Blat-mixam albusurile cu un praf de sare pana ce isi dubleaza volumul.
Blat-mixam albusurile cu un praf de sare pana ce isi dubleaza volumul, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa.
Galbenusurile le amestecam cu uleiul si laptele, adaugam nutella si amestecam pana ce se omogenizeaza; cernem faina impreuna cu cacao si praful de copt, adaugam esenta, amestecam bine pana ce se omogenizeaza.
Incorporam albusurile cu miscari de jos in sus, turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt (32/22 cm)
Dam tava la cuptorul incalzit pana ce trece testul cu scobitoarea.
Crema de mure-intr-o cratita adaugam murele, zaharul si laptele de cocos, punem pe foc, amestecand continuu pana ce se formeaza un sos.
Mixam smantana cu frisca pana ce devine ferma, adaugam sosul de fructe racit, gelatina pregatita conform instructiunilor de pe plic (,lasam cateva secunde dupa care turnam peste crema in fir subtire, amestecand continuu)
Amestecam bine si dam la rece 10 min.
In tava in care am copt blatul asezam prima foaie de blat-insiropam adaugam 1/2 crema -a 2 foaie insiropam si crema ramasa.
Dam la rece cateva ore dupa care decoram cu ciocolata topita.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii