autor:

Ana Maria Stan

» » Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si mure

Autor: Ana Maria Stan (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 04 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Ana Maria Stan (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 04 iunie 2008

Ingrediente
Blat:, , - 6 oua, , - 5 linguri rom, , - 180 g. zahar, , - 200 g. faina, , - 20 g. cacao, , - 2 pliculete de zahar vanilat, , - 2 lingurite praf de copt, , , , Umplutura:, , - 10 g. gelatina, , - 500 g. mure, , - 750 g. branza de vaci, , - 5 linguri miere, , - 2 pliculete de zahar vanilat, , - sucul si coaja de la 2 lamai, , - 400 ml. frisca, , - 1 plic Tort Gelee, , - 250 ml. suc de visine

Dificultate: Medie Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Se tapeteaza cu hartie o tava. Cuptorul se incinge la 190 grade C. Se bat ouale cu rom, zahar, zahar vanilat 8 minute. Se cerne deasupra faina amestecata cu praful de copt si cacao, pentru varianta de blat cu ciocolata. Aluatul se aseaza in tava si se coace 17-20 minute. Se rastoarna si se desprinde hartia. Se lasa sa se raceasca.


Crema:

Se inmoaie gelatina. Se amesteca branza de vaci cu miere, zahar vanilat, suc si coaja de lamiae. Se dizolva gelatina si se toarna apoi in fir subtire in crema. Cand crema incepe sa se intareasca, se inglobeaza frisca batuta.


Finisare:

Se aseaza in jurul blatului un cadru metalic sau de carton. Crema se repartizeaza pe blat, in cadru. Se aseaza deasupra fructele curatate. Se amesteca praful de Tort Gelee impreuna cu 5 linguri de suc de visine. Se da in fiert restul de suc si se adauga compozitia pentru Tort Gelee; se lasa sa dea in fiert, amestecand. Glazura se aseaza cu lingura peste fructe, cu atentie.

Se da prajitura la rece timp de minim 2 ore. Se indeparteaza cu grija cadrul din jur. Se taie apoi prajitura in 18 bucati.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de lamaie si mure" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Strudel cu mere

Strudel cu mere

Se tine la decongelat foietajul. Cureti merele si le razuiesti. Le prajesti pe foc cu putin ulei..adaugi

0 voturi    1 comentariu
1h
Prajituri
Prajitura rapida

Prajitura rapida

Intr-un castron se amesteca prima data faina apoi zaharul, sarea, cacaua, praful de copt si nucile

34 voturi    10 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • Blat:
  • - 6 oua
  • - 5 linguri rom
  • - 180 g. zahar
  • - 200 g. faina
  • - 20 g. cacao
  • - 2 pliculete de zahar vanilat
  • - 2 lingurite praf de copt
  • Umplutura:
  • - 10 g. gelatina
  • - 500 g. mure
  • - 750 g. branza de vaci
  • - 5 linguri miere
  • - 2 pliculete de zahar vanilat
  • - sucul si coaja de la 2 lamai
  • - 400 ml. frisca
  • - 1 plic Tort Gelee
  • - 250 ml. suc de visine

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Cupcakes decorate cu buttercream Cupcakes decorate cu buttercream

Mai intai se pregatesc briosele. Mixul de briose se amesteca usor cu uleiul si laptele si se mixeaza bine cu mixerul pana cand se inglobeaza

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Spirale cu mere si stafide Spirale cu mere si stafide

Cernem faina intr-un castron (eu am framantat intr-o covata pe care am achizitionat-o anul acesta de la Targul Olarilor, si de care

1 vot    0 comentarii
3h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Bomboane de ciocolata cu umplutura crocanta