Prajitura cu branza si zmeura

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu branza si zmeura

Ingrediente

  • 400 g biscuiti
  • 200 g unt
  • 800 g branza de vaci
  • 6 oua
  • 4 plicuri zahar vanilat
  • un plic budinca de vanilie
  • 10 linguri zahar
  • esenta vanilie
  • Jeleu:
  • 500 g zmeura congelata
  • 200 g zahar
  • 300 ml apa
  • 4 linguri amidon
  • 5 g gelatina

Mod de preparare

Macinam biscuitii, topim untul si il amestecam cu biscuitii macinati. Asezam biscuitii intr-o tava (25/35 cm )in care am pus hartie de copt, apoi ii presam bine (eu am folosit un pahar).

Am amestecat branza de vaci (eu am avut Pilos-branza de vaci pt prajituri la 1kg) cu praful de budinca de vanilie. Am adaugat galbenusurile frecate putin, albusurile batute spuma cu zaharul si la final esenta de vanilie.

Am pus aceasta compozitie peste biscuiti si am introdus tava in cuptorul preincalzit la foc mediu. Am lasat la cuptor pana s-a rumenit usor la suprafata, marginile prajiturii s-au desprins de tava si mijlocul nu mai era moale.

Pentru jeleul de zmeura am pus pe foc zmeura impreuna cu zaharul si 200 ml apa. Cand a inceput sa fiarba am adaugat amidonul amestecat cu 100 ml apa si am lasat sa fiarba pana s-a ingrosat putin, amestecand continuu. Am hidratat gelatina cu putina apa si am adaugat-o peste zmeura cand aceasta s-a mai racorit.

Am pus jeleul aproape rece peste prajitura si l-am distribuit cat mai uniform. Am introdus prajitura la rece pentru cateva ore. Cel mai bine ar fi lasata de seara pana dimineata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

In tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.

Varza noua calita in tuci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise