autor:

Fara foto

» » Prajituri

Prajitura cu crema de vanilie, frisca si sos de fructe

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 09 februarie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 09 februarie 2016

Ingrediente
Blat de cacao:, 4 oua, 4 linguri de zahar, 3 linguri ulei, 3 linguri lapte, 2 linguri faina, 2 linguri cacao, 2 lingurite praf de copt, 1 lingura picaturi de ciocolata, 1 lingurita vanilie, un praf de sare, Blat cu cocos:, 3 oua, 3 linguri zahar, 3 linguri ulei, 3 linguri nuca de cocos, 2 linguri faina, 2 lingurite praf de copt, 1 lingurita vanilie, un praf de sare, Crema:, 300 ml lapte, 4 linguri zahar, 2 linguri si 1/2 amidon, 150 gr unt, 2 lingurite vanilie, 1 lingura coaja rasa de portocala, Sosul de fructe:, 1 borcan mic de visine fara samburi, 1/2 cana fructe de padure, 3 linguri zahar, Frisca:, 150 gr smantana de tara, 50 ml frisca lichida, 1 lingura cu varf zahar pudra

Dificultate: Medie Timp: 2h 20 min

1 vot

Mod de preparare

Blatul de cacao:
Mixam galbenusurile cu zaharul pana se albesc, adaugam uleiul si laptele.
Incoproram faina, cacaoa, praful de copt si vanilia.
Albusurile le batem spuma cu un praf de sare.
Le adaugam peste compozitia de galbenusuri, punem picaturile de ciocolata si amestecam totul usor, cu o paleta de silicon.
Tapetam cu hartie de copt o tava rotunda cu diamentrul de 26 cm, turnam compozitia.
O nivelam si o bagam in cuptorul incins pentru 15-17 minute.
Facem testul cu scobitoarea si daca blatul este gata, il scoatem din cuptor si il lasam sa se raceasca.
Blatul cu cocos:
Mixam galbenusurile spuma impreuna cu zaharul, apoi punem uleiul.
Adaugam nuca de cocos, faina, praful de copt si vanilia.
Albusurile le batem spuma cu un praf de sare, le incorporam usor cu o paleta, in compozitia de mai sus.
Turnam compozitia in aceeasi tava in care am copt si primul blat, dar o tapetam cu hartie de copt.
Coacem blatul 12-14 minute, apoi il scoatem si il lasam sa se raceasca.
Crema:
Intr-un bol amestecam amidonul cu zaharul si cateva linguri de lapte.
Restul de lapte il punem intr-un vas la fiert.
Cand da in clocot, dam focul la mic, adaugam amestecul cu amidon.
Amestecam continuu pana se ingroasa ca o budinca.
Luam de pe foc, o acoperim cu folie si o lasa sa se raceasca.
Mixam crema rece, adaugam vanilia, coaja rasa de portocala si untul treptat, de la temperatura camerei.
Sosul:
Intr-un vas punem visinele, fructele de padure si zaharul.
Amestecam, punem pe foc si il fierbem 5-7 minute.
Cand este gata, il dam deoparte si il lasam sa se raceasca.
Rasturnam primul blat pe un platou, punem un strat de sos (mai oprim 4-5 linguri pentru decor).
Punem crema din loc in loc cu lingura, o nivelam usor, venim cu al doilea blat peste crema.
Frisca:
Smantana si frisca lichida, reci, impreuna cu zaharul pudra le mixam pana devin o spuma.
Punem frisca deasupra, o lasam sa "cada" usor pe margini, iar cu o lingurita facem un model.
Pe margini punem cate putin sos cu lingurita, pe care il lasam sa se scurga in jos.
Il dam la rece 3-4 ore, apoi servim.
Sa aveti pofta!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de vanilie, frisca si sos de fructe" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana

Punem la fiert intr-un vas, zaharul, cacaoa si 200 ml lapte dulce. Amestecam cat sa se topeasca zaharul,

19 voturi    15 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura orange

Prajitura orange

Blatul: -separam 10 albusuri de galbenusuri.Albusurile in care adaugam un praf de sare si 16 linguri

10 voturi    12 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h 20 min

1 vot

Ingrediente

  • Blat de cacao:
  • 4 oua
  • 4 linguri de zahar
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri lapte
  • 2 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 2 lingurite praf de copt
  • 1 lingura picaturi de ciocolata
  • 1 lingurita vanilie
  • un praf de sare
  • Blat cu cocos:
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri nuca de cocos
  • 2 linguri faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • 1 lingurita vanilie
  • un praf de sare
  • Crema:
  • 300 ml lapte
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri si 1/2 amidon
  • 150 gr unt
  • 2 lingurite vanilie
  • 1 lingura coaja rasa de portocala
  • Sosul de fructe:
  • 1 borcan mic de visine fara samburi
  • 1/2 cana fructe de padure
  • 3 linguri zahar
  • Frisca:
  • 150 gr smantana de tara
  • 50 ml frisca lichida
  • 1 lingura cu varf zahar pudra

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

4 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

7 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    5 comentarii
45 min
Retete de post
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cu mac Prajitura cu mac

Siropul: In primul rand pregatim siropul si il lasam sa se racoreasca pana pregatim blatul de prajitura. Intr-o cratita turnati 500

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu gutui Prajitura cu gutui

Gutuile le spalam de puf, le curatam si le razuim sau le taiem in bucati. Intr-o tigaie antiaderenta, punem gutuile, 2-3 linguri de

1 vot    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Pandispan pufos cu ananas