Reteta postata pe: 21 noiembrie 2014
Ingrediente
250 g unt neasarat, 200 ciocolata amaruie 70%cacao, 150g nuci tocate, 80g cacao, 65 g faina cernuta, 1 lingurita praf copt, 350g zahar, 4 oua, coaja de la o portocala, frisca
Dificultate: Redusa | Timp: 50 min
Mod de preparare
Incingem cuptorul la 180 grade. Tapetam o tava cu hartie cerata. Intr-un castron topim untul si ciocolata la bain marie. Adaugam nucile si amestecam. Separat amestecam praful de copt, cacao, faina si zaharul si le bagam in primul amestec, cel cu ciocolata. Amestecam foarte foarte bine. Batem ouale si le incorporam in aluat pana obtinem o consistenta omogena. Turnam aluatul in tava si il bagam in cuptor pt 25 min.
Sa nu se coaca prea tare. Nu se face testul cu scobitoarea. In exterior trebuie sa fie crocanta, in interior mai moale, dar coapta. Lasam la racit blatul si apoi il taiem si Il asezam pe farfurii. Langa fiecare portie putem pune putina frisca pe care sa o amestecam cu coaja de portocala (astfel obtinem o frica cu aroma, putin acrisoara). Frisca trebuie sa fie de calitate.
Pofta buna!
Reteta recomandata de restaurantul The Canteen.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ciocolata" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Prajituri
Intr-un castron cernem faina cu cacaua, zaharul pudra, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si un
0 voturi
0 comentarii
2h 30 min
Incepem cu pregatirea cremei:
Intr-un vas cu fundul mai gros, punem frisca lichida si ciocolata
1 vot
0 comentarii
1h 20 min
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate