Prajitura cu cirese si crema de branza

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu cirese si crema de branza

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 100 gr ciocolata cu lapte
  • 140 gr unt
  • 3 oua
  • 60 gr zahar
  • 1 lingura plina cacao
  • 140-150 gr faina
  • 2 lingurite rase praf de copt
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • Pentru crema:
  • 300 gr crema de branza
  • 100 gr zahar
  • 3 oua mici
  • coaja rasa de lamaie
  • 200 gr cirese

Mod de preparare

Spalam ciresele, le scoatem samburii si le punem intr-o sita pentru a-si lasa din zeama.

Aluatul:

Intr-o craticioara punem untul taiat cubulete, ciocolata rupta bucatele, le punem pe foc. Dam focul la mic, amestecam continuu, pana ciocolata se topeste complet. Luam de pe foc, lasam 10 minute sa se racoreasca.

Puteti folosi ciocolata amaruie, dar in acest caz renuntati la cacao.

Ouale le mixam spuma cu zaharul pana isi dubleaza volumul, adaugam esenta si amestecul de unt cu ciocolata. Le amestecam bine.

Incorporam cacaoa cernuta, praful de copt, apoi faina, treptat, pe care o cernem inainte.

Crema:

Intr-un vas mixam crema de branza cu zaharul.

Adaugam ouale, mixam usor, iar la final punem coaja rasa de lamaie.

Ungem cu unt o tava de 22/26cm, o tapetam cu hartie de copt.

Turnam putin mai mult de jumatate din compozitia de aluat, o nivelam cu o paleta.

Peste, punem usor crema de branza, apoi ciresele una cate una.

Restul de aluat il punem cu lingura, dar usor pentru a nu intra in crema de branza.

Introducem prajitura in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pana este bine coapta, cam 35-40 de minute dureaza. Pentru orice eventualitate facem testul cu scobitoarea.

Cand este gata, o scoatem din cuptor, o lasam sa se raceasca.

Portionam prajitura si servim. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Saramura de miel

Saramura de miel

Spalam carnea si o stergem.

Saramura de miel
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Pasca cu branza dulce

Pasca cu branza dulce

Drojdia se amesteca cu o lingurita de zahar, putin lapte caldut si o lingura de faina.

Pasca cu branza dulce
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise