Blat-mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul treptat si mixam pana ce se topeste.
Blat-mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul treptat si mixam pana ce se topeste si devine o bezea lucioasa.
Adaugam galbenusurile amestecate cu ulei, apa, esenta de vanilie, coaja de lamaie rasa, cernem faina cu amidonul si amestecam cu o paleta cu miscari unsoare de jos in sus pana ce se omogenizeaza.
Turnam amestecul in tava tapetata cu hartie de copt si dam tava la cuptorul incalzit pana ce trece testul cu scobitoarea.
Lasam sa se raceasca foarte bine dupa care il vom taia in 2 pe orizontala.
Crema-ananasul scurs de sirop, il pisam cu blenderul pana ce otinem piure nu foarte fin.
Mixam smantana cu frisca pana ce are consistenta dorita, adaugam creama de vanilie, piureul de ananas, nuca de cocos si amestecam cu o paleta pana ce se omogenizeaza.
In tava in care am copt adaugam prima foaie de blat (putem insiropa cu compotul de ananas), adaugam 1/2 din crema a 2 foaie de blat si restul de crema, presaram nuca de cocos si dam la rece cateva ore inainte de servire.
Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minuteDescopera reteta traditionala pentru cartofi taranesti si invata cum sa prepari acest fel de mancare delicios si simplu. Afla...
Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosiIncearca reteta noastra savuroasa de ceafa de porc la tigaie, gatita cu ceapa rosie usor sotata, rosii cherry dulci si...
Ceafa de porc la tigaie cu ceapa rosie, rosii cherry si rozmarin – reteta simpla si aromataRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii