BLATUL: Se freaca galbenusurile cu 3 linguri de zahar si cu apa, se adauga albusurile batute spuma cu restul de zahar si faina amestecata cu praful de copt, apoi nuca macinata si cacaua. Se omogenizeaza compozitia, se toarna intro tava dreptunghiulara cu pereti inalti, mai mica decat cea de aragaz si se da la cuptor pentru 30-35 minute.
CREMA: Se lasa stafidele sa se inmoaie in apa calda cu esenta de rom pentru 2 ore. Se bat ouale cu zaharul, se adauga faina, zaharul vanilat si se subtiaza cu laptele. Se fierbe compozitia pe baie de aburi pana se inghoasa si se da deoparte. Se topeste gelatina in 100 ml de apa pe baie de aburi, se da deoparte, se amesteca pana se raceste la temperatura degetului, apoi se adauga in crema si se lasa sa se raceasca. Se freaca spuma untul cu zaharul, apoi se adauga in crema racita impreuna cu stafidele si se da la frigider. Se insiropeaza blatul cu siropul ramas de la stafide, se intinde crema si se rade ciocolata. Prajitura se taie dupa ce a stat o ora la frigider.
Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minuteDescopera reteta traditionala pentru cartofi taranesti si invata cum sa prepari acest fel de mancare delicios si simplu. Afla...
Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosiIncearca reteta noastra savuroasa de ceafa de porc la tigaie, gatita cu ceapa rosie usor sotata, rosii cherry dulci si...
Ceafa de porc la tigaie cu ceapa rosie, rosii cherry si rozmarin – reteta simpla si aromataRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii