autor:

Sidy

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Prajitura cu blat de cafea si crema de nuca de cocos

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 noiembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 noiembrie 2010

Ingrediente
Pentru blat:, , 6 oua mici, 50 g zahar, 8 linguri cafea fiarta, 8 linguri faina, 1 praf de copt, 1oo g unt( marga), 2 plicuri zahar vanilat, , pentru crema:, , 500 ml lapte, 70 g amidon, 3 linguri zahar, 170 g unt, 100 g zahar pudra, 100 g ciocolata alba, 6 linguri nuca de cocos, 1 zahar vanilat, coaja rasa si zeama de la 1/2 lamaie

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

11 voturi

Mod de preparare

Pentru blat separam albusurile de galbenusuri si le batem spuma bine.
Cafeaua fiarta o indulcin tare cu zaharul si dupa ce s-a racit si s-a topit zaharul o adaugam treptat la albusurile spume. Amestecam bine cu mixerul pina raman albusurile spumoase tare.
Untul( margarina) se invarte bine cu galbenusurile si zaharul vanilat. Cand au devenit spumoase, adaugam albusurile batute si amestecam incet de sus in jos .
Praful de copt il amestecam cu faina pe care o cernem treptat in ploaie peste compozitia rezultata, amestecand sa nu se faca cocoloase.
Intr-o tava mica tapetata cu hartie de copt , turnam aluatul si il dam la copt la 180 grade cam 20-25 minute.
Se face testul cu scobitoarea si daca este copt se scoate blatul pe care il lasam sa se raceasca in tava.
Crema o facem punand la fiert laptele cu nuca de cocos. Dupa ce a fiert 5 minute strecuram laptele si lasam nuca sa se raceasca.
Luam 100 ml lapte si il racim apoi adaugam cele 3 linguri de zahar si amidonul, amestecand sa nu se faca cocoloase.
Restul de lapte il punem iar sa fiarba cu cuburile de ciocolota pina cand aceasta se topeste.Adaugam apoi crema cu amidonul si invartim repede sa nu se faca cocoloase. Lasam sa mai dea un clocot , doua si adaugam nuca de cocos.
Luam de pe foc si dam crema la racit, invartind din cand in cand sa nu se faca crusta deasupra.
Zaharul pudra il amestecam bine de tot cu untul pina se formeaza o crema spumoasa in care vom incorpora usor crema de nuca de cocos, coaja si zeama de lamaie.
Dam crema la rece , la frigider, sa se intareasca bine.
Taiem blatul in doua si si intindem crema de cocos , asezam blatul ramas deasupra si ornam prajitura.
Cine prefera nuca de cocos va fi incantat de gustul acestei prajituri.
Pofta mare !

P.S. reteta cremei o am de la "gustoasa" Mimi pe care o stiti si voi ce bunatati poate sa faca....
Multumesc frumos Mimisor !
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu blat de cafea si crema de nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Tarta cu ananas

Tarta cu ananas

Cu toate ca afara este vremea mohorata, mi-am infrumusetat ziua cu o tarta absolut geniala pe care

1 vot    0 comentarii
3h
Prajituri
Prajitura Fantezie cu visine

Prajitura Fantezie cu visine

Blatul: se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul pe rand si

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 11 noiembrie 2010

    Cu ciocolata si nuca de cocos yumi,yumi, ce buna tre sa fie...pe asta am ratat-o...poate data viitoare cand mai faci...ajung si eu la o feliuta hi,hi,hi.*****

  • mia

    mia (Chef de cuisine) , 08 noiembrie 2010

    Cred ca e o bunatate....la cum arata.....

  • vio

    vio (Chef de cuisine) , 08 noiembrie 2010

    foarte bine arata trebuie incercata

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 08 noiembrie 2010

      Delicioasã!!!

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 07 noiembrie 2010

      Cred ca este o bunatate,merita incercata !

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 07 noiembrie 2010

      Ce bunatate,cred ca e,Sidy!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

11 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 6 oua mici
  • 50 g zahar
  • 8 linguri cafea fiarta
  • 8 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • 1oo g unt( marga)
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • pentru crema:
  • 500 ml lapte
  • 70 g amidon
  • 3 linguri zahar
  • 170 g unt
  • 100 g zahar pudra
  • 100 g ciocolata alba
  • 6 linguri nuca de cocos
  • 1 zahar vanilat
  • coaja rasa si zeama de la 1/2 lamaie

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

68 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

228 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

25 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Lia Maria (Chef de cuisine)

Cu ciocolata si nuca de cocos yumi,yumi, ce buna tre sa fie...pe asta am ratat-o...poate data viitoare cand mai faci...ajung si eu la o feliuta hi,hi,hi.*****

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura Noire Prajitura Noire

Punem la topit la microunde 75 g unt. Biscuiţii se zdrobesc şi se amestecă cu untul topit. Compoziţia rezultată o punem pe fundul

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Paleuri cu ciocolata Paleuri cu ciocolata

Se mixează spumă untul cu zahărul. Se adaugă pe rând ouăle şi vanilia, iar la sfărşit se încorporează făina cernută

2 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Cremes(cremsnit) ca la mama acasa