autor:

Fara foto

» » Prajituri

Prajitura cu branza si caise

Autor: miha278 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 03 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: miha278 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 03 ianuarie 2010

Ingrediente
Pentru blat avem nevoie de:, 1 ou, 2 cani faina, 100 g unt topit, 100 g zahar, un praf de sare, , Pentru umplutura avem nevoie de:, 500 g branza de vaci, 200 ml frisca lichida, 3 oua, 100 g zahar, esenta de vanilie, caise

Dificultate: Redusa Timp: 2h

11 voturi

Mod de preparare

Blat:
Din toate aceste ingrediente se framanta un aluat elastic,nelipicios.Il invelim in folie si dam la rece pentru jumatate de ora.

Umplutura:
Branza o mixam impreuna cu ouale,zaharul,vanilia si frisca lichida,pana obtinem o crema fina.

Aluatul il intindem in strat uniform in tava (20/20 cm) in care vom coace prajitura. Adaugam umplutura de branza si caisele jumatati.

Se coace in cuptorul incins la 180 de grade,pentru aproximativ 40 de minute.

O scoatem din tava dupa ce s-a racit complet,portionam si pudram cu zahar.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza si caise" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu branza si caise

Prajitura cu branza si caise

Se separa galbenusurile de albusuri. Albusurile se bat spuma si apoi se adauga pe rand zaharul, 3

30 voturi    13 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura cu branza de vaci si gem de caise

Prajitura cu branza de vaci si gem de caise

Preparam pentru inceput aluatul, mixand ouale intregi cu zaharul praf si sarea pina cand isi dubleaza

6 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Simona Simonik , 12 iulie 2014

    e la cuptor deja

  • Fara foto

    Efremescu Georgeta , 22 iunie 2014

    am facut ieri prajitura, 2 cani de faina e prea mult, mi-a iesit aluatul foarte tare, cana mea e de 200 gr, cred ca e de ajuns doar 1 cana

Dificultate

Redusa

Timp

2h

11 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat avem nevoie de:
  • 1 ou
  • 2 cani faina
  • 100 g unt topit
  • 100 g zahar
  • un praf de sare
  • Pentru umplutura avem nevoie de:
  • 500 g branza de vaci
  • 200 ml frisca lichida
  • 3 oua
  • 100 g zahar
  • esenta de vanilie
  • caise

Raporteaza reteta

Retete
de miha278
Smantanita

Smantanita

Foile: Se amesteca toate ingredientele pentru foi si se framanta un aluat elastic. Se imparte in

54 voturi    23 comentarii
1h
Prajituri
Pulpe in aluat de bere si tagliatelle cu sos de smantana

Pulpe in aluat de bere si tagliatelle cu sos de smantana

Ouale se bat bine impreuna cu condimentele.Eu am pus sare,piper si boia de ardei iute. Se adauga

7 voturi    2 comentarii
1h
Paste si pizza
Piept de pui crocant

Piept de pui crocant

Ouale se bat bine impreuna cu sarea,piperul si boiaua de ardei. Se adauga faina si se omogenizeaza. Fulgii

6 voturi    3 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Chec cu zmeura si glazura de ciocolata alba Chec cu zmeura si glazura de ciocolata alba

Se spala zmeura si se lasa intr-o strecuratoare, pentru a se scurge de apa. Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se freaca

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Briose cu morcovi Briose cu morcovi

Pentru a ne fi mai usor, pregatim trei amestecuri in vase diferite. 1. Morcovii + alunele + stafidele hidratate 2. Faina + praful

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu crema nuga