BLATUL: Se freaca galbenusurile cu 3 linguri de zahar si cu apa, se adauga albusurile batute spuma cu restul de zahar si faina amestecata cu praful de copt, apoi nuca macinata si cacaua. Se omogenizeaza compozitia, se toarna intro tava dreptunghiulara cu pereti inalti, mai mica decat cea de aragaz si se da la cuptor pentru 30-35 minute.
CREMA: Se lasa stafidele sa se inmoaie in apa calda cu esenta de rom pentru 2 ore. Se bat ouale cu zaharul, se adauga faina, zaharul vanilat si se subtiaza cu laptele. Se fierbe compozitia pe baie de aburi pana se inghoasa si se da deoparte. Se topeste gelatina in 100 ml de apa pe baie de aburi, se da deoparte, se amesteca pana se raceste la temperatura degetului, apoi se adauga in crema si se lasa sa se raceasca. Se freaca spuma untul cu zaharul, apoi se adauga in crema racita impreuna cu stafidele si se da la frigider. Se insiropeaza blatul cu siropul ramas de la stafide, se intinde crema si se rade ciocolata. Prajitura se taie dupa ce a stat o ora la frigider.
Se pune untul la topit in care se caleste ceapa taiata cubulete si usturoiul intreg.
Supa de ceapaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii