Blatul:
Mixam galbenusurile spuma cu zaharul.
Adaugam laptele, esenta, apoi cacaoa, praful de copt si faina.
Albusurile le batem spuma cu praful de sare, le incorporam in compozitia de galbenusuri, cu o paleta, cu miscari de jos in sus.
Tapetam cu hartie de copt o tava de 22/26 cm, turnam compozitia.
Introducem blatul in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 10-12 minute.
Cand este gata, il scoatem si il lasam sa se raceasca.
Crema:
Intr-un vas frecam galbenusurile cu zaharul, punem putin lapte, apoi amidonul, semintele de la pastaia de vanilie si amestecam bine, pana amidonul este dizolvat complet.
Adaugam restul de lapte, amestecam bine, rasturnam amestecul intr-un vas cu fundul mai gros.
Il punem pe foc, dam focul la mic, amestecam continuu, pana se ingroasa crema ca o budinca.
O luam de pe foc cand este gata, o acoperim cu folie.
Cand este calduta, adaugam untul moale, mixam usor.
La final incorporam coaja si zeama de lamaie.
Desprindem blatul rece de pe hartia de copt, il punem cu fata in jos.
Punem crema peste blat, o nivelam.
Dam prajitura la rece pentru 3-4 ore.
Dupa acest timp, o scoatem si o portionam.
Punem pe fiecare prajitura bucati de ananas, frunzulite de menta si cate jumatate de biscuite.
Sa aveti pofta!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii