Prajitura cu ciocolata si zmeura

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu ciocolata si zmeura

Ingrediente

  • Blat
  • 8 oua (6 medii + 2 mari)
  • 135 g ciocolata (80% ciocolata cu lapte + 20 % ciocolata amaruie)
  • 155 g glazura de cacao (de la Lamingtons)
  • 140 g zahar
  • 180 g faina de grau 000 (Dobrogea)
  • 8 g praf de copt
  • un praf sare
  • Crema
  • 220 g zmeura congelata
  • 80 g zahar tos
  • 400 g smantana lichida (pilos)
  • Glazura:
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 150 g smantana lichida
  • Decor
  • zmeura

Mod de preparare

Blat:

1. Preincalzim cuptorul la 180 grade celsius.

2. Separam galbenusurile de albusuri.

3. Topim ciocolata pe baie de aburi.

4. Mixam galbenusurile spuma cu 40 g zahar. Adaugam ciocolata topita si glazura de cacao (reteta acestei glazuri o gasiti aici - http://bucatarealalaplesneala.blogspot.ro/2014/01/lamingtons-prajitura-tavalita.html) peste ele si mixam pana la incorporarea totala a acestora. Cernem faina amestecata cu praful de copt in compozitie si mixam bine.

5. Separat mixam albusurile spuma cu praful de sare, adaugam zaharul ramas (100 g) si mixam pana cand spuma formeaza creste.

6. Luam 2 lg de albusuri batute si le incorporam in compozitia cu galbenusuri si ciocolata.

Turnam compozitia compozitia de la pasul 4 in albusuri si o inglobam usor cu ajutorul unei spatule, cu miscari circulare, de sus in jos.

7. Punem compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt (32 x 22 cm) si introducem in cuptor la 180 grade pentru 20 minute, reducem apoi temperatura la 150 grade si mai lasam inca 20 minute. Faceti testul scobitorii.

8. Dupa ce scoatem din cuptor o lasam sa se raceasca complet apoi o taiem in doua pe orizontal.

Crema:

1. Punem zmeura impreuna cu zaharul intr-o cratita la foc mic (5 min, amestecand din cand in cand), pana cand aceasta se va inchega ca o dulceata. O lasam sa se raceasca complet inainte de a trece la pasul urmator.

2. Mixam smatana lichida rece pana cand capata volum si consitenta. Inglobam usor zmeura de la pasul anterior in frisca, cu o spatula.

Glazura

Intr-un vas non-aderent punem 75 ml smantana lichida impreuna cu ciocolata rupta bucati si omogenizam cu o spatula. Cand ciocolata este complet topita, oprim focul, adaugam restul de smantana lichida si amestecam bine cu spatula.

Asamblare

Punem o felie din blat pe un suport, punem crema, cealalta felie si glazura fierbinte deasupra. In momentul servirii decoram cu zmeura (eu am avut congelata).

Nota!

1. Blatul se poate insiropa dupa preferinta.

2. Puteti folosi acest tip de blat pentru tort.

3. Glazura de cacao se poate inlocui cu ciocolata topita, insa blatul nu va mai avea aceeasi consistenta.

4. Daca vreti o crema mai ferma, adaugati 4-5 foi de gelatina preparata conform instructiunilor.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Zmeurata de casa

Zmeurata de casa

Reteta de zmeurata de casa. Cum se face zmeurata de casa reteta de lichior de zmeura.

Zmeurata de casa
Paste cu vinete

Paste cu vinete

Reteta de paste cu vinete. Cum faci acasa paste cu vinete reteta simpla si delicioasa.

Paste cu vinete
Pandispan cu zmeura si mure

Pandispan cu zmeura si mure

Separam ouale.

Pandispan cu zmeura si mure