autor:

Alina

» » Dulciuri diverse

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Autor: Alina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 iunie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 iunie 2014

Ingrediente
Blat, , 8 oua (6 medii + 2 mari), 135 g ciocolata (80% ciocolata cu lapte + 20 % ciocolata amaruie), 155 g glazura de cacao (de la Lamingtons), 140 g zahar, 180 g faina de grau 000 (Dobrogea), 8 g praf de copt, un praf sare, , Crema, , 220 g zmeura congelata, 80 g zahar tos, 400 g smantana lichida (pilos), , Glazura:, , 200 g ciocolata amaruie, 150 g smantana lichida, , Decor, , zmeura

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

7 voturi

Mod de preparare

Blat:
1. Preincalzim cuptorul la 180 grade celsius.
2. Separam galbenusurile de albusuri.
3. Topim ciocolata pe baie de aburi.
4. Mixam galbenusurile spuma cu 40 g zahar. Adaugam ciocolata topita si glazura de cacao (reteta acestei glazuri o gasiti aici - http://bucatarealalaplesneala.blogspot.ro/2014/01/lamingtons-prajitura-tavalita.html) peste ele si mixam pana la incorporarea totala a acestora. Cernem faina amestecata cu praful de copt in compozitie si mixam bine.
5. Separat mixam albusurile spuma cu praful de sare, adaugam zaharul ramas (100 g) si mixam pana cand spuma formeaza creste.
6. Luam 2 lg de albusuri batute si le incorporam in compozitia cu galbenusuri si ciocolata.
Turnam compozitia compozitia de la pasul 4 in albusuri si o inglobam usor cu ajutorul unei spatule, cu miscari circulare, de sus in jos.
7. Punem compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt (32 x 22 cm) si introducem in cuptor la 180 grade pentru 20 minute, reducem apoi temperatura la 150 grade si mai lasam inca 20 minute. Faceti testul scobitorii.
8. Dupa ce scoatem din cuptor o lasam sa se raceasca complet apoi o taiem in doua pe orizontal.

Crema:
1. Punem zmeura impreuna cu zaharul intr-o cratita la foc mic (5 min, amestecand din cand in cand), pana cand aceasta se va inchega ca o dulceata. O lasam sa se raceasca complet inainte de a trece la pasul urmator.
2. Mixam smatana lichida rece pana cand capata volum si consitenta. Inglobam usor zmeura de la pasul anterior in frisca, cu o spatula.

Glazura
Intr-un vas non-aderent punem 75 ml smantana lichida impreuna cu ciocolata rupta bucati si omogenizam cu o spatula. Cand ciocolata este complet topita, oprim focul, adaugam restul de smantana lichida si amestecam bine cu spatula.

Asamblare
Punem o felie din blat pe un suport, punem crema, cealalta felie si glazura fierbinte deasupra. In momentul servirii decoram cu zmeura (eu am avut congelata).

Nota!
1. Blatul se poate insiropa dupa preferinta.
2. Puteti folosi acest tip de blat pentru tort.
3. Glazura de cacao se poate inlocui cu ciocolata topita, insa blatul nu va mai avea aceeasi consistenta.
4. Daca vreti o crema mai ferma, adaugati 4-5 foi de gelatina preparata conform instructiunilor.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ciocolata si zmeura" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura cu mousse de ciocolata si zmeura

Prajitura cu mousse de ciocolata si zmeura

Blat: Topim ciocolata cu untul si lasam deoparte la racit. Cele 4 albusuri le batem spuma tare,ca

7 voturi    4 comentarii
1h
Prajituri
prajitura cu ciocolata si zmeura

prajitura cu ciocolata si zmeura

Mod de preparare: Untul, cafeaua, 80 ml apa si zaharul se pun la incalzit. Se ia de pe foc, se

3 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Mara Athanasioy , 13 septembrie 2014

    o salvez si sigur o fac duminica

  • Fara foto

    Cighir Ana , 25 iunie 2014

    si euuuuu

  • Fara foto

    Ema Kass , 10 iunie 2014

    o fi buna dar prea complicata....

    • Fara foto

      Alida Marcela , 06 iunie 2014

      Aspectul m-a tentat sa fac prajitura.İntr-adevar e de nota 10 cu + :) .Vreau sa spun ca toate checurile pe care le incercasem pana acum se lasau dupa ce le scoteam din cuptor dar de data nu .Reteta şi instructiunile sant foarte precise.Mi-a ieşit la fix (y) .İn loc de zmeura am folosit capşuni.F.gustos.Am sa folosesc şi ca blat pe tort.M-ar interesa şi o reteta asemanatoare pt blat simplu,fara cacao.

    • Fara foto

      Mihut Ramona , 04 iunie 2014

      si eu :)

    • Fara foto

      Ildi Barabas , 04 iunie 2014

      SALIVEZ

    • Fara foto

      DANIELA (Chef de cuisine) , 03 iunie 2014

      Oare o fi la fel de buna pe ncat de bine arata ...?

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

50 min

7 voturi

Ingrediente

  • Blat
  • 8 oua (6 medii + 2 mari)
  • 135 g ciocolata (80% ciocolata cu lapte + 20 % ciocolata amaruie)
  • 155 g glazura de cacao (de la Lamingtons)
  • 140 g zahar
  • 180 g faina de grau 000 (Dobrogea)
  • 8 g praf de copt
  • un praf sare
  • Crema
  • 220 g zmeura congelata
  • 80 g zahar tos
  • 400 g smantana lichida (pilos)
  • Glazura:
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 150 g smantana lichida
  • Decor
  • zmeura

Raporteaza reteta

Retete
de Alina
Mancare de Vinete

Mancare de Vinete

Se curata vinetele partial de coaja si se spala, se pun apoi in apa cu sare pentru 20 minute. Se

2 voturi    1 comentariu
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Paine cu mei si seminte

Paine cu mei si seminte

1. Preparam maiaua astfel: dizolvam drojdia in apa calduta si amestecam cu lingurita de zahar si

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu visine, cacao si ciocolata

Prajitura cu visine, cacao si ciocolata

1. Preincalzim cuptorul la 190 grade Celsius. 2. Separam albusurile de galbenusuri. 3. Batem albusurile

1 vot    0 comentarii
45 min
Prajituri
Fara foto

DANIELA (Chef de cuisine)

Oare o fi la fel de buna pe ncat de bine arata ...?

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gogosi coapte umplute cu dulceata Gogosi coapte umplute cu dulceata

In oala mixerului cu suportul ptr. framantat adaugam fainile, drojdia zaharul, uleiul si incepem sa lucram; treptat adaugam ouale, apa

9 voturi    9 comentarii
2h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Biscuiti integrali