autor:

Ana Maria Stan

» » Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si mure

Autor: Ana Maria Stan (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 04 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Ana Maria Stan (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 04 iunie 2008

Ingrediente
Blat:, , - 6 oua, , - 5 linguri rom, , - 180 g. zahar, , - 200 g. faina, , - 20 g. cacao, , - 2 pliculete de zahar vanilat, , - 2 lingurite praf de copt, , , , Umplutura:, , - 10 g. gelatina, , - 500 g. mure, , - 750 g. branza de vaci, , - 5 linguri miere, , - 2 pliculete de zahar vanilat, , - sucul si coaja de la 2 lamai, , - 400 ml. frisca, , - 1 plic Tort Gelee, , - 250 ml. suc de visine

Dificultate: Medie Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Se tapeteaza cu hartie o tava. Cuptorul se incinge la 190 grade C. Se bat ouale cu rom, zahar, zahar vanilat 8 minute. Se cerne deasupra faina amestecata cu praful de copt si cacao, pentru varianta de blat cu ciocolata. Aluatul se aseaza in tava si se coace 17-20 minute. Se rastoarna si se desprinde hartia. Se lasa sa se raceasca.


Crema:

Se inmoaie gelatina. Se amesteca branza de vaci cu miere, zahar vanilat, suc si coaja de lamiae. Se dizolva gelatina si se toarna apoi in fir subtire in crema. Cand crema incepe sa se intareasca, se inglobeaza frisca batuta.


Finisare:

Se aseaza in jurul blatului un cadru metalic sau de carton. Crema se repartizeaza pe blat, in cadru. Se aseaza deasupra fructele curatate. Se amesteca praful de Tort Gelee impreuna cu 5 linguri de suc de visine. Se da in fiert restul de suc si se adauga compozitia pentru Tort Gelee; se lasa sa dea in fiert, amestecand. Glazura se aseaza cu lingura peste fructe, cu atentie.

Se da prajitura la rece timp de minim 2 ore. Se indeparteaza cu grija cadrul din jur. Se taie apoi prajitura in 18 bucati.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de lamaie si mure" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
cornulete cu vanilie

cornulete cu vanilie

Toate ingredientele se amesteca si lasam la rece o jumatate de ora(in frigider). Dupa jumatatea de

28 voturi    9 comentarii
2h
Prajituri
Kurtos kolacs - cosuri de fum

Kurtos kolacs - cosuri de fum

Drojdia sfaramata cu o lingurita de zahar si 80 ml lapte caldut, o punem sa creasca. Intr-un bol

1 vot    0 comentarii
2h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 20 %
229.99 lei
183.99 lei

Perie cu aer cald 600W

- 20 %
269.99 lei
215.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • Blat:
  • - 6 oua
  • - 5 linguri rom
  • - 180 g. zahar
  • - 200 g. faina
  • - 20 g. cacao
  • - 2 pliculete de zahar vanilat
  • - 2 lingurite praf de copt
  • Umplutura:
  • - 10 g. gelatina
  • - 500 g. mure
  • - 750 g. branza de vaci
  • - 5 linguri miere
  • - 2 pliculete de zahar vanilat
  • - sucul si coaja de la 2 lamai
  • - 400 ml. frisca
  • - 1 plic Tort Gelee
  • - 250 ml. suc de visine

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Eclere cu crema de vanilie Eclere cu crema de vanilie

Punem la fiert apa, uleiul si un praf de sare. Cand da in clocot dam deoparte si punem toata faina si amestecam bine pana cand se omogenizeaza.

4 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura cu afine si lavanda Prajitura cu afine si lavanda

Se prepara blatul din albusurile batute cu un praf de sare, apoi cu zaharul, pana se intaresc; se adauga galbenusul frecat un pic cu

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu nuca de cocos