Ouale se separa (albusuri si galbenusuri). Galbenusurile se amesteca impreuna cu uleiul. Se stoarce lamaia, se dizolva praful de copt in sucul acesteia si se pune peste galbenusuri omogenizandu-se. Se adauga sarea peste albusuri si se bat spuma, apoi se adauga si zaharul in ploaie, zaharul vanilinat si se bat pana devin o spuma albicioasa si tare. Pe urma se adauga si galbenusurile putin cate putin si se mixeaza bine. Lasam mixerul deoparte si folosim o lingura de lemn. Punem faina in ploaie si amestecam de jos in sus. Se pune hartie de copt in tava, se toarna compozitia, se dau capsunile prin faina (ca sa nu se lase la fund)si se aseaza in tava. Se da la cuptor si se tine la foc mic la inceput si aproape de final se da focul mai tare (se face testul cu scobitoarea). Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii