autor:

LUBITA

» » , , Retete de Pasti, Dulciuri diverse, Prajituri

Prajitura cu cozonac

Autor: LUBITA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 aprilie 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: LUBITA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 aprilie 2017

Ingrediente
1/2 cozonac ramas de la sarbatori, 1 plic praf de budinca de fistic, 1 cutie de compot cu fructe tropicale, 1 plic gelatina, 100 ml frisca lichida, 2 linguri zahar, suc de la 2portocale, 600 ml lapte, 2 picaturi colorant alimentar verde

Dificultate: Medie Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Se capitoneaza o forma de tort sau orice alta forma, cu folie alimentara, se pun felii de cozonac, in asa fel, ca sa fie acoperit tata baza tavii, se insiropeaza cu zeama de compot si sucul de portocale proaspat stors, apoi se lasa deoparte.

Intr-un vas, se pune laptele, se adauga zaharul si praful de budinca, se amesteca cu telul, apoi se pune vasul pe foc mic, amestecand continuu, pana se ingroasa; cand este gata, se da vasul deoparte, se incorporeaza gelatina hidratata 5 minute, in apa rece si se amesteca pana se dizolva gelatina, apoi se adauga picaturile de colorant. Dupa omogenizare, se adauga fructele, oprind cateva pentru decor, apoi se rastoarna peste feliile de cozonac si se lasa la frigider pana a doua zi.

Se scoate inelul de la forma, apoi cu atentie sa nu se rupa, se desprinde folia si se pune prajitura pe platou.

Frisca batuta tare se pune intr-un posh si se orneaza suprafata, apoi se pun fructele oprite.

Se taie si se serveste.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu cozonac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Pasti
Pasca cu branza si stafide

Pasca cu branza si stafide

Branza de vaci o amestecam cu sarea, zaharul, ouale si esenta de vanilie. Dupa ce am omogenizat bine

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Retete de Pasti
Friptura marunta de oaie cu leuda si iaurt pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver

Friptura marunta de oaie cu leuda si iaurt pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver

Carnea se taie in bucati de 1 cm. Bucatile se aseaza in caserola pentru marinat. Intr-un bol, se

1 vot    0 comentarii
20 min
Retete de Pasti

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • 1/2 cozonac ramas de la sarbatori
  • 1 plic praf de budinca de fistic
  • 1 cutie de compot cu fructe tropicale
  • 1 plic gelatina
  • 100 ml frisca lichida
  • 2 linguri zahar
  • suc de la 2portocale
  • 600 ml lapte
  • 2 picaturi colorant alimentar verde

Raporteaza reteta

Retete
de LUBITA
Merluciu cu rosii

Merluciu cu rosii

Pestele curatat,spalat,portionat,se da cu un praf de sare si se lasa deoparte;intr-un vas cu ulei

4 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu peste
Chec cu lamaie

Chec cu lamaie

Ouale,mixate bine cu zahar, zahar vanilat, unt, coaja rasa si zeama de lamaie apoi se adauga faina

6 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Bors cu urzici

Bors cu urzici

Urzicile,cu mare atentie le curat,le spal in multe ape reci apoi le pun intr-un vas care deja clocoteste

10 voturi    3 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Pasti

Tocanita persana de miel cu ierburi pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver Tocanita persana de miel cu ierburi pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver

Carnea de miel se amesteca bine cu sucul de lime, sarea, piperul si ierburile uscate. Daca aveti, puteti folosi si ierburi proaspete. Se

0 voturi    0 comentarii
4h 15 min
Retete de Pasti
Melcisori de toamna cu nuci, alune de padure si fructe Melcisori de toamna cu nuci, alune de padure si fructe

Pentru aluat: aluatul l-am facut la masina de paine, iar pentru asta am procedat in felul urmator. Laptele caldut impreuna cu drojdia,

0 voturi    0 comentarii
2h 45 min
Retete de Pasti
Rulouri din pulpe de pui umplute cu patrunjel