Ingrediente
Pt blat:, 1 borcan cu dulteata, 1 cana cu zahar, 1 lingura cu unt, faina, 1 1/2 borcan cu apa, 3-4 linguri cu cacao, 1 lingura rasa cu bicarbonat stins, , Pt creme:, 2 plicuri budinca de venilie, 1 plic cu frisca, 1 cutie cu ananas, scortisoara, portocala
Dificultate: Redusa | Timp: 1h 30 min
2 voturi
Mod de preparare
Cand s-a racit se scoate si se taie in patrate nu foarte mici, dupa care se mai taie o data pe orizontala, asa cum procedezi cu blatul. Intr-o alta tava se pune primul rand de blat insiropat cu compotul de ananas.
Se prepara crema din budinca conform instructiunilor de pe pachet si se amesteca cu jumatate din frisca si bucatile de ananas, scurse bine de suc. Se aseaza apoi peste blatul insiropat. Dupa care se pune si ultimul strat de patrate.
Se orneaza cu frisca si se pune cate o felie de portocala deasupra fiecarei prajiturele si se orneaza cu scortisoara.