autor:

Ana Maria Stan

» » Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si mure

Autor: Ana Maria Stan (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 04 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Ana Maria Stan (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 04 iunie 2008

Ingrediente
Blat:, , - 6 oua, , - 5 linguri rom, , - 180 g. zahar, , - 200 g. faina, , - 20 g. cacao, , - 2 pliculete de zahar vanilat, , - 2 lingurite praf de copt, , , , Umplutura:, , - 10 g. gelatina, , - 500 g. mure, , - 750 g. branza de vaci, , - 5 linguri miere, , - 2 pliculete de zahar vanilat, , - sucul si coaja de la 2 lamai, , - 400 ml. frisca, , - 1 plic Tort Gelee, , - 250 ml. suc de visine

Dificultate: Medie Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Se tapeteaza cu hartie o tava. Cuptorul se incinge la 190 grade C. Se bat ouale cu rom, zahar, zahar vanilat 8 minute. Se cerne deasupra faina amestecata cu praful de copt si cacao, pentru varianta de blat cu ciocolata. Aluatul se aseaza in tava si se coace 17-20 minute. Se rastoarna si se desprinde hartia. Se lasa sa se raceasca.


Crema:

Se inmoaie gelatina. Se amesteca branza de vaci cu miere, zahar vanilat, suc si coaja de lamiae. Se dizolva gelatina si se toarna apoi in fir subtire in crema. Cand crema incepe sa se intareasca, se inglobeaza frisca batuta.


Finisare:

Se aseaza in jurul blatului un cadru metalic sau de carton. Crema se repartizeaza pe blat, in cadru. Se aseaza deasupra fructele curatate. Se amesteca praful de Tort Gelee impreuna cu 5 linguri de suc de visine. Se da in fiert restul de suc si se adauga compozitia pentru Tort Gelee; se lasa sa dea in fiert, amestecand. Glazura se aseaza cu lingura peste fructe, cu atentie.

Se da prajitura la rece timp de minim 2 ore. Se indeparteaza cu grija cadrul din jur. Se taie apoi prajitura in 18 bucati.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de lamaie si mure" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Tort cu mouse de ciocolata si menta

Tort cu mouse de ciocolata si menta

Blat: Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma cu zaharul si un praf de sare, ca la

8 voturi    1 comentariu
3h
Prajituri
Negresa cu crema

Negresa cu crema

1. Incinge cuptorul la 220 de grade Celsius si unge cu ulei o tava, apoi tapeteaz-o cu faina.(eu

25 voturi    5 comentarii
40 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Straightener 24mm

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • Blat:
  • - 6 oua
  • - 5 linguri rom
  • - 180 g. zahar
  • - 200 g. faina
  • - 20 g. cacao
  • - 2 pliculete de zahar vanilat
  • - 2 lingurite praf de copt
  • Umplutura:
  • - 10 g. gelatina
  • - 500 g. mure
  • - 750 g. branza de vaci
  • - 5 linguri miere
  • - 2 pliculete de zahar vanilat
  • - sucul si coaja de la 2 lamai
  • - 400 ml. frisca
  • - 1 plic Tort Gelee
  • - 250 ml. suc de visine

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec rapid de ciocolata si orez expandat Chec rapid de ciocolata si orez expandat

Intr-un bol punem ciocolatile taiate bucati, adaugam margarina taiata bucati-si punem bolul pe o cratita cu apa fierbinte, amestecam

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Cremsnit cu foi de pandispan Cremsnit cu foi de pandispan

Intr-un bol batem bine 3 oua cu 3 linguri de zahar si 1 lingurita de zahar vanilat pana compozitia devine spumoasa si mai deschisa

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mere