autor:

Daniela

» » Torturi

Prajitura cu crema de ciocolata si piersici

Autor: Daniela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 februarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Daniela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 februarie 2011

Ingrediente
blat: 8 oua, 8 linguri de zahar, 8 linguri de faina ,1 lingura rom, crema :4 galbenusuri, 200 g zahar, 50 g cacao, 200 g unt, piersici din compot, ciocolata alba, bombonele

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

4 voturi

Mod de preparare

Aceasta prajitura este deosebita la gust deoarece imbina perfect ciocolata cu piersica din compot si se topeste in gura !

Facem un blat clasic : se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si romul si se bat din nou pina se intaresc (nu cade de pe tel ) . Se adauga galbenusurile , se amesteca doar prin rasturnare si apoi se pune faina, la fel, amestecata doar prin rasturnare pina ce se omogenizeaza aluatul.

Se desarta repede in tava tapetata cu hirtie si se da la cuptor pentru 40 minute, la foc potrivit (nu se deschide cuptorul 25 de minute) .Dupa ce e copt, se scoate si se lasa la racit si apoi se taie in 3, cu un cutit bine ascutit.

Separat, 4 galbenusuri se mixeaza cu 200 g zahar intr-o craticioara si se pun deasupra unei alte cratite cu apa clocotita, amestecind continuu pina ce va totul va deveni ca o smintina subtire si omogena (aproximativ. 15 minute).

Atunci se da la o parte si se pune imediat 50 g de cacao de buna calitate, neaparat cernuta prin sita inoxidabila, amestecindu-se mereu si se da la rece. In momentul in care crema s-a racit , se adauga un pachet de unt de 200 g ( la temperatura camerei ) si se amesteca pina ce va fi inglobat complet in crema .

Se da la rece .

Piersicile din compot se scurg si se taie feliute. Blatul taiat se insiropeaza usor cu siropul piersicilor si apoi incepem constructia prajiturii : peste blat se pune un rind de crema(nu gros), se aseaza piersicile si se mai pune un rind de crema, apoi iar blat si crema-piersici- crema urmind ca deasupra sa punem tot crema si nu glazura.

Peste ultimul strat de crema se pune ciocolata alba razuita marunt si bombonele colorate

Prajitura trebuie sa stea citeva ore la rece inainte de a fi servita.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de ciocolata si piersici" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort de ciocolata neagra

Tort de ciocolata neagra

Se spumeaza untul cu zaharul, se adauga ouale pe rand, apoi faina amestecata cu praful de copt, cacaoa

11 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Torturi
Tort-Cos cu flori si zmeura

Tort-Cos cu flori si zmeura

Florile de unt: Se amesteca intr-o cescuta untul cu zaharul pudra vanilat si sirop sau zeama de

1 vot    4 comentarii
3h 25 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    silvia (Chef de cuisine) , 09 iulie 2013

    diametru la tava de cit?

  • Daniela

    Daniela (Chef de cuisine) , 01 martie 2011

    Buna, buna , prajitura asta, am 2 fani deosebiti pentru ea : sora mea si nora mea, care numai la asta se gindesc !

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 24 februarie 2011

    Foarte buna si foarte frumoasa.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 21 februarie 2011

      Mamaaaaaaaaaaaaaa ce ciocolatoasa faina ai tu aici !!!! Cred ca te-a apucat dorul, nu ??? Bravo tie ca tare fain arata !

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 20 februarie 2011

      ce deliciu!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

4 voturi

Ingrediente

  • blat: 8 oua
  • 8 linguri de zahar
  • 8 linguri de faina ,1 lingura rom
  • crema :4 galbenusuri
  • 200 g zahar
  • 50 g cacao
  • 200 g unt
  • piersici din compot
  • ciocolata alba
  • bombonele

Raporteaza reteta

Retete
de Daniela
Mucenici (sfintisori) moldovenesti

Mucenici (sfintisori) moldovenesti

Se oparesc 100 g de faina cu 200 ml. lapte fierbinte iar dupa ce se raceste se adauga drojdia

23 voturi    18 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Fasole frecata, cu pirgalas si  slanina  prajita

Fasole frecata, cu pirgalas si slanina prajita

Fasolea se spala si se pune la inmuiat in apa calduta pentru 24 de ore (trebuie sa fie bine infoiata). Se

12 voturi    13 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Papricas din carne de gaina si ciuperci

Papricas din carne de gaina si ciuperci

Se caleste ceapa pina staluceste putin, se adauga carnea si se caleste si ea pina se coaguleaza

8 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

silvia (Chef de cuisine)

diametru la tava de cit?

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort racoritor fara coacere Tort racoritor fara coacere

Se maruntesc biscuitii si se amesteca cu untul topit la bain marie, esenta de vanilie si coaja de lamaie. Amestecul obtinut se pune

0 voturi    0 comentarii
3h
Dulciuri diverse
Tort cu crema de clementine si cappucino Tort cu crema de clementine si cappucino

Blatul: Topiti pe baie de aburi ciocolata impreuna cu untul, le lasati sa se racoreasca. Galbenusurile le mixati cu zaharul pana se

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort pinguin in forma de inima