.

Nu vom uita nici de testul cu scobitoarea pentru siguranta.

La mine blatul cu nuca de cocos s-a copt dupa 25 de minute, iar cel cu nuca dupa 30 de minute.



Pentru crema, frecam intr-un vas galbenusurile cu zaharul si putina sare pana devin spumoase, apoi le diluam cu lapte fierbinte si punem vasul la foc pe baie de aburi.

Fierbem astfel crema, mestecand continuu pana cand se va ingrosa ca o smantana.

Lasam crema astfel formata sa se raceasca.



Separat, in alt vas, mixam untul tinut la temperatura camerei, pana devine spumos, apoi incepem sa incorporam treptat crema racita, punand cate putina crema in unt si picurand esenta in acelasi timp. La final adaugam si mascarponele si omogenizam.

Dam crema la rece pentru 15-20 de minute.



Pentru sirop, fierbem toate ingredientele(separat pentru fiecare tip de sirop) si vom insiropa blaturile, mai ales pe margini.

Nu trebuie sa fie decat usor insiropate pentru a se putea portiona mai bine.

Nu vom folosi toata cantitatea de sirop la blaturi ci vom insiropa si biscuitii cu aceste siropuri.



Ciocolata o vom marunti si o vom pune intr-un vas impreuna cu laptele si uleiul si o vom topi pe baie de aburi, mestecand continuu.

Cum asamblam: asezam in tava blatul cu nuca de cocos, intindem peste el 1/2 din crema, asezam biscuitii insiropati, alternand unul cu sirop de lamaie, unul cu sirop de portocale, turnam peste ei ciocolata topita, calda, apoi asezam celalalt blat, intindem restul de crema si radem ciocolata deasupra.



Dam prajitura astfel asamblata la rece cateva ore, apoi o vom portiona.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu blat de albusuri, biscuiti si crema de galbenusuri" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Melcisiori

Melcisiori

Pentru blatul de vanilie 1. Se incalzeste cuptorul la 180ᵒC. 2. Se bat albusurile spuma , se

3 voturi    1 comentariu
1h 15 min
Prajituri
Chec de ciocolata glazurat

Chec de ciocolata glazurat

Mai intai punem pe foc intr-un vas laptele si ciocolata rupta bucatele. Lasam pe foc pana in momentul

5 voturi    1 comentariu
1h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Elena Moldoveanu , 29 martie 2015

    Nu apreciez nuca de cocos,pot renunta la ea?

  • Fara foto

    Carmen Alina Bojan , 15 martie 2015

    Superrr arata,si cred ca-i fff buna!!!!!

  • Fara foto

    Rotaru Rosemarie , 14 martie 2015

    foarte buna .am facut-o si eu.

    • Fara foto

      Liliana Blezneac , 01 martie 2015

      f.buna prajitura !

    • Fara foto

      Ana Felicia Todoran , 17 februarie 2015

      Arata super bine.

    • Fara foto

      Any Bogdan , 15 februarie 2015

      Arata super bine!!!!

    • Fara foto

      Maria Udrea , 15 februarie 2015

      Da, nu am putut s-o denumesc asa, pentru ca nu am respectat reteta intocmai :)

    • Fara foto

      Paşcalău Emma , 15 februarie 2015

      Eu o stiam sub alta denumire...."Prajitura de vis"...dar e foarte buna:)

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Ridicata

Timp

1h 20 min

64 voturi

Ingrediente

  • Blat nr. 1:
  • 5 albusuri
  • 6 linguri de zahar
  • 2 linguri de faina
  • 75 gr nuca de cocos
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 lingurita esenta de lamaie
  • 1/2 lingurita coaja rasa de lamaie
  • 1 varf lingurita sare
  • Blat nr. 2:
  • 5 albusuri
  • 6 linguri de zahar
  • 2 linguri faina
  • 75 gr nuca macinata(nu prea fin)
  • 1 lingurita esenta de portocala
  • 1/2 lingurita coaja rasa de portocala
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 varf lingurita de sare
  • Sirop nr 1:
  • 250 ml apa
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingurita esenta de lamaie
  • putina coaja rasa de lamaie
  • Sirop nr. 2:
  • 250 ml apa
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingurita esenta de portocala
  • putina coaja rasa de portocala
  • Blat nr 3:
  • 21 biscuiti simpli
  • 300 gr ciocolata amaruie
  • 2 linguri lapte
  • 2 linguri ulei
  • Crema:
  • 10 galbenusuri
  • 10 linguri zahar
  • 5 linguri lapte
  • 200 gr unt
  • 250 gr mascarpone
  • 2 lingurite esenta de lamaie
  • Decor:
  • ciocolata rasa

Raporteaza reteta

Retete
de merisor
Rulouri cu crema de vanilie

Rulouri cu crema de vanilie

Untul impreuna cu untura le-am pus la topit. Faina am amestecat-o cu bicarbonatul si drojdia. Ouale

36 voturi    15 comentarii
1h 20 min
Prajituri
Rulouri cu carnati afumati, piept de pui si bacon

Rulouri cu carnati afumati, piept de pui si bacon

Am desfacut pieptul de pui l-am spalat si l-am portionat in doua fiecare bucata, apoi l-am filat

21 voturi    17 comentarii
50 min
Retete de Craciun
Bilute din piscoturi, nuca si ciocolata

Bilute din piscoturi, nuca si ciocolata

Punem untul cu uleiul, ciocolata rupta, putina sare si zaharul intr-un vas, la foc incet pana se

7 voturi    2 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Samba cu crusta de nuci Samba cu crusta de nuci

Se dau biscuitii la robot, apoi se framanta cu untul si miezul de nuca maruntit. Se intinde in forma de tort, in strat uniform, presat

0 voturi    0 comentarii
99h 45 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu caise Prajitura cu caise

Se freaca galbenusurile cu zahar, pana se albesc si-si dubleaza volumul, se adauga ulei cate putin, apoi iaurtul, coaja de lamaie,faina

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Ciambelone(chec...)