autor:

Fara foto

» » Prajituri

Prajitura cu branza si visine

Autor: Cristina Cristea (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 februarie 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cristina Cristea (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 februarie 2006

Ingrediente
Umplutura: 500grame visine,500grame branza de vaci,150grame zahar,3 foi de gelatina,esenta de migdale., Blat: 5 linguri cu zahar,5 oua,3 linguri cu faina,doua linguri de cacao,nuca de cocos,toping de fructe pentru glazura.

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

4 voturi

Mod de preparare

Se amesteca branza cu zaharul si cu esenta de migdale dupa gust.Foile de gelatina se inmoaie intr-un bol cu apa rece.Se pun pe foc,intr-o craticioara,3 linguri cu apa sa se infierbante.Se scoate gelatina din bol,se scurge de apa,se pune in apa clocotita(luata de pe foc) si se amesteca bine pana ce se topeste.Se toarna gelatina peste compozitia de branza si se amesteca bine.Se curata visinele de samburi si se amesteca in compozitia de branza.Se da la rece.
Se bat 5 oua cu cinci 5 de zahar.Se adauga apoi,amestecand usor de jos in sus,faina si cacaoa.Se coace in tava de aragaz unsa si tapetata cu faina.Dupa ce s-a copt se rastoarna pe o planseta si se lasa la racit.Se taie in doua si se umple cu crema pregatita.Se taie bucati potrivite.
SFAT:SE adauga toping si se poate presara nuca de cocos.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza si visine" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu branza si cirese/visine

Prajitura cu branza si cirese/visine

1. Se amesteca faina, margarina,oul, zaharul si praful de sare pana capata consistenta unui aluat.

5 voturi    1 comentariu
1h
Prajituri
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prima data spalam visinele, le scoatem samburii si le punem intr-o sita la scurs. Blatul: Ouale

10 voturi    13 comentarii
1h 10 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 25 %
249.99 lei
187.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

4 voturi

Ingrediente

  • Umplutura: 500grame visine,500grame branza de vaci,150grame zahar,3 foi de gelatina,esenta de migdale.
  • Blat: 5 linguri cu zahar,5 oua,3 linguri cu faina,doua linguri de cacao,nuca de cocos,toping de fructe pentru glazura.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Cum se face coliva Cum se face coliva

Cum se face coliva Se spala bine arpacasul si se pune la fiert la foc potrivit. Se amesteca cu o lingura de lemn pentru a nu se prinde.

3 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Inimioare cu blat din fulgi de mei Inimioare cu blat din fulgi de mei

Se prepara blatul mixand bine albusurile cu un praf de sare si apoi cu zaharul pana se inatareste.Se incorporeaza si fulgii de mei si

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura marmorata cu visine si bezea