Ingrediente
Pentru blat:, 6 oua, 6 linguri zahar, 3 linguri apa rece, 5 linguri nuca macinata, 1 lingura cacao, 4 linguri faina, 1 praf de copt, sare, , Pentru crema:, 100 g stafide, 4 oua, 4 linguri zahar, 2 linguri pline cu varf de faina, 2 plicuri zahar vanilat, 10 linguri lapte, 1 plic gelatina, 350 g unt, 100 g zahar pudra, 50 g ciocolata, 1 esenta de rom
Dificultate: Medie | Timp: 1h 10 min
0 voturi
Mod de preparare
CREMA: Se lasa stafidele sa se inmoaie in apa calda cu esenta de rom pentru 2 ore. Se bat ouale cu zaharul, se adauga faina, zaharul vanilat si se subtiaza cu laptele. Se fierbe compozitia pe baie de aburi pana se inghoasa si se da deoparte. Se topeste gelatina in 100 ml de apa pe baie de aburi, se da deoparte, se amesteca pana se raceste la temperatura degetului, apoi se adauga in crema si se lasa sa se raceasca. Se freaca spuma untul cu zaharul, apoi se adauga in crema racita impreuna cu stafidele si se da la frigider. Se insiropeaza blatul cu siropul ramas de la stafide, se intinde crema si se rade ciocolata. Prajitura se taie dupa ce a stat o ora la frigider.