autor:

CristinaD

» » Dulciuri diverse

Prajitura cu blat de nuca si crema de stafide

Autor: CristinaD (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: CristinaD (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 mai 2008

Ingrediente
Pentru blat:, 6 oua, 6 linguri zahar, 3 linguri apa rece, 5 linguri nuca macinata, 1 lingura cacao, 4 linguri faina, 1 praf de copt, sare, , Pentru crema:, 100 g stafide, 4 oua, 4 linguri zahar, 2 linguri pline cu varf de faina, 2 plicuri zahar vanilat, 10 linguri lapte, 1 plic gelatina, 350 g unt, 100 g zahar pudra, 50 g ciocolata, 1 esenta de rom

Dificultate: Medie Timp: 1h 10 min

0 voturi

Mod de preparare

BLATUL: Se freaca galbenusurile cu 3 linguri de zahar si cu apa, se adauga albusurile batute spuma cu restul de zahar si faina amestecata cu praful de copt, apoi nuca macinata si cacaua. Se omogenizeaza compozitia, se toarna intro tava dreptunghiulara cu pereti inalti, mai mica decat cea de aragaz si se da la cuptor pentru 30-35 minute.
CREMA: Se lasa stafidele sa se inmoaie in apa calda cu esenta de rom pentru 2 ore. Se bat ouale cu zaharul, se adauga faina, zaharul vanilat si se subtiaza cu laptele. Se fierbe compozitia pe baie de aburi pana se inghoasa si se da deoparte. Se topeste gelatina in 100 ml de apa pe baie de aburi, se da deoparte, se amesteca pana se raceste la temperatura degetului, apoi se adauga in crema si se lasa sa se raceasca. Se freaca spuma untul cu zaharul, apoi se adauga in crema racita impreuna cu stafidele si se da la frigider. Se insiropeaza blatul cu siropul ramas de la stafide, se intinde crema si se rade ciocolata. Prajitura se taie dupa ce a stat o ora la frigider.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu blat de nuca si crema de stafide" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Clătite la cuptor cu rubarbă și bezea

Clătite la cuptor cu rubarbă și bezea

Într-un castron încăpător am omogenizat ingredientele pentru clătite lăsând apa minerală

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Cornuri rasucite cu mere

Cornuri rasucite cu mere

Framantam un aluat din ingrediente pe care apoi il lasam sa se odihneasca 50-60 min. Merele se curata,se

57 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 10 min

0 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 3 linguri apa rece
  • 5 linguri nuca macinata
  • 1 lingura cacao
  • 4 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • sare
  • Pentru crema:
  • 100 g stafide
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri pline cu varf de faina
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 10 linguri lapte
  • 1 plic gelatina
  • 350 g unt
  • 100 g zahar pudra
  • 50 g ciocolata
  • 1 esenta de rom

Raporteaza reteta

Retete
de CristinaD
Frigarui de pui

Frigarui de pui

Se taie cubulete toate ingredientele; Se amesteca intr-un vas de plastic toate ingredientele cu

3 voturi    1 comentariu
30 min
Aperitive
Supa de branza cu paine si salam

Supa de branza cu paine si salam

Mod de preparare: Se curata usturoiul si se toaca marunt. Se caleste in 2 linguri de unt fierbinte

4 voturi    4 comentarii
1h
Supe de legume
Bulz

Bulz

Mamaliga se fierbe, mai groasa, se modeleaza, cu mainile umede de zer, cuprinzand in interior branza

7 voturi    2 comentarii
30 min
Aperitive cu brinza
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Chec rapid de ciocolata cu tahini si quaker Chec rapid de ciocolata cu tahini si quaker

Intai pun quaker pe o foaie de copt dupa ce l-am amestecat cu susan nuci si am adaugat 1/2 pahar de apa si putin ulei, presar peste

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Kukilada-fursecuri cu cacao Kukilada-fursecuri cu cacao

Se pun ingredientele in oala mixerului si cu paleta in forma de ghiara, amestecam bine pana compozitia este omogena. Incalzim cuptorul

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Gem de zarzare (caise)