Prajitura cu capsuni

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu capsuni

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • (pentru eficienta puteti folosi si blat din comert)
  • -7 oua,
  • -7 linguri de zahar,
  • -7 linguri de ulei,
  • -7 linguri faina,
  • -coaja rasa de la o lamaie,
  • -o lingurita zeama de lamaie,
  • Pentru crema:
  • -400 g capsuni proaspete,
  • -200 g unt,
  • -200 g zahar,
  • -50 ml apa,
  • -zeama de la jumatate de lamaie,
  • -2 pliculete zahar vanilat,
  • -6-7 linguri budinca de vanilie gata preparata,

Mod de preparare

BLAT

Se separa albusurile si se bat spuma cu zaharul adaugat lingura cu lingura, zeama de lamaie si coaja rasa.

Galbenusurile si uleiul se freca sa iasa ca o maioneza subtire si se amesteca cu albusurile.

Se pune faina si se amesteca usor, prin rasturnare.

Se pune intr-o tava unsa si tapetata si se da la cuptorul incins in prealabil.

Nu se deschide cuptorul timp de 10 -15 min.

CREMA

Zaharul se fiertbe cu apa si zeama de lamaie pana cand rezulta un sirop gros care se lasa sa se raceasca.

Untul si zaharul vanilat se fraca spuma.Se prepara o budinca de vanilie si se lasa sa se raceasca si ea.

Cand tote ingredientele sunt reci se incorporeaza in spuma de unt siropul de zahar si alternativ budinca .

Se taie blatul in 2-3 bucati(sau se coc separat foile).

Capsunile se taie in feliute subtiri si se pastreaza 3-4 pentru ornat.

Se pune pe prima foaie un strat de crema (impartiti cantitatea asa incat sa ramana si pentru ornat), se aseaza un strat de fructe si se repeta operatia cu fiecare foaie.Se unge cu putina crema si ultimul strat si se orneaza cu capsunile ramase.

Daca veti incerca aceasta prajitura cu capsuni veti vedea cat de savuroasa iese, capsunile vor insiropa usor blatul si totul iese o nebunie.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana

Reteta de prajitura cu foi de napolitana. Cum prepari prajitura cu foi de napolitana reteta simpla, rapida, fara coacere.

Prajitura cu foi de napolitana
Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare
Musaca de toamna

Musaca de toamna

Se indeparteaza cotorul la vinete, se spala, se sterg si se taie pe lung, in feliii groase de 1 cm.

Musaca de toamna
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor