autor:

Fara foto

» » Prajituri

Prajitura cu crema de branza, iaurt si zmeura

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 14 august 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 14 august 2016

Ingrediente
Blatul:, 6 oua, 6 linguri zahar, 4 linguri ulei, 6 linguri faina, 1 lingurita praf de copt, un praf de sare, coaja rasa de la o lamaie, Crema:, 250 gr mascarpone, 250 gr branza de vaci, 200 gr iaurt, 5 linguri zahar, 6 foi de gelatina (10 gr), 2 lingurite extract de vanilie, 400 gr zmeura + 2 linguri zahar, Pentru decor:, 40 gr ciocolata alba, 30 ml frisca lichida, frunze de menta

Dificultate: Medie Timp: 2h

4 voturi

Mod de preparare

Blaturile:

Separam ouale, mixam galbenusurile impreuna cu zaharul.

Adaugam uleiul, mixam, apoi incorporam faina, praful de copt si coaja rasa de lamaie.

Albusurile le batem spuma cu un praf de sare.

Acestea din urma, le incorporam in compozitia de galbenusuri, cu ajutorul unei palete, cu miscari lente.

Impartim compozitia in doua boluri, in mod egal.

Tapetam cu hartie de copt o tava de 22/24 cm.

Tuirnam prima jumatate de compozitie, o nivelam.

Introducem foaia in cuptorul incins, la o temperatura potrivita pentru 10 minute.

Cand este gata, o scoatem si coacem a doua foaie.

Le lasam sa se raceasca.

Crema:

Punem zmeura in blender si o pasam bine.

Piureul obtinut il trecem prin sita, iar semintele din sita le aruncam.

Peste sosul de zmeura punem cele doua linguri de zahar, rasturnam totul intr-o cratita si o transferam pe foc.

Fierbem sosul 2-3 minute, apoi il tragem de pe foc.

Intr-un bol punem branza de vaci, mascarpone, zaharul si le mixam.

Adaugam iaurtul, vanilia si mai mixam putin.

Foile de gelatina le punem in apa rece la hidratat, pentru 10 minute.

Dupa acest timp, le scoatem si le stoarcem bine, le punem in sosul de zmeura cald (dar inainte oprim 3-4 linguri de sos) si amestecam pana se dizolva complet.

Adaugam zmeura peste crema de branza cu iaurt, le incorporam usor cu o paleta.

Dam crema la frigider pana se ingroasa putin, sa o putem pune intre blaturi si sa nu curga.

Tapetam cu folie alimentara tava in care am copt blaturile.

Asezam primul blat, jumatate din crema si o nivelam.

Venim cu celalalt blat, apoi restul de crema si o nivelam.

Dam prajitura la rece 4-5 ore.

Decorul:

Ciocolata alba, rupta bucatele, o amestecam cu frisca lichida si le punem pe baie de aburi.

Amestecam continuu pana ciocolata este complet topita.

Scoatem prajitura de la frigider, o portionam si cu ajutorul unei seringi de patiserie, ornam prajiturile cu amestecul de ciocolata alba si le decoram cu frunze de menta.

Servim prajitura cu cativa stopi din sosul de zmeura oprit.

Sa aveti pofta!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de branza, iaurt si zmeura" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Tarta cu ananas

Tarta cu ananas

Cu toate ca afara este vremea mohorata, mi-am infrumusetat ziua cu o tarta absolut geniala pe care

1 vot    0 comentarii
3h
Prajituri
Crempita mai altfel

Crempita mai altfel

Foile de cremsnit pot fi din cele care se gasesc in comert dar sunt mult mai bune daca le coaceti

16 voturi    7 comentarii
30 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h

4 voturi

Ingrediente

  • Blatul:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 4 linguri ulei
  • 6 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • un praf de sare
  • coaja rasa de la o lamaie
  • Crema:
  • 250 gr mascarpone
  • 250 gr branza de vaci
  • 200 gr iaurt
  • 5 linguri zahar
  • 6 foi de gelatina (10 gr)
  • 2 lingurite extract de vanilie
  • 400 gr zmeura + 2 linguri zahar
  • Pentru decor:
  • 40 gr ciocolata alba
  • 30 ml frisca lichida
  • frunze de menta

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

4 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

7 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    5 comentarii
45 min
Retete de post
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cu cereale, miere si scortisoara Prajitura cu cereale, miere si scortisoara

O prajitura delicioasa care a umplut bucataria cu un soi de parfum de toamna amestecat cu aroma de turta dulce. Contine cereale, miere,

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura turnata cu mere Prajitura turnata cu mere

Ouale se mixeaza cu zaharul si aromele, bine. Se pune, apoi uleiul;se adauga faina (amestecata cu praful de copt) si laptele, cele doua

6 voturi    8 comentarii
2h
Prajituri
Negresa cu migdale