Prajitura cu crema de iaurt si fructe de padure

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • blat
  • 8 oua
  • 8 linguri de zahar
  • 8 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • 1 zahar vanilat
  • crema
  • 450 gr iaurt
  • 3 linguri de zahar
  • 1 zahar vanilat
  • 1/2 plic frisca batuta
  • 20 gr gelatina
  • fructe de padure

Mod de preparare

Se face un pandispan din 8 oua.se lasa sa se raceasca si se taie in doua.pentru crema se amesteca iaurtul cu zaharul ,pina cind acesta se topeste.apoi se adauga

zaharul vanilat.gelatina se acopera cu apa rece si cind s-a umflat se pune deasupra focului pentru a se dizolva.se racoreste si se adauga in crema.se pune o jumatate de ora la rece.apoi se incorporeaza frisca batuta si fructele.se mai lasa 15 minute la rece ,dupa care se crema se pune intre blaturi.se lasa la rece citeva ore.cind este gata se pudreaza cu zahar praf. fructe pot fi folosite:fragute,capsuni,zmeura,caise(maruntite),dar cea mai gustoasa crema este cu afine.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Turta dulce

Turta dulce

Turta dulce
Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casa

Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casa

Descopera reteta traditionala de carnati de casa cu boia si usturoi, un preparat autentic din carne de porc. Afla pas cu pas...

Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casa
Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pas

Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pas

Descopera cum sa prepari faguri cu crema de ciocolata, pas cu pas. Aceasta rețeta simpla si detaliata te va ghida prin...

Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pas
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise