Din zahar, dulceata, apa, ulei, cacao si bicarbonat se face o compozitie de consistenta unui aluat. Se adauaga apoi faina cat cuprinde, astfel incat coca sa nu devina prea tare. Se toarna compozitia intr-o tava unsa cu unt sau margarina tapeteta cu faina, se coace timp de 20 de minute.
Cand s-a racit se scoate si se taie in patrate nu foarte mici, dupa care se mai taie o data pe orizontala, asa cum procedezi cu blatul. Intr-o alta tava se pune primul rand de blat insiropat cu compotul de ananas.
Se prepara crema din budinca conform instructiunilor de pe pachet si se amesteca cu jumatate din frisca si bucatile de ananas, scurse bine de suc. Se aseaza apoi peste blatul insiropat. Dupa care se pune si ultimul strat de patrate.
Se orneaza cu frisca si se pune cate o felie de portocala deasupra fiecarei prajiturele si se orneaza cu scortisoara.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii