Prajitura cu branza si piersici

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu branza si piersici

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 100 gr unt
  • 1/2 cana zahar
  • 1 ou
  • 1/2 cana lapte
  • 2 linguri si 1/2 cacao
  • 1 cana rasa cu faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • 2 lingurite esenta de rom
  • Crema:
  • 500 gr branza de vaci
  • 125 gr mascarpone
  • 1/2 cana zahar
  • 2 oua
  • coaja rasa de lamaie
  • 4 jumatati de piersici din compot, fara pielita
  • zahar pudra

Mod de preparare

Aluatul:

Untul (de la temperatura camerei) il mixam spuma cu zaharul si oul.

Adaugam laptele, apoi cacaoa, praful de copt si esenta de rom.

La final incorporam faina, treptat.

Crema:

Branza o mixam cu zaharul si galbenusurile.

Adaugam mascarponele, coaja rasa de lamaie.

Albusurile le batem spuma cu un praf de sare, le incorporam in branza, usor, cu o paleta.

Jumatatile de piersica le facem felii.

Tapetam cu hartie de copt o tava rotunda cu diamentru de 26 cm.

Punem cam 3/4 din compozitia de aluat in tava, asezam branza lingura cu lingura, apoi punem piersicile.

La final turnam restul de aluat, nivelam usor cu o lingura.

Dam prajitura in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 45-50 de minute, facem testul cu scobitoarea ca sa fim siguri ca este gata.

Cand este gata, o scoatem sa se racoreasca, apoi o pudram cu zahar si servim!

Sa aveti pofta dragilor!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise