Prajitura cu branza dulce si smantana

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 400g faina
  • 400g zahar
  • 400g smantana
  • 4 oua
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • 1 plic praf de copt
  • 1 plic zahar vanilinat
  • cate 1 lingura de unt/ulei si faina pentru uns tava
  • Pentru umplutura:
  • 400g branza dulce
  • 150g zahar
  • 2 oua
  • 2 linguri de faina stafide
  • coaja de lamaie

Mod de preparare

Aluatul:

Se bat bine ouale cu zaharul si zaharul vanilinat, se adauga treptat smantana, praful de copt, esenta de vanilie si faina. Se omognizeaza aluatul.

Umplutura:

Se amesteca branza cu oule batute, zaharul, faina, stafidele si coaja de lamaie.

Se unge tava cu unt/ulei si se tapeteaza cu faina, se pune jumatate de aluat, se intinde umplutura apoi se acopera cu cu cealalta jumatate de aluat ramas care se inteapa din loc in loc cu furculita. Se coace in cuptorul cald la foc mijlociu, timp de 35 de minute.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Compot de visine pentru iarna

Compot de visine pentru iarna

Reteta de compot de visine pentru iarna. Cum se face compot de visine pentru iarna fara conservanti.

Compot de visine pentru iarna
Dulceata de visine

Dulceata de visine

Dulceata de visine
Ciorba de dovlecei si bacon dreasa cu iaurt si ou

Ciorba de dovlecei si bacon dreasa cu iaurt si ou

Se curata ceapa si se pune la calit in uleiul de masline alaturi de baconul taiat marunt.

Ciorba de dovlecei si bacon dreasa cu iaurt si ou
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise