autor:

andraconstantinescu

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Prajitura cu capsuni si cirese

Autor: andraconstantinescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 21 iunie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: andraconstantinescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 21 iunie 2016

Ingrediente
Blat:, 3 oua, un praf de sare, 6 linguri zahar, 3 linguri ulei, esenta de vanilie, 5 linguri faina (180 g), o lingurita de praf de copt (3 g), 100 g cirese fara samburi + o lingura zahar, 100 g capsuni., Sirop:, doua linguri zahar, 250 ml apa., Crema:, 75 g ciocolata alba, 300 ml frisca lichida indulcita (tinuta la frigider)., Jeleu:, 350 g capsuni, 4 linguri zahar, 5 g gelatina, 50 ml apa rece., Decor:, cateva capsuni si cirese., Diametru tava: 22 cm

Dificultate: Medie Timp: 1h 40 min

0 voturi

Mod de preparare

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Blat:

Ciresele fara samburi se amesteca cu o lingura de zahar.

Capsunile se spala si li se indeparteaza coditele, apoi se taie in jumatati sau sferturi.

Se separa albusurile de galbenusuri.

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul pana cand devin ca o bezea. Se adauga galbenusurile, uleiul si esenta de vanilie si se omogenizeaza. Se pun faina (treptat) si praful de copt si se amesteca aluatul de jos in sus, usor, cu o spatula de silicon. Se adauga fructele si se incorporeaza in aluat. Compozitia se toarna in tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt si se introduce la cuptor pana cand se rumeneste frumos. Se scoate blatul din cuptor si se lasa sa se racoreasca.

Sirop:

Se caramelizeaza zaharul, mestecand continuu, apoi se adauga apa si se lasa sa fiarba pana cand se topeste tot caramelul. Dupa aceea, se lasa sa se raceasca.

Crema:

Se rupe ciocolata in bucatele, se pune intr-un craticior, apoi se adauga frisca lichida. Se pune craticiorul la foc si se amesteca ingredientele pana cand se topeste toata ciocolata. Se transfera compozitia intr-un vas de plastic, se lasa sa ajunga la temperatura camerei, apoi se introduce la congelator pentru 15-20 de minute. Dupa acest timp, se scoate vasul din congelator si se mixeaza compozitia, adaugand si restul de frisca rece.

Jeleu:

Capsunile se spala si li se indeparteaza coditele, apoi se fierb impreuna cu zaharul pana cand incep sa se prinda de vas. Se lasa sa se racoreasca, dupa care se maruntesc la robotul de bucatarie.

Se pune o cratita cu apa la foc.

Se hidrateaza gelatina cu apa rece intr-un castron, iar dupa ce se solidifica, se pune castronul in apa calda pana cand se dizolva. Gelatina se amesteca apoi cu jeleul de capsuni.

Asamblare:

Peste blatul rece se toarna siropul rece. Se adauga crema cu ciocolata alba, apoi se pun cirese (spalate si cu samburele scos) pe marginea prajiturii. Se taie cateva capsuni in bucati mici si se pun peste restul cremei, apoi se adauga jeleul de capsuni. In mijloc se formeaza o floare din jumatati de capsuni, apoi se mai adauga 6 cirese cu tot cu codita de jur-imprejurul florii.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu capsuni si cirese" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu cirese si capsuni

Prajitura cu cirese si capsuni

Cu mixerul batem cele 2 oua, zaharul,uleiul,laptele,zaharul vanilat,praful de sare,faina si la sfarsit

7 voturi    3 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Bomboane cu nuca de cocos si ciocolata

Bomboane cu nuca de cocos si ciocolata

Punem intr-un vas la bain marie ciocolata maruntita si smantana.Dupa ce s-a topit complet ciocolata

5 voturi    1 comentariu
1h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 40 min

0 voturi

Ingrediente

  • Blat:
  • 3 oua
  • un praf de sare
  • 6 linguri zahar
  • 3 linguri ulei
  • esenta de vanilie
  • 5 linguri faina (180 g)
  • o lingurita de praf de copt (3 g)
  • 100 g cirese fara samburi + o lingura zahar
  • 100 g capsuni.
  • Sirop:
  • doua linguri zahar
  • 250 ml apa.
  • Crema:
  • 75 g ciocolata alba
  • 300 ml frisca lichida indulcita (tinuta la frigider).
  • Jeleu:
  • 350 g capsuni
  • 4 linguri zahar
  • 5 g gelatina
  • 50 ml apa rece.
  • Decor:
  • cateva capsuni si cirese.
  • Diametru tava: 22 cm

Raporteaza reteta

Retete
de andraconstantinescu
Savarine cu dulceata de zmeura

Savarine cu dulceata de zmeura

Savarine: Intr-un castron se pune faina, formandu-se o gropita in mijloc. Drojdia si zaharul se

9 voturi    0 comentarii
2h
Prajituri
Tort aniversar cu crema de ganache cu nuci caramelizate

Tort aniversar cu crema de ganache cu nuci caramelizate

Blat: Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile

1 vot    0 comentarii
3h
Torturi
Tort Egiptean

Tort Egiptean

Pregatirea folior: Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se bat albusurile cu un praf

5 voturi    0 comentarii
3h
Torturi
Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Samba cu crusta de nuci Samba cu crusta de nuci

Se dau biscuitii la robot, apoi se framanta cu untul si miezul de nuca maruntit. Se intinde in forma de tort, in strat uniform, presat

0 voturi    0 comentarii
99h 45 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu caise Prajitura cu caise

Se freaca galbenusurile cu zahar, pana se albesc si-si dubleaza volumul, se adauga ulei cate putin, apoi iaurtul, coaja de lamaie,faina

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Papanasi cu smanatana si dulceata de merisoare