Prajitura cu crema de branza, iaurt si zmeura

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu crema de branza, iaurt si zmeura

Ingrediente

  • Blatul:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 4 linguri ulei
  • 6 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • un praf de sare
  • coaja rasa de la o lamaie
  • Crema:
  • 250 gr mascarpone
  • 250 gr branza de vaci
  • 200 gr iaurt
  • 5 linguri zahar
  • 6 foi de gelatina (10 gr)
  • 2 lingurite extract de vanilie
  • 400 gr zmeura + 2 linguri zahar
  • Pentru decor:
  • 40 gr ciocolata alba
  • 30 ml frisca lichida
  • frunze de menta

Mod de preparare

Blaturile:

Separam ouale, mixam galbenusurile impreuna cu zaharul.

Adaugam uleiul, mixam, apoi incorporam faina, praful de copt si coaja rasa de lamaie.

Albusurile le batem spuma cu un praf de sare.

Acestea din urma, le incorporam in compozitia de galbenusuri, cu ajutorul unei palete, cu miscari lente.

Impartim compozitia in doua boluri, in mod egal.

Tapetam cu hartie de copt o tava de 22/24 cm.

Tuirnam prima jumatate de compozitie, o nivelam.

Introducem foaia in cuptorul incins, la o temperatura potrivita pentru 10 minute.

Cand este gata, o scoatem si coacem a doua foaie.

Le lasam sa se raceasca.

Crema:

Punem zmeura in blender si o pasam bine.

Piureul obtinut il trecem prin sita, iar semintele din sita le aruncam.

Peste sosul de zmeura punem cele doua linguri de zahar, rasturnam totul intr-o cratita si o transferam pe foc.

Fierbem sosul 2-3 minute, apoi il tragem de pe foc.

Intr-un bol punem branza de vaci, mascarpone, zaharul si le mixam.

Adaugam iaurtul, vanilia si mai mixam putin.

Foile de gelatina le punem in apa rece la hidratat, pentru 10 minute.

Dupa acest timp, le scoatem si le stoarcem bine, le punem in sosul de zmeura cald (dar inainte oprim 3-4 linguri de sos) si amestecam pana se dizolva complet.

Adaugam zmeura peste crema de branza cu iaurt, le incorporam usor cu o paleta.

Dam crema la frigider pana se ingroasa putin, sa o putem pune intre blaturi si sa nu curga.

Tapetam cu folie alimentara tava in care am copt blaturile.

Asezam primul blat, jumatate din crema si o nivelam.

Venim cu celalalt blat, apoi restul de crema si o nivelam.

Dam prajitura la rece 4-5 ore.

Decorul:

Ciocolata alba, rupta bucatele, o amestecam cu frisca lichida si le punem pe baie de aburi.

Amestecam continuu pana ciocolata este complet topita.

Scoatem prajitura de la frigider, o portionam si cu ajutorul unei seringi de patiserie, ornam prajiturile cu amestecul de ciocolata alba si le decoram cu frunze de menta.

Servim prajitura cu cativa stopi din sosul de zmeura oprit.

Sa aveti pofta!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Zmeurata de casa

Zmeurata de casa

Reteta de zmeurata de casa. Cum se face zmeurata de casa reteta de lichior de zmeura.

Zmeurata de casa
Paste cu vinete

Paste cu vinete

Reteta de paste cu vinete. Cum faci acasa paste cu vinete reteta simpla si delicioasa.

Paste cu vinete
Pandispan cu zmeura si mure

Pandispan cu zmeura si mure

Separam ouale.

Pandispan cu zmeura si mure