autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

PRAJITURA CU BRANZA DE VACI SI FANTA

Autor: PETRUTA CARMEN JAVLA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: PETRUTA CARMEN JAVLA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 mai 2008

Ingrediente
Blat:, 6 oua, 4 linguri faina, 6 linguri zahar, 2 linguri cacao, 1 lingurita praf de copt, 90 ml ulei, Crema 1:, 500 g branza de vaci, 200 g zahar pudra, 250 g unt, Crema 2:, 2 budinci de vanilie, 1 l Fanta, 3-4 linguri de zahar

Dificultate: Redusa Timp: 2h

11 voturi

Mod de preparare

Se da drumul la cuptor la 180°C. Se cerne faina cu cacaoa si praful de copt. Se tapeteaza o tava de 26 cm × 32 cm sau se pune hartie de copt. Ouale, de la temperatura camerei, se separa. Albusurile se bat spuma. Se adauga galbenusurile sparte si faina cernuta. Se amesteca de cateva ori de jos in sus cu o spatula. Se pune uleiul in etape si se amesteca pana la omogenizare avandu-se grija sa iasa aerul din albusuri.
Se toarna compozitia in tava si se da la cuptor aproximativ 30 de minute. Se introduce o scobitoare pentru a se verifica daca blatul e facut la mijloc. Daca scobtioarea iese curata inseamna ca e facut. Se scoate din tava si se lasa la racit.
Crema 1: Branza de vaci se amesteca cu mixerul pentru a se faramita. Untul de la temperatura camerei se adauga si se amesteca, fie cu mixerul, fie in robotul de bucatarie. Se adauga zaharul pudra si se amesteca pana amestecul capata aspect de pasta. Daca doriti puteti pune putin zahar vanilat sau esenta de vanilie. Se gusta pentru a vedea daca mai este necesar sa adaugati zahar. Acest lucru depinde de calitatea si prospetimea branzei de vaci.
Crema 2:e fac budincile de vanilie conform instructiunilor de pe cutie, inlocuind laptele cu Fanta. Fierbinte se toarna peste stratul de branza. Aveti grija sa nu o turnati toata in acelasi loc ca sa nu faceti gaura. Se da la frigider, preferabil peste noapte. Se taie a doua zi in patrate sau romburi. Se serveste rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "PRAJITURA CU BRANZA DE VACI SI FANTA" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Zabaglione

Zabaglione

Bateti galbenusurile cu zaharul cu mixerul, pana devin pale si isi dubleaza volumul. Puneti la bain

4 voturi    0 comentarii
10 min
Dulciuri diverse
Pudding racoros de lamaie

Pudding racoros de lamaie

Se poate folosi foarte bine si lime, ii da un parfum aparte. Se bate untul la temperatura camerei

1 vot    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    SAVIN EMILIA MIHAELA (Chef de cuisine) , 03 iunie 2008

    Am facut si aceasta prajitura dar am folosit la crema 2: in loc de fanta, suc de kiwi sau suc de visine Este spectaculoasa

Dificultate

Redusa

Timp

2h

11 voturi

Ingrediente

  • Blat:
  • 6 oua
  • 4 linguri faina
  • 6 linguri zahar
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • 90 ml ulei
  • Crema 1:
  • 500 g branza de vaci
  • 200 g zahar pudra
  • 250 g unt
  • Crema 2:
  • 2 budinci de vanilie
  • 1 l Fanta
  • 3-4 linguri de zahar

Raporteaza reteta

Retete
de PETRUTA CARMEN JAVLA
CHEC BRAN

CHEC BRAN

Se bate albusul spuma tare. se face siropul din zahar si apa si se toarna fierbinte peste albusul

7 voturi    3 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
TORT DIPOLMAT CU FRUCTE EXOTICE

TORT DIPOLMAT CU FRUCTE EXOTICE

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul pana ce-si dubleaza volumul si se albesc,apoi se adauga

6 voturi    1 comentariu
24h
Torturi
spuma de fructe

spuma de fructe

Fructele coapte bine se curata foarte bine de frunze si se spala in strecuratoare, la un jet de apa

6 voturi    3 comentarii
20 min
Spume si creme dulci
Fara foto

SAVIN EMILIA MIHAELA (Chef de cuisine)

Am facut si aceasta prajitura dar am folosit la crema 2: in loc de fanta, suc de kiwi sau suc de visine Este spectaculoasa

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Saratele picante pentru cocktail