autor:

Fara foto

» » Prajituri

Prajitura cu cirese si crema de branza

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 17 iunie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 17 iunie 2015

Ingrediente
Pentru blat:, 100 gr ciocolata cu lapte, 140 gr unt, 3 oua, 60 gr zahar, 1 lingura plina cacao, 140-150 gr faina, 2 lingurite rase praf de copt, 2 lingurite esenta de vanilie, Pentru crema:, 300 gr crema de branza, 100 gr zahar, 3 oua mici, coaja rasa de lamaie, 200 gr cirese

Dificultate: Redusa Timp: 1h 20 min

8 voturi

Mod de preparare

Spalam ciresele, le scoatem samburii si le punem intr-o sita pentru a-si lasa din zeama.
Aluatul:
Intr-o craticioara punem untul taiat cubulete, ciocolata rupta bucatele, le punem pe foc. Dam focul la mic, amestecam continuu, pana ciocolata se topeste complet. Luam de pe foc, lasam 10 minute sa se racoreasca.
Puteti folosi ciocolata amaruie, dar in acest caz renuntati la cacao.
Ouale le mixam spuma cu zaharul pana isi dubleaza volumul, adaugam esenta si amestecul de unt cu ciocolata. Le amestecam bine.
Incorporam cacaoa cernuta, praful de copt, apoi faina, treptat, pe care o cernem inainte.
Crema:
Intr-un vas mixam crema de branza cu zaharul.
Adaugam ouale, mixam usor, iar la final punem coaja rasa de lamaie.
Ungem cu unt o tava de 22/26cm, o tapetam cu hartie de copt.
Turnam putin mai mult de jumatate din compozitia de aluat, o nivelam cu o paleta.
Peste, punem usor crema de branza, apoi ciresele una cate una.
Restul de aluat il punem cu lingura, dar usor pentru a nu intra in crema de branza.
Introducem prajitura in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pana este bine coapta, cam 35-40 de minute dureaza. Pentru orice eventualitate facem testul cu scobitoarea.
Cand este gata, o scoatem din cuptor, o lasam sa se raceasca.
Portionam prajitura si servim. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu cirese si crema de branza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu caise

Prajitura cu caise

Se separa ouale. Galbenusurile+10 linguri ulei+praf de copt+10 linguri de apa+zeama si coaja de

4 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura Sah

Prajitura Sah

Blat: Se separa ouale,iar albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare.Se adauga zaharul si

57 voturi    13 comentarii
2h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Dryer 2000W grey

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Rocsi (Chef de cuisine) , 04 ianuarie 2016

    Buna Simona. Temperatura potrivita la cuptor, cam 170-180 de grade. Eu am folosit crema de branza de la Delaco atunci, dar poti folosi mascarpone sau alte creme de branza care iti plac.

  • Fara foto

    Simona , 03 ianuarie 2016

    Vroiam să întreb la ce temperatură se pune prăjitura la cuptor și ce fel de cremă de brânză ai folosit?

Dificultate

Redusa

Timp

1h 20 min

8 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 100 gr ciocolata cu lapte
  • 140 gr unt
  • 3 oua
  • 60 gr zahar
  • 1 lingura plina cacao
  • 140-150 gr faina
  • 2 lingurite rase praf de copt
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • Pentru crema:
  • 300 gr crema de branza
  • 100 gr zahar
  • 3 oua mici
  • coaja rasa de lamaie
  • 200 gr cirese

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

5 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

8 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    5 comentarii
45 min
Retete de post

Rocsi (Chef de cuisine)

Buna Simona. Temperatura potrivita la cuptor, cam 170-180 de grade. Eu am folosit crema de branza de la Delaco atunci, dar poti folosi mascarpone sau alte creme de branza care iti plac.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec rapid de ciocolata si orez expandat Chec rapid de ciocolata si orez expandat

Intr-un bol punem ciocolatile taiate bucati, adaugam margarina taiata bucati-si punem bolul pe o cratita cu apa fierbinte, amestecam

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Cremsnit cu foi de pandispan Cremsnit cu foi de pandispan

Intr-un bol batem bine 3 oua cu 3 linguri de zahar si 1 lingurita de zahar vanilat pana compozitia devine spumoasa si mai deschisa

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu nuca si crema de cacao