Prajitura cu crema de branza, iaurt si zmeura

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu crema de branza, iaurt si zmeura

Ingrediente

  • Blatul:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 4 linguri ulei
  • 6 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • un praf de sare
  • coaja rasa de la o lamaie
  • Crema:
  • 250 gr mascarpone
  • 250 gr branza de vaci
  • 200 gr iaurt
  • 5 linguri zahar
  • 6 foi de gelatina (10 gr)
  • 2 lingurite extract de vanilie
  • 400 gr zmeura + 2 linguri zahar
  • Pentru decor:
  • 40 gr ciocolata alba
  • 30 ml frisca lichida
  • frunze de menta

Mod de preparare

Blaturile:

Separam ouale, mixam galbenusurile impreuna cu zaharul.

Adaugam uleiul, mixam, apoi incorporam faina, praful de copt si coaja rasa de lamaie.

Albusurile le batem spuma cu un praf de sare.

Acestea din urma, le incorporam in compozitia de galbenusuri, cu ajutorul unei palete, cu miscari lente.

Impartim compozitia in doua boluri, in mod egal.

Tapetam cu hartie de copt o tava de 22/24 cm.

Tuirnam prima jumatate de compozitie, o nivelam.

Introducem foaia in cuptorul incins, la o temperatura potrivita pentru 10 minute.

Cand este gata, o scoatem si coacem a doua foaie.

Le lasam sa se raceasca.

Crema:

Punem zmeura in blender si o pasam bine.

Piureul obtinut il trecem prin sita, iar semintele din sita le aruncam.

Peste sosul de zmeura punem cele doua linguri de zahar, rasturnam totul intr-o cratita si o transferam pe foc.

Fierbem sosul 2-3 minute, apoi il tragem de pe foc.

Intr-un bol punem branza de vaci, mascarpone, zaharul si le mixam.

Adaugam iaurtul, vanilia si mai mixam putin.

Foile de gelatina le punem in apa rece la hidratat, pentru 10 minute.

Dupa acest timp, le scoatem si le stoarcem bine, le punem in sosul de zmeura cald (dar inainte oprim 3-4 linguri de sos) si amestecam pana se dizolva complet.

Adaugam zmeura peste crema de branza cu iaurt, le incorporam usor cu o paleta.

Dam crema la frigider pana se ingroasa putin, sa o putem pune intre blaturi si sa nu curga.

Tapetam cu folie alimentara tava in care am copt blaturile.

Asezam primul blat, jumatate din crema si o nivelam.

Venim cu celalalt blat, apoi restul de crema si o nivelam.

Dam prajitura la rece 4-5 ore.

Decorul:

Ciocolata alba, rupta bucatele, o amestecam cu frisca lichida si le punem pe baie de aburi.

Amestecam continuu pana ciocolata este complet topita.

Scoatem prajitura de la frigider, o portionam si cu ajutorul unei seringi de patiserie, ornam prajiturile cu amestecul de ciocolata alba si le decoram cu frunze de menta.

Servim prajitura cu cativa stopi din sosul de zmeura oprit.

Sa aveti pofta!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta

Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta

Limonada cu capsuni, lime si menta - o bautura delicioasa si revigoranta perfecta pentru zilele calduroase. Descopera reteta...

Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta
Supa rece de castraveti, iaurt si usturoi. Reteta bulgareasca de supa Tarator

Supa rece de castraveti, iaurt si usturoi. Reteta bulgareasca de supa Tarator

Supa rece de castraveti, iaurt si usturoi - reteta bulgareasca de supa Tarator. O reteta simpla si racoritoare, perfecta...

Supa rece de castraveti, iaurt si usturoi. Reteta bulgareasca de supa Tarator
Prajitura usoara cu caise si zmeura

Prajitura usoara cu caise si zmeura

Se mixeaza albusurile cu 150 gr zahar si 6 linguri de apa.

Prajitura usoara cu caise si zmeura
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise