autor:

Ana Maria Stan

» » Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si mure

Autor: Ana Maria Stan (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 04 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Ana Maria Stan (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 04 iunie 2008

Ingrediente
Blat:, , - 6 oua, , - 5 linguri rom, , - 180 g. zahar, , - 200 g. faina, , - 20 g. cacao, , - 2 pliculete de zahar vanilat, , - 2 lingurite praf de copt, , , , Umplutura:, , - 10 g. gelatina, , - 500 g. mure, , - 750 g. branza de vaci, , - 5 linguri miere, , - 2 pliculete de zahar vanilat, , - sucul si coaja de la 2 lamai, , - 400 ml. frisca, , - 1 plic Tort Gelee, , - 250 ml. suc de visine

Dificultate: Medie Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Se tapeteaza cu hartie o tava. Cuptorul se incinge la 190 grade C. Se bat ouale cu rom, zahar, zahar vanilat 8 minute. Se cerne deasupra faina amestecata cu praful de copt si cacao, pentru varianta de blat cu ciocolata. Aluatul se aseaza in tava si se coace 17-20 minute. Se rastoarna si se desprinde hartia. Se lasa sa se raceasca.


Crema:

Se inmoaie gelatina. Se amesteca branza de vaci cu miere, zahar vanilat, suc si coaja de lamiae. Se dizolva gelatina si se toarna apoi in fir subtire in crema. Cand crema incepe sa se intareasca, se inglobeaza frisca batuta.


Finisare:

Se aseaza in jurul blatului un cadru metalic sau de carton. Crema se repartizeaza pe blat, in cadru. Se aseaza deasupra fructele curatate. Se amesteca praful de Tort Gelee impreuna cu 5 linguri de suc de visine. Se da in fiert restul de suc si se adauga compozitia pentru Tort Gelee; se lasa sa dea in fiert, amestecand. Glazura se aseaza cu lingura peste fructe, cu atentie.

Se da prajitura la rece timp de minim 2 ore. Se indeparteaza cu grija cadrul din jur. Se taie apoi prajitura in 18 bucati.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de lamaie si mure" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu fructe de padure si crema de vanilie

Prajitura cu fructe de padure si crema de vanilie

Blatul 1: Albusurile se bat spuma si se amesteca apoi cu zaharul. Se bat bine pina se intaresc.Adaugam

11 voturi    2 comentarii
2h
Prajituri
Banana bread

Banana bread

Intr-un castron se amesteca untul topit cu zaharul pana se foarmeaza o compozitie spumoasa.Adaugam

4 voturi    2 comentarii
1h 15 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • Blat:
  • - 6 oua
  • - 5 linguri rom
  • - 180 g. zahar
  • - 200 g. faina
  • - 20 g. cacao
  • - 2 pliculete de zahar vanilat
  • - 2 lingurite praf de copt
  • Umplutura:
  • - 10 g. gelatina
  • - 500 g. mure
  • - 750 g. branza de vaci
  • - 5 linguri miere
  • - 2 pliculete de zahar vanilat
  • - sucul si coaja de la 2 lamai
  • - 400 ml. frisca
  • - 1 plic Tort Gelee
  • - 250 ml. suc de visine

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Amandine Amandine

Separa albusurile de galbenusuri. Bate albusurile spuma, adauga zaharul, apoi galbenusurile unul cate unul, iar la final faina cernuta

35 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Tarta cu mere caramelizate si frisca Tarta cu mere caramelizate si frisca

O reteta pentru familie si prieteni in care bineinteles ca am pus ingredientul secret dragoste. Am inceput cu zaharul caramelizat.

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu Cirese