Prajitura cu crema de vanilie si banane

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu crema de vanilie si banane

Ingrediente

  • Blat
  • - 5 oua
  • - 200g zahar
  • - 200g faina
  • - 1/8l ulei
  • - 1/8l apa
  • - 1 pac zahar vaniliat
  • - 1 lamiie-coaja
  • - 1 pac. praf de copt
  • - 200ml lichid dupa dorinta pentru insiroparea blatului (eu am pus lapte amestecat cu sirop de banane)
  • Crema
  • - 250g unt
  • - 1 pac. praf de budinca de vanilie
  • - 500nl lapte
  • - 100g zahar pudra
  • - esenta de rom/vanilie
  • - 3 foi de gelatina.
  • Glazura & umplutura
  • - 100g marmelada de caise(facultativ)
  • - 200g ciocolata
  • - 100g unt
  • - 6-8 banane, depinde de marimea lor.

Mod de preparare

Blat


Cuptorul se incinge la 180°C.
Faina se amesteca cu praful de copt.Ouale se separa.
Galbenusurile, zaharul, zaharul vaniliat si coaja de lamiie se mixeaza bine, se adaoga pe rind restul ingredientelor si la sfirsit se amesteca albusurile batute spuma cu 1 priza de sare.
Totul se toarna intr-o tava captusita cu hirtie pt.copt/una si infainata...
Se pune la copt pt. 40-45 min.Dupa coacere se lasa la racit complet.

Crema & glazura:
Se prepara budinca de vanilie cum scrie pe pac. Chiar inainte de a se prepara blatul. Cind este doar calda (cca. 35-40°C) se amesteca cu foile de gelatina inmuiate in prealabil in apa rece si topite in 2-3 ls lapte. Se mixeaza totul bine si se lasa deoparte.
Intr-e timp se mixeaza bine untul cu zaharul si se adaoga lingura cu linguta din budinca in masa de unt.
Bananele se injumatatesc pe lungime si se aseaza peste blatul eventual uns cu marmelada.Peste banane se toarna si niveleaza crema de vanilie si se da totul la frigider pt. ca 3 ore.
Pentru glazura se topeste ciocolata impreuna cu untul la o temperatura de ca 35°C puna la max 40°C.Dupa aceea se toarna si niveleaza peste crema.Se puna la rece si cind glazura sa intarit cu un cutit fierbinte se portioneaza

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinte sarate cu branza

Placinte sarate cu branza

Drojdia proaspata se marunteste într-un castronel.

Placinte sarate cu branza
Cotlet de porc cu rosii la tigaie

Cotlet de porc cu rosii la tigaie

Reteta de cotlet de porc cu rosii la tigaie. Cum prepari acasa reteta de cotlet de porc cu rosii la tigaie.

Cotlet de porc cu rosii la tigaie
Dulceata din fructe de soc

Dulceata din fructe de soc

Reteta de dulceata din fructe de soc. Cum se prepara reteta de dulceata din fructe de soc fara conservant.

Dulceata din fructe de soc