Se capitoneaza o forma de tort sau orice alta forma, cu folie alimentara.
Se capitoneaza o forma de tort sau orice alta forma, cu folie alimentara, se pun felii de cozonac, in asa fel, ca sa fie acoperit tata baza tavii, se insiropeaza cu zeama de compot si sucul de portocale proaspat stors, apoi se lasa deoparte.
Intr-un vas, se pune laptele, se adauga zaharul si praful de budinca, se amesteca cu telul, apoi se pune vasul pe foc mic, amestecand continuu, pana se ingroasa; cand este gata, se da vasul deoparte, se incorporeaza gelatina hidratata 5 minute, in apa rece si se amesteca pana se dizolva gelatina, apoi se adauga picaturile de colorant. Dupa omogenizare, se adauga fructele, oprind cateva pentru decor, apoi se rastoarna peste feliile de cozonac si se lasa la frigider pana a doua zi.
Se scoate inelul de la forma, apoi cu atentie sa nu se rupa, se desprinde folia si se pune prajitura pe platou.
Frisca batuta tare se pune intr-un posh si se orneaza suprafata, apoi se pun fructele oprite.
Se taie si se serveste.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii