Prajitura cu crema de capsuni si glazura de ciocolata

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu crema de capsuni si glazura de ciocolata

Ingrediente

  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 1 plic crema Ole capsuni
  • 1 plic crema vanilie
  • 200 ml frisca nebatuta
  • 1 cana lapte
  • 2 linguri zahar
  • 2 linguri apa
  • 2 linguri lichior de ciocolata
  • 100 g ciocolata cu alune
  • 100 g unt

Mod de preparare

Preparam blatul separand albusurile de galbenusuri, pentru inceput.

Batem bine de tot albusurile spuma, cu un praf de sare.

Adaugam cele 6 linguri cu zahar si mixam pina se intareste spuma bine de tot.

Adaugam pe rand cate un galbenus si mixam in continuare.

Adaugam praful din crema de vanilie si amestecam pina se omogenizeaza.

Intr-o tava de 22 X 30 cm, unsa cu unt si tapetata cu hartie de copt , punem aluatul si il dam la copt la cuptorul dinainte incalzit la 160 de grade , pentru aproximativ 30 minute.

Cand blatul este copt,il scoatem si il lasam la racit.

Intr0un bol preparam crema de capsuni. Mixam laptele, frisca si praful de la crema pina cand crema se ingroasa.

Acoperim blatul cu aceasta crema si pregatim glazura.

Intr-o craticiora punem 2 linguri de apa si 2 linguri cu zahar pe care le lasam sa fiarba pina se topeste zaharul.Adaugam lichiorul si ciocolata rupta in bucati.Amestecam pina se topeste ciocolata. Adaugam apoi untul si amestecam sa se omogenizeze bine, apoi lasam la racit.

Cand este rece adaugam glazura peste crema de capsuni si dam prajitura la rece pentru 4-5 ore.

Apoi putem sa o feliem , neuitand sa dam cutitul prin apa rece atunci cand taiem prajitura.

Pofta mare !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise