autor:

CristinaD

» » Dulciuri diverse

Prajitura cu blat de nuca si crema de stafide

Autor: CristinaD (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: CristinaD (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 mai 2008

Ingrediente
Pentru blat:, 6 oua, 6 linguri zahar, 3 linguri apa rece, 5 linguri nuca macinata, 1 lingura cacao, 4 linguri faina, 1 praf de copt, sare, , Pentru crema:, 100 g stafide, 4 oua, 4 linguri zahar, 2 linguri pline cu varf de faina, 2 plicuri zahar vanilat, 10 linguri lapte, 1 plic gelatina, 350 g unt, 100 g zahar pudra, 50 g ciocolata, 1 esenta de rom

Dificultate: Medie Timp: 1h 10 min

0 voturi

Mod de preparare

BLATUL: Se freaca galbenusurile cu 3 linguri de zahar si cu apa, se adauga albusurile batute spuma cu restul de zahar si faina amestecata cu praful de copt, apoi nuca macinata si cacaua. Se omogenizeaza compozitia, se toarna intro tava dreptunghiulara cu pereti inalti, mai mica decat cea de aragaz si se da la cuptor pentru 30-35 minute.
CREMA: Se lasa stafidele sa se inmoaie in apa calda cu esenta de rom pentru 2 ore. Se bat ouale cu zaharul, se adauga faina, zaharul vanilat si se subtiaza cu laptele. Se fierbe compozitia pe baie de aburi pana se inghoasa si se da deoparte. Se topeste gelatina in 100 ml de apa pe baie de aburi, se da deoparte, se amesteca pana se raceste la temperatura degetului, apoi se adauga in crema si se lasa sa se raceasca. Se freaca spuma untul cu zaharul, apoi se adauga in crema racita impreuna cu stafidele si se da la frigider. Se insiropeaza blatul cu siropul ramas de la stafide, se intinde crema si se rade ciocolata. Prajitura se taie dupa ce a stat o ora la frigider.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu blat de nuca si crema de stafide" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Biscuiti englezesti( shortbread)cu merisoare si portocale

Biscuiti englezesti( shortbread)cu merisoare si portocale

Preincalzim cuptorul la 200 de grade C. apoi faina impreuna cu praful de copt le cernem.Adaugam sarea

5 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Crema de lamaie- Lemon Curd

Crema de lamaie- Lemon Curd

Amestecati intr-o craticioara ouale cu galbenusurile, zaharul, zeama si coaja de la cele doua lamai

1 vot    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 10 min

0 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 3 linguri apa rece
  • 5 linguri nuca macinata
  • 1 lingura cacao
  • 4 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • sare
  • Pentru crema:
  • 100 g stafide
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri pline cu varf de faina
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 10 linguri lapte
  • 1 plic gelatina
  • 350 g unt
  • 100 g zahar pudra
  • 50 g ciocolata
  • 1 esenta de rom

Raporteaza reteta

Retete
de CristinaD
Frigarui de pui

Frigarui de pui

Se taie cubulete toate ingredientele; Se amesteca intr-un vas de plastic toate ingredientele cu

3 voturi    1 comentariu
30 min
Aperitive
Supa de branza cu paine si salam

Supa de branza cu paine si salam

Mod de preparare: Se curata usturoiul si se toaca marunt. Se caleste in 2 linguri de unt fierbinte

4 voturi    4 comentarii
1h
Supe de legume
Bulz

Bulz

Mamaliga se fierbe, mai groasa, se modeleaza, cu mainile umede de zer, cuprinzand in interior branza

7 voturi    2 comentarii
30 min
Aperitive cu brinza
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Fursecuri cu tahini Fursecuri cu tahini

Se pun toate ingredientele in bolul mixerului si se amesteca pana devine un aluat chiar putin lipicios. Intind o foaie de copt pe tava

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura Rafaello Prajitura Rafaello

Se face un blat de tort in stilul clasic: se bat albusurile spuma, galbenusurile se freaca cu zahar, se amesteca faina cu praful de

31 voturi    15 comentarii
1h 45 min
Dulciuri diverse
Biscuiti integrali