Prajitura cu crema de lamaie si mure

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat:
  • - 6 oua
  • - 5 linguri rom
  • - 180 g. zahar
  • - 200 g. faina
  • - 20 g. cacao
  • - 2 pliculete de zahar vanilat
  • - 2 lingurite praf de copt
  • Umplutura:
  • - 10 g. gelatina
  • - 500 g. mure
  • - 750 g. branza de vaci
  • - 5 linguri miere
  • - 2 pliculete de zahar vanilat
  • - sucul si coaja de la 2 lamai
  • - 400 ml. frisca
  • - 1 plic Tort Gelee
  • - 250 ml. suc de visine

Mod de preparare

Se tapeteaza cu hartie o tava. Cuptorul se incinge la 190 grade C. Se bat ouale cu rom, zahar, zahar vanilat 8 minute. Se cerne deasupra faina amestecata cu praful de copt si cacao, pentru varianta de blat cu ciocolata. Aluatul se aseaza in tava si se coace 17-20 minute. Se rastoarna si se desprinde hartia. Se lasa sa se raceasca.

Crema:

Se inmoaie gelatina. Se amesteca branza de vaci cu miere, zahar vanilat, suc si coaja de lamiae. Se dizolva gelatina si se toarna apoi in fir subtire in crema. Cand crema incepe sa se intareasca, se inglobeaza frisca batuta.

Finisare:

Se aseaza in jurul blatului un cadru metalic sau de carton. Crema se repartizeaza pe blat, in cadru. Se aseaza deasupra fructele curatate. Se amesteca praful de Tort Gelee impreuna cu 5 linguri de suc de visine. Se da in fiert restul de suc si se adauga compozitia pentru Tort Gelee; se lasa sa dea in fiert, amestecand. Glazura se aseaza cu lingura peste fructe, cu atentie.

Se da prajitura la rece timp de minim 2 ore. Se indeparteaza cu grija cadrul din jur. Se taie apoi prajitura in 18 bucati.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise