autor:

NADIA MARIA

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Prajitura cu crema caramel"Caramela"

Autor: NADIA MARIA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: NADIA MARIA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 februarie 2010

Ingrediente
Foi:, -1 pachet de unt sau margarina, - 150 g zahar, - 2 oua, - 5 linguri de lapte, - 1 lingurita bicarbonat, - 500 g faina, , Crema:, -300 g zahar, - 1/2 pachet de unt, - 4 linguri faina, - 1/2 l lapte

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

52 voturi

Mod de preparare

Untul la temperatura camerei se amesteca cu faina, se adauga zaharul, ouale si laptele in care s-a dizolvat bicarbonatul. Se face un aluat care se imparte in patru. (daca este prea vartos adaugati 1-2 linguri de smantana).Se fac 4 foi care se coc pe dosul tavii cca 10 minute la 200ºC fiecare.
Se lasa sa se raceasca si incepem sa preparam crema.
Zaharul se caramelizeaza pana devine maroniu( nu ars)intr-o craticioara .Nu mestecati cu lingura ci invartind craticioara. Cand este zaharul caramelizat se pune faina si untul si se lasa pe foc mestecand continuu pana ce se topeste untul, pe urma se adauga lapte putin cate putin mestecand mereu pana devine o crema de consistenta unei smantani groase. Se lasa sa se racoreasca si se umplu foile. Pe deasupra se pune glazura( de ciocolata sau caramel ) sau zahar pudra.
Prajitura trebuie lasata de pe o zi pe alta sa se inmoaie foile.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema caramel"Caramela"" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu crema caramel si alune

Prajitura cu crema caramel si alune

Zdrobim biscuitii marunt cu un sucitor, dupa care ii amestecam cu cacaua, zaharul pudra, alunele

3 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Prajituri
Prajitura cu foi si crema caramel

Prajitura cu foi si crema caramel

***Foile:*** Se amesteca intr-un vas laptele, faina, zaharul, ouale, amoniacul stins. Se adauga faina

23 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Czompa

    Czompa (Chef de cuisine) , 04 martie 2011

    E foarte buna, mama mea face reteta asta doar ca la foi foloseste amoniac in loc de bicarbonat si crema o pune fierbinte intre foi, asa se inmoaie mai repede

  • marta gabriela abdelhafiz

    marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 03 ianuarie 2011

    cred ca e foarte buna ;am salvat reteta si am si votat

  • Czompa

    Czompa (Chef de cuisine) , 28 decembrie 2010

    Arata tare bine, cred ca e si delicioasa

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 04 iulie 2010

      Foarte bine arata si cred ca este si tare buna.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 16 aprilie 2010

      Foarte buna, tot ce e cu crema caramel ador.

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 12 februarie 2010

      Hmmm, cred ca este foarte gustoasa...Felicitari !ai votul meu.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

52 voturi

Ingrediente

  • Foi:
  • -1 pachet de unt sau margarina
  • - 150 g zahar
  • - 2 oua
  • - 5 linguri de lapte
  • - 1 lingurita bicarbonat
  • - 500 g faina
  • Crema:
  • -300 g zahar
  • - 1/2 pachet de unt
  • - 4 linguri faina
  • - 1/2 l lapte

Raporteaza reteta

Retete
de NADIA MARIA
cotlet umplut

cotlet umplut

Cotletul se despica longitudinal pe mijloc(fara a ajunge sa-l taiati de tot),pe urma ambele jumatati

5 voturi    6 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Tarta de prune ( pentru 2 persoane)

Tarta de prune ( pentru 2 persoane)

Cu foaia de foietaj se foreaza tava (dreptunghiulara sau rotunda)baza si peretii. Se acopera bine

5 voturi    5 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Cozonac cu nuca

Cozonac cu nuca

Laptele se amesteca cu 75 g zahar si se pune la incalzit. Cind este cald se amesteca cu 3 linguri

9 voturi    7 comentarii
3h
Dulciuri diverse

Czompa (Chef de cuisine)

E foarte buna, mama mea face reteta asta doar ca la foi foloseste amoniac in loc de bicarbonat si crema o pune fierbinte intre foi, asa se inmoaie mai repede

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec marmorat Chec marmorat

Se separa albusurile de galbenusuri, punandu-se fiecare in cate un vas mare de mixer. Se bat albusurile spuma tare, se adauga zeama

0 voturi    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Dulce cu curmale Dulce cu curmale

Intr-o tigaie, punem la incalzit curmalele macinate cu zaharul si adaugam si margarina si lasam sa se topeasca impreuna pana devine

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu branza si visine