Incingem cuptorul la 180 grade. Tapetam o tava cu hartie cerata. Intr-un castron topim untul si ciocolata la bain marie. Adaugam nucile si amestecam. Separat amestecam praful de copt, cacao, faina si zaharul si le bagam in primul amestec, cel cu ciocolata. Amestecam foarte foarte bine. Batem ouale si le incorporam in aluat pana obtinem o consistenta omogena. Turnam aluatul in tava si il bagam in cuptor pt 25 min.
Sa nu se coaca prea tare. Nu se face testul cu scobitoarea. In exterior trebuie sa fie crocanta, in interior mai moale, dar coapta. Lasam la racit blatul si apoi il taiem si Il asezam pe farfurii. Langa fiecare portie putem pune putina frisca pe care sa o amestecam cu coaja de portocala (astfel obtinem o frica cu aroma, putin acrisoara). Frisca trebuie sa fie de calitate.
Pofta buna!
Reteta recomandata de restaurantul The Canteen.
Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...
Desert briose cu ciocolata si nessRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Comentarii