autor:

» » Prajituri

Prajitura cu cacao

Autor: Cristina Cristea (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 februarie 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cristina Cristea (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 februarie 2006

Ingrediente
Blat: O cana si jumatate cu zahar,o cana si jumatate cu apa,3 cani cu faina,doua linguri cu cacao,10 linguri cu ulei,un plic praf de copt,5 linguri cu gem., Umplutura: Doua pahare cu zahar,un pahar cu lapte,un pachet cu unt, de vanilie.

Dificultate: Medie Timp: 1h

29 voturi

Mod de preparare

Se amesteca intr-un caston zaharul,apa si faina.Se adauga cacaoa,uleiul,gemul si praful de copt.Se amesteca bine pana se omogenizeaza.Compozitia se rastoarna intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina.Se da la cuptor la foc moderat.Cand este gata se scoate si se lasa la racit.Apoi se taie in doua.
Un pahar cu zahar se caramelizeaza si se stinge cu laptele fiert impreuna cu celalalt pahar de zahar.Se da un clocot si se ia de pe foc.Se adauga pachetul de unt si esenta de vanilie.Crema se rastoarna calda intre cele doua foi de blat si se lasa la racit.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu cacao" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu alune, nuci si cacao

Prajitura cu alune, nuci si cacao

Am mixat bine toate ingredientele pt blat (a iesit un aluat pufos si curgator), pe care l-am asezat

5 voturi    6 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu cacao si cafea

Prajitura cu cacao si cafea

Se amesteca untul cu zaharul pana devine spuma, apoi se adauga ouale batute spuma si esenta de rom.

9 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu

  • HUTANU AURELIA , 20 august 2009

    E sigur fara ou?

Dificultate

Medie

Timp

1h

29 voturi

Ingrediente

  • Blat: O cana si jumatate cu zahar,o cana si jumatate cu apa,3 cani cu faina,doua linguri cu cacao,10 linguri cu ulei,un plic praf de copt,5 linguri cu gem.
  • Umplutura: Doua pahare cu zahar,un pahar cu lapte,un pachet cu unt, de vanilie.

Raporteaza reteta

HUTANU AURELIA

E sigur fara ou?

Retete

din Prajituri

Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Strudel cu visine si zmeura Strudel cu visine si zmeura

Incepeti cu pregatirea umpluturii, ca sa aiba timp sa se raceasca. Visinele spalate, le curatati de codite, scoateti samburii. Zmeura

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
placinta cu mere