Prajitura cu branza si piersici

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu branza si piersici

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 100 gr unt
  • 1/2 cana zahar
  • 1 ou
  • 1/2 cana lapte
  • 2 linguri si 1/2 cacao
  • 1 cana rasa cu faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • 2 lingurite esenta de rom
  • Crema:
  • 500 gr branza de vaci
  • 125 gr mascarpone
  • 1/2 cana zahar
  • 2 oua
  • coaja rasa de lamaie
  • 4 jumatati de piersici din compot, fara pielita
  • zahar pudra

Mod de preparare

Aluatul:

Untul (de la temperatura camerei) il mixam spuma cu zaharul si oul.

Adaugam laptele, apoi cacaoa, praful de copt si esenta de rom.

La final incorporam faina, treptat.

Crema:

Branza o mixam cu zaharul si galbenusurile.

Adaugam mascarponele, coaja rasa de lamaie.

Albusurile le batem spuma cu un praf de sare, le incorporam in branza, usor, cu o paleta.

Jumatatile de piersica le facem felii.

Tapetam cu hartie de copt o tava rotunda cu diamentru de 26 cm.

Punem cam 3/4 din compozitia de aluat in tava, asezam branza lingura cu lingura, apoi punem piersicile.

La final turnam restul de aluat, nivelam usor cu o lingura.

Dam prajitura in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 45-50 de minute, facem testul cu scobitoarea ca sa fim siguri ca este gata.

Cand este gata, o scoatem sa se racoreasca, apoi o pudram cu zahar si servim!

Sa aveti pofta dragilor!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Orez cu carne de porc

Orez cu carne de porc

Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.

Orez cu carne de porc
Omleta cu unt si ceapa verde

Omleta cu unt si ceapa verde

Omleta cu unt si ceapa verde
Jeleu de zmeura

Jeleu de zmeura

Reteta de jeleu de zmeura. Cum faci jeleu de zmeura reteta fara conservanti.

Jeleu de zmeura