autor:

Gustos_Ro

» » Prajituri

Prajitura cu ciocolata

Autor: Gustos_Ro (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 21 noiembrie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Gustos_Ro (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 21 noiembrie 2014

Ingrediente
250 g unt neasarat, 200 ciocolata amaruie 70%cacao, 150g nuci tocate, 80g cacao, 65 g faina cernuta, 1 lingurita praf copt, 350g zahar, 4 oua, coaja de la o portocala, frisca

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

1 vot

Mod de preparare

Incingem cuptorul la 180 grade. Tapetam o tava cu hartie cerata. Intr-un castron topim untul si ciocolata la bain marie. Adaugam nucile si amestecam. Separat amestecam praful de copt, cacao, faina si zaharul si le bagam in primul amestec, cel cu ciocolata. Amestecam foarte foarte bine. Batem ouale si le incorporam in aluat pana obtinem o consistenta omogena. Turnam aluatul in tava si il bagam in cuptor pt 25 min.



Sa nu se coaca prea tare. Nu se face testul cu scobitoarea. In exterior trebuie sa fie crocanta, in interior mai moale, dar coapta. Lasam la racit blatul si apoi il taiem si Il asezam pe farfurii. Langa fiecare portie putem pune putina frisca pe care sa o amestecam cu coaja de portocala (astfel obtinem o frica cu aroma, putin acrisoara). Frisca trebuie sa fie de calitate.



Pofta buna!



Reteta recomandata de restaurantul The Canteen.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu visine, cacao si ciocolata

Prajitura cu visine, cacao si ciocolata

1. Preincalzim cuptorul la 190 grade Celsius. 2. Separam albusurile de galbenusuri. 3. Batem albusurile

1 vot    0 comentarii
45 min
Prajituri
Prajitura cu crema de capsuni si glazura de ciocolata

Prajitura cu crema de capsuni si glazura de ciocolata

Preparam blatul separand albusurile de galbenusuri, pentru inceput. Batem bine de tot albusurile

5 voturi    7 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

50 min

1 vot

Ingrediente

  • 250 g unt neasarat
  • 200 ciocolata amaruie 70%cacao
  • 150g nuci tocate
  • 80g cacao
  • 65 g faina cernuta
  • 1 lingurita praf copt
  • 350g zahar
  • 4 oua
  • coaja de la o portocala
  • frisca

Raporteaza reteta

Retete
de Gustos_Ro
Pilaf cu pui si legume la Philips Multicooker

Pilaf cu pui si legume la Philips Multicooker

Philips Multicooker are un program special pentru pilaf si instructiuni pentru preparare. Dupa 40

7 voturi    4 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Berbecut cu sos de legume

Berbecut cu sos de legume

Pulpa de berbecut impreuna cu usturoiul, piperul, sarea, foile de dafin, uleiul de masline si vinul

2 voturi    1 comentariu
1h 40 min
Fripturi
Vinete umplute - reteta din Muntenia

Vinete umplute - reteta din Muntenia

Se taie vinetele in doua pe lungime si se pun in apa cu sare pentru 30 de minute. Se scot din apa,

10 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Amandine Amandine

Separa albusurile de galbenusuri. Bate albusurile spuma, adauga zaharul, apoi galbenusurile unul cate unul, iar la final faina cernuta

35 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Tarta cu mere caramelizate si frisca Tarta cu mere caramelizate si frisca

O reteta pentru familie si prieteni in care bineinteles ca am pus ingredientul secret dragoste. Am inceput cu zaharul caramelizat.

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Prajitura intoarsa cu mere si biscuiti