autor:

Laura S.

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Prajitura cu crema de vanilie si banane

Autor: Laura S. (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Laura S. (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 aprilie 2009

Ingrediente
Blat, - 5 oua, - 200g zahar, - 200g faina, - 1/8l ulei, - 1/8l apa, - 1 pac zahar vaniliat, - 1 lamiie-coaja, - 1 pac. praf de copt, - 200ml lichid dupa dorinta pentru insiroparea blatului (eu am pus lapte amestecat cu sirop de banane)Crema, - 250g unt, - 1 pac. praf de budinca de vanilie, - 500nl lapte, - 100g zahar pudra, - esenta de rom/vanilie, - 3 foi de gelatina., , Glazura & umplutura, - 100g marmelada de caise(facultativ), - 200g ciocolata, - 100g unt, - 6-8 banane, depinde de marimea lor.

Dificultate: Redusa Timp: 2h

17 voturi

Mod de preparare


Blat





Cuptorul se incinge la 180°C.

Faina se amesteca cu praful de copt.Ouale se separa.

Galbenusurile, zaharul, zaharul vaniliat si coaja de lamiie se mixeaza bine, se adaoga pe rind restul ingredientelor si la sfirsit se amesteca albusurile batute spuma cu 1 priza de sare.

Totul se toarna intr-o tava captusita cu hirtie pt.copt/una si infainata...

Se pune la copt pt. 40-45 min.Dupa coacere se lasa la racit complet.



Crema & glazura:

Se prepara budinca de vanilie cum scrie pe pac. Chiar inainte de a se prepara blatul. Cind este doar calda (cca. 35-40°C) se amesteca cu foile de gelatina inmuiate in prealabil in apa rece si topite in 2-3 ls lapte. Se mixeaza totul bine si se lasa deoparte.

Intr-e timp se mixeaza bine untul cu zaharul si se adaoga lingura cu linguta din budinca in masa de unt.

Bananele se injumatatesc pe lungime si se aseaza peste blatul eventual uns cu marmelada.Peste banane se toarna si niveleaza crema de vanilie si se da totul la frigider pt. ca 3 ore.

Pentru glazura se topeste ciocolata impreuna cu untul la o temperatura de ca 35°C puna la max 40°C.Dupa aceea se toarna si niveleaza peste crema.Se puna la rece si cind glazura sa intarit cu un cutit fierbinte se portioneaza

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de vanilie si banane" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Spirala cu ciocolata

Spirala cu ciocolata

Blat: Albusurile se separa de galbenusuri si se bat spuma tare cu un praf de sare.Se adauga zaharul

43 voturi    32 comentarii
4h
Prajituri
Chec rapid de ciocolata si orez expandat

Chec rapid de ciocolata si orez expandat

Intr-un bol punem ciocolatile taiate bucati, adaugam margarina taiata bucati-si punem bolul pe o

1 vot    0 comentarii
50 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • In bucataria vesela

    In bucataria vesela (Chef de cuisine) , 23 august 2012

    delicios.......mnam, mnam

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 05 noiembrie 2009

    DELICIOS DE ASPECTUASA.FELICITARI!

Dificultate

Redusa

Timp

2h

17 voturi

Ingrediente

  • Blat
  • - 5 oua
  • - 200g zahar
  • - 200g faina
  • - 1/8l ulei
  • - 1/8l apa
  • - 1 pac zahar vaniliat
  • - 1 lamiie-coaja
  • - 1 pac. praf de copt
  • - 200ml lichid dupa dorinta pentru insiroparea blatului (eu am pus lapte amestecat cu sirop de banane)Crema
  • - 250g unt
  • - 1 pac. praf de budinca de vanilie
  • - 500nl lapte
  • - 100g zahar pudra
  • - esenta de rom/vanilie
  • - 3 foi de gelatina.
  • Glazura & umplutura
  • - 100g marmelada de caise(facultativ)
  • - 200g ciocolata
  • - 100g unt
  • - 6-8 banane
  • depinde de marimea lor.

Raporteaza reteta

Retete
de Laura S.
Chec de cacao cu banane

Chec de cacao cu banane

Cuptorul se incinge la 175°C (electric) sau la treapta a-2a (gaz). Untul se freaca spuma pina

51 voturi    12 comentarii
30 min
Prajituri
Virfuri parisiene

Virfuri parisiene

~aluat~ Toate ingredientele pt. aluat se amesteca si se malaxeaza bine impreuna.Aluatul obtinut

9 voturi    5 comentarii
2h
Prajituri
CHIFTELUTE DE PASARE

CHIFTELUTE DE PASARE

Carnea de pui se trece prin masina de tocat. Eu nu am razalit cartoful ci l-am trecut la fel ca

7 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

In bucataria vesela (Chef de cuisine)

delicios.......mnam, mnam

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna

Pornim cuptorul la treapta medie. Pregatim o tava cu dimensiunea de 20/30 cm.O tapetam pe fund cu hartie de copt si marginile le gresam

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Prajitura magica Prajitura magica

Este intr-adevar o prajitura "magica" datorita faptului ca se face foarte repede, se topeste in gura, si asa cum observati,

0 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Savarine