autor:

Fara foto

» » Prajituri

Prajitura cu branza si piersici

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 03 iunie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 03 iunie 2015

Ingrediente
Pentru blat:, 100 gr unt, 1/2 cana zahar, 1 ou, 1/2 cana lapte, 2 linguri si 1/2 cacao, 1 cana rasa cu faina, 2 lingurite praf de copt, 2 lingurite esenta de rom, Crema:, 500 gr branza de vaci, 125 gr mascarpone, 1/2 cana zahar, 2 oua, coaja rasa de lamaie, 4 jumatati de piersici din compot, fara pielita, zahar pudra

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

0 voturi

Mod de preparare

Aluatul:
Untul (de la temperatura camerei) il mixam spuma cu zaharul si oul.
Adaugam laptele, apoi cacaoa, praful de copt si esenta de rom.
La final incorporam faina, treptat.
Crema:
Branza o mixam cu zaharul si galbenusurile.
Adaugam mascarponele, coaja rasa de lamaie.
Albusurile le batem spuma cu un praf de sare, le incorporam in branza, usor, cu o paleta.
Jumatatile de piersica le facem felii.
Tapetam cu hartie de copt o tava rotunda cu diamentru de 26 cm.
Punem cam 3/4 din compozitia de aluat in tava, asezam branza lingura cu lingura, apoi punem piersicile.
La final turnam restul de aluat, nivelam usor cu o lingura.
Dam prajitura in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 45-50 de minute, facem testul cu scobitoarea ca sa fim siguri ca este gata.
Cand este gata, o scoatem sa se racoreasca, apoi o pudram cu zahar si servim!
Sa aveti pofta dragilor!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza si piersici" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu branza si mac si jeleu de piersici

Prajitura cu branza si mac si jeleu de piersici

1.Se prepara pe rand blaturile,fiecare din cate 5 albusuri mixate la viteza mare cu un praf de sare

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura cu crema de vanilie, branza si piersici

Prajitura cu crema de vanilie, branza si piersici

Blatul: Separam ouale, mixam galbenusurile cu zaharul pana se albesc, adaugam uleiul. Punem faina,

9 voturi    0 comentarii
2h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

0 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 100 gr unt
  • 1/2 cana zahar
  • 1 ou
  • 1/2 cana lapte
  • 2 linguri si 1/2 cacao
  • 1 cana rasa cu faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • 2 lingurite esenta de rom
  • Crema:
  • 500 gr branza de vaci
  • 125 gr mascarpone
  • 1/2 cana zahar
  • 2 oua
  • coaja rasa de lamaie
  • 4 jumatati de piersici din compot
  • fara pielita
  • zahar pudra

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

4 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

7 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    5 comentarii
45 min
Retete de post
Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Chec in doua culori Chec in doua culori

Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza spuma albusurile cu putina sare. Pune cele 300 g zahar impreuna cu apa la fiert intr-un

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Chec cu zmeura si glazura de ciocolata alba Chec cu zmeura si glazura de ciocolata alba

Se spala zmeura si se lasa intr-o strecuratoare, pentru a se scurge de apa. Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se freaca

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu mere si sos de ciocolata