autor:

Fara foto

» » Prajituri

Prajitura cu crema de branza, iaurt si zmeura

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 14 august 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 14 august 2016

Ingrediente
Blatul:, 6 oua, 6 linguri zahar, 4 linguri ulei, 6 linguri faina, 1 lingurita praf de copt, un praf de sare, coaja rasa de la o lamaie, Crema:, 250 gr mascarpone, 250 gr branza de vaci, 200 gr iaurt, 5 linguri zahar, 6 foi de gelatina (10 gr), 2 lingurite extract de vanilie, 400 gr zmeura + 2 linguri zahar, Pentru decor:, 40 gr ciocolata alba, 30 ml frisca lichida, frunze de menta

Dificultate: Medie Timp: 2h

4 voturi

Mod de preparare

Blaturile:

Separam ouale, mixam galbenusurile impreuna cu zaharul.

Adaugam uleiul, mixam, apoi incorporam faina, praful de copt si coaja rasa de lamaie.

Albusurile le batem spuma cu un praf de sare.

Acestea din urma, le incorporam in compozitia de galbenusuri, cu ajutorul unei palete, cu miscari lente.

Impartim compozitia in doua boluri, in mod egal.

Tapetam cu hartie de copt o tava de 22/24 cm.

Tuirnam prima jumatate de compozitie, o nivelam.

Introducem foaia in cuptorul incins, la o temperatura potrivita pentru 10 minute.

Cand este gata, o scoatem si coacem a doua foaie.

Le lasam sa se raceasca.

Crema:

Punem zmeura in blender si o pasam bine.

Piureul obtinut il trecem prin sita, iar semintele din sita le aruncam.

Peste sosul de zmeura punem cele doua linguri de zahar, rasturnam totul intr-o cratita si o transferam pe foc.

Fierbem sosul 2-3 minute, apoi il tragem de pe foc.

Intr-un bol punem branza de vaci, mascarpone, zaharul si le mixam.

Adaugam iaurtul, vanilia si mai mixam putin.

Foile de gelatina le punem in apa rece la hidratat, pentru 10 minute.

Dupa acest timp, le scoatem si le stoarcem bine, le punem in sosul de zmeura cald (dar inainte oprim 3-4 linguri de sos) si amestecam pana se dizolva complet.

Adaugam zmeura peste crema de branza cu iaurt, le incorporam usor cu o paleta.

Dam crema la frigider pana se ingroasa putin, sa o putem pune intre blaturi si sa nu curga.

Tapetam cu folie alimentara tava in care am copt blaturile.

Asezam primul blat, jumatate din crema si o nivelam.

Venim cu celalalt blat, apoi restul de crema si o nivelam.

Dam prajitura la rece 4-5 ore.

Decorul:

Ciocolata alba, rupta bucatele, o amestecam cu frisca lichida si le punem pe baie de aburi.

Amestecam continuu pana ciocolata este complet topita.

Scoatem prajitura de la frigider, o portionam si cu ajutorul unei seringi de patiserie, ornam prajiturile cu amestecul de ciocolata alba si le decoram cu frunze de menta.

Servim prajitura cu cativa stopi din sosul de zmeura oprit.

Sa aveti pofta!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de branza, iaurt si zmeura" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Spirala cu mere si scortisoara

Spirala cu mere si scortisoara

Taiem aluatul in fasii late de 4-5 cm si punem pe intreaga lungime a fasiei merele amestecate cu

4 voturi    2 comentarii
20 min
Prajituri
Cheesecake 2 ciocolata

Cheesecake 2 ciocolata

Incalziti cuptorul la 150°C;faramitati biscuiti cu facaletul cu ajutorul hartiei pergament; Intr-o

10 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Perie cu aer cald 600W

- 20 %
279.99 lei
223.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h

4 voturi

Ingrediente

  • Blatul:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 4 linguri ulei
  • 6 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • un praf de sare
  • coaja rasa de la o lamaie
  • Crema:
  • 250 gr mascarpone
  • 250 gr branza de vaci
  • 200 gr iaurt
  • 5 linguri zahar
  • 6 foi de gelatina (10 gr)
  • 2 lingurite extract de vanilie
  • 400 gr zmeura + 2 linguri zahar
  • Pentru decor:
  • 40 gr ciocolata alba
  • 30 ml frisca lichida
  • frunze de menta

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

5 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

8 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    5 comentarii
45 min
Retete de post
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec rapid de ciocolata si orez expandat Chec rapid de ciocolata si orez expandat

Intr-un bol punem ciocolatile taiate bucati, adaugam margarina taiata bucati-si punem bolul pe o cratita cu apa fierbinte, amestecam

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Cremsnit cu foi de pandispan Cremsnit cu foi de pandispan

Intr-un bol batem bine 3 oua cu 3 linguri de zahar si 1 lingurita de zahar vanilat pana compozitia devine spumoasa si mai deschisa

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu branza, frisca si capsuni