Ingrediente
1/2 cozonac ramas de la sarbatori, 1 plic praf de budinca de fistic, 1 cutie de compot cu fructe tropicale, 1 plic gelatina, 100 ml frisca lichida, 2 linguri zahar, suc de la 2portocale, 600 ml lapte, 2 picaturi colorant alimentar verde
Dificultate: Medie | Timp: 1h
0 voturi
Mod de preparare
Intr-un vas, se pune laptele, se adauga zaharul si praful de budinca, se amesteca cu telul, apoi se pune vasul pe foc mic, amestecand continuu, pana se ingroasa; cand este gata, se da vasul deoparte, se incorporeaza gelatina hidratata 5 minute, in apa rece si se amesteca pana se dizolva gelatina, apoi se adauga picaturile de colorant. Dupa omogenizare, se adauga fructele, oprind cateva pentru decor, apoi se rastoarna peste feliile de cozonac si se lasa la frigider pana a doua zi.
Se scoate inelul de la forma, apoi cu atentie sa nu se rupa, se desprinde folia si se pune prajitura pe platou.
Frisca batuta tare se pune intr-un posh si se orneaza suprafata, apoi se pun fructele oprite.
Se taie si se serveste.