autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

PRAJITURA CU BRANZA DE VACI SI FANTA

Autor: PETRUTA CARMEN JAVLA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: PETRUTA CARMEN JAVLA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 mai 2008

Ingrediente
Blat:, 6 oua, 4 linguri faina, 6 linguri zahar, 2 linguri cacao, 1 lingurita praf de copt, 90 ml ulei, Crema 1:, 500 g branza de vaci, 200 g zahar pudra, 250 g unt, Crema 2:, 2 budinci de vanilie, 1 l Fanta, 3-4 linguri de zahar

Dificultate: Redusa Timp: 2h

11 voturi

Mod de preparare

Se da drumul la cuptor la 180°C. Se cerne faina cu cacaoa si praful de copt. Se tapeteaza o tava de 26 cm × 32 cm sau se pune hartie de copt. Ouale, de la temperatura camerei, se separa. Albusurile se bat spuma. Se adauga galbenusurile sparte si faina cernuta. Se amesteca de cateva ori de jos in sus cu o spatula. Se pune uleiul in etape si se amesteca pana la omogenizare avandu-se grija sa iasa aerul din albusuri.
Se toarna compozitia in tava si se da la cuptor aproximativ 30 de minute. Se introduce o scobitoare pentru a se verifica daca blatul e facut la mijloc. Daca scobtioarea iese curata inseamna ca e facut. Se scoate din tava si se lasa la racit.
Crema 1: Branza de vaci se amesteca cu mixerul pentru a se faramita. Untul de la temperatura camerei se adauga si se amesteca, fie cu mixerul, fie in robotul de bucatarie. Se adauga zaharul pudra si se amesteca pana amestecul capata aspect de pasta. Daca doriti puteti pune putin zahar vanilat sau esenta de vanilie. Se gusta pentru a vedea daca mai este necesar sa adaugati zahar. Acest lucru depinde de calitatea si prospetimea branzei de vaci.
Crema 2:e fac budincile de vanilie conform instructiunilor de pe cutie, inlocuind laptele cu Fanta. Fierbinte se toarna peste stratul de branza. Aveti grija sa nu o turnati toata in acelasi loc ca sa nu faceti gaura. Se da la frigider, preferabil peste noapte. Se taie a doua zi in patrate sau romburi. Se serveste rece.
Se da drumul la cuptor la 180°C. Se cerne faina cu cacaoa si praful de copt. Se tapeteaza o tava de 26 cm × 32 cm sau se pune hartie de copt. Ouale,
Daca ti-a placut reteta noastra "PRAJITURA CU BRANZA DE VACI SI FANTA" nu uita sa-i faci un review
Retete
Alte retete din Dulciuri diverse
Lava cake

Lava cake

Spalam murele, le punem intr-o cratita impreuna cu zaharul. Le transferam pe foc, il fierbem pana

3 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Tarta pufoasa cu visine mari

Tarta pufoasa cu visine mari

Pana preparam placinta cuptorul sa fie aprins si incalzit normal. Intr-un bol mai mare se bat bine,

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    SAVIN EMILIA MIHAELA (Chef de cuisine) , 03 iunie 2008

    Am facut si aceasta prajitura dar am folosit la crema 2: in loc de fanta, suc de kiwi sau suc de visine Este spectaculoasa

Dificultate

Redusa

Timp

2h

11 voturi

Ingrediente

  • Blat:
  • 6 oua
  • 4 linguri faina
  • 6 linguri zahar
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • 90 ml ulei
  • Crema 1:
  • 500 g branza de vaci
  • 200 g zahar pudra
  • 250 g unt
  • Crema 2:
  • 2 budinci de vanilie
  • 1 l Fanta
  • 3-4 linguri de zahar

Raporteaza reteta

Retete
de PETRUTA CARMEN JAVLA
ALB SI NEGRU

ALB SI NEGRU

Se bat bine albusurile,se adauga treptat zaharul pudra si se mai bat aprx 15 minute. Se adauga treptat

10 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Drob vegetal cu nuci

Drob vegetal cu nuci

Ceapa se toaca fin si se caleste cu putina apa, apoi se adauga 4 linguri fulgi de ovaz si se mai

5 voturi    2 comentarii
50 min
Retete de Pasti
Tort cu crema ciocolata Andreea

Tort cu crema ciocolata Andreea

Pentru blat Se freaca untul cu zaharul, se adauga ouale, miezul de nuca, ciocolata topita, zaharul

12 voturi    9 comentarii
1h 50 min
Dulciuri diverse
Fara foto

SAVIN EMILIA MIHAELA (Chef de cuisine)

Am facut si aceasta prajitura dar am folosit la crema 2: in loc de fanta, suc de kiwi sau suc de visine Este spectaculoasa

Adauga reteta
Retete
din Dulciuri diverse
Prajitura Albinita

Prajitura Albinita

Procedezi asa Intr-o cratita mai mare se pun toate ingredientele si se fierb cateva minute,se lasa sa se raceasca apoi se framanta

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Cozonac cu branza de vaci

Cozonac cu branza de vaci

Pentru aluat: Drojdia am amestecat-o cu putin lapte caldut, o lingura de zahar si 2 linguri de faina, si am lasat-o la crescut aprox.

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje